Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Ποιότητα ζωής στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 21:44

Βασικά, τώρα που το σκέφτομαι, είσαι Ιρλανδία, δηλωμένος με φορολογική έδρα εκει, και έχεις ακόμη ανοιχτό ΑΦΜ ελληνικής δραστηριότητας;;; :o

Στην ΔΟΥ εξωτερικού μεταγραφή έκανες; :hmmm
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 21:47

fasistario έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Αυτά, είναι ήδη δύσκολά να κρυφτούν, και στο πολύ προσεχές μέλλον θα είναι αδύνατα. Ξέρεις πόσοι την έχουν πατήσει; Αν δεν πληρείς τις προϋποθέσεις της φορολογικής έδρας (μισό χρόνο +1 μέρα αποδείξιμη διαμονή), έχεις την Δαμόκλειο Σπάθη πάνω απο το κεφάλι σου. Οποιαδήποτε στιγμή, έρχεται η κατά τόπους εφορία και σε στέλνει ραβασάκι ότι σε 2 εβδομάδες πρέπει να προσκομίσεις τα δικαιολογητικά, αλλιώς άρπα να χεις.

Αν βέβαια παίξει μια βαρβάτη παγκοσμιοποιήση στο μέλλον, με παγκόσμια ΑΦΜ κλπ, μια χαρά.

Προτιμώ να πληρώνω διαμονή στο νησί, να έχω κι ένα χώρο να μένω όποτε ανεβαίνω, παρά να πληρώσω λιγότερα στο Ελληνικό κράτος.
Είναι θέμα αρχών.

Και οι συνθήκες και όλα, εξαρτώνται από πάρα πολλά.
Εγώ προσωπικά, θα ήθελα πολύ να γυρίσω πίσω, ακριβώς για το περιβάλλον και τους ανθρώπους μου, αλλά οι συνθήκες της καθημερινότητας είναι πολύ πιο φιλικές προς τον εργαζόμενο εδώ.
Αναπληρώνω κατά την διάρκεια των διακοπών μου αυτά που μου λείπουν.

Από την άλλη, οι συνθήκες ζωής εδώ δικαιολογούν απόλυτα τα ναρκωτικά και αλκοολισμό που δεν τα βλέπουμε στην Ελλάδα σε αυτόν τον βαθμό.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι η ΕΛ εφορία δεν θα σου ζητήσει απλά ένα συμβόλαιο ενοικίου και την εγγραφή στον εκεί Δήμο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 20 Ιαν 2024, 23:29

Η Ελ. εφορία ζητάει δικαιολογητικά για τον πρώτο χρόνο διαμονής στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα δεν ασχολείται κανείς αν έχεις γυρίσει ή όχι. Τουλάχιστο αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 23:51

mixaliss έγραψε:Η Ελ. εφορία ζητάει δικαιολογητικά για τον πρώτο χρόνο διαμονής στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα δεν ασχολείται κανείς αν έχεις γυρίσει ή όχι. Τουλάχιστο αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία.

Μεταγράφηκες στην ΔΟΥ εξωτερικού. Κρατάς σπίτι πες στην Βρετανία, γυρνάς Ελλάδα, και κάνεις δουλειές στην Ελλάδα με το βρετανικό ΑΦΜ; Κατ αρχάς, δεν ξέρω πως και αν γίνεται αυτό, αλλά ακόμη κι αν γίνεται, σε κάποια φάση, ένας τύπος θα εμφανίζει φορολογική έδρα στην Βρετανία με ανύπαρκτη εκεί δραστηριότητα και έσοδα που να δικαιολογούν διαμονή, ενώ παράλληλα θα εμφανίζει έσοδα στην Ελλάδα. Θα βαρέσουν καμπανάκια.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Ιαν 2024, 23:57

Πέρυσι, πάω να μπω στο e-banking της ΕΛ τράπεζας που έχω, δεν μπορώ να μπώ. Κατεβαίνω για διακοπές, πάω, με λένε, α, νέος νόμος, πρέπει κάθε τρία χρόνια να φέρνεις εκκαθαριστικό εφορίας. Εξωτερικό είμαι. Α, να φέρεις βεβαίωση κατοικίας apo τον Δήμο, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας, εκκαθαριστικό, βεβαίωση εργοδότη. Μεταφρασμένα αυτά επίσημα. Σας έτυχε ή ακόμη; :hmmm
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 21 Ιαν 2024, 00:02

Εγώ πληρώνω για κατοικία στην Ελλάδα όπως και να' χει. Έχω τζιμάνι λογιστή, αυτός τα έχει αναλάβει όλα.
Βεβαιώσεις κατοικίας και τα πάντα από την εταιρεία που δουλεύω.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 21 Ιαν 2024, 00:03

Προέλλην έγραψε:Πέρυσι, πάω να μπω στο e-banking της ΕΛ τράπεζας που έχω, δεν μπορώ να μπώ. Κατεβαίνω για διακοπές, πάω, με λένε, α, νέος νόμος, πρέπει κάθε τρία χρόνια να φέρνεις εκκαθαριστικό εφορίας. Εξωτερικό είμαι. Α, να φέρεις βεβαίωση κατοικίας apo τον Δήμο, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας, εκκαθαριστικό, βεβαίωση εργοδότη. Μεταφρασμένα αυτά επίσημα. Σας έτυχε ή ακόμη; :hmmm

Σε eurobank και Πειραιώς που έχω web banking δεν μου έτυχε. Μια χρονιά που χρειάστηκε να κάνω συναλλαγές στο κατάστημα λόγω κληρονομικών, δήλωνα κάτοικος Ελλάδας, άεργος. Ο λόγος είναι οτι είναι μεγάλος μπελάς να προσκομίσεις στοιχεία για το οτι μένεις έξω.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 21 Ιαν 2024, 00:06

Προέλλην έγραψε:
mixaliss έγραψε:Η Ελ. εφορία ζητάει δικαιολογητικά για τον πρώτο χρόνο διαμονής στο εξωτερικό. Από εκεί και πέρα δεν ασχολείται κανείς αν έχεις γυρίσει ή όχι. Τουλάχιστο αυτή είναι η δικιά μου εμπειρία.

Μεταγράφηκες στην ΔΟΥ εξωτερικού. Κρατάς σπίτι πες στην Βρετανία, γυρνάς Ελλάδα, και κάνεις δουλειές στην Ελλάδα με το βρετανικό ΑΦΜ; Κατ αρχάς, δεν ξέρω πως και αν γίνεται αυτό, αλλά ακόμη κι αν γίνεται, σε κάποια φάση, ένας τύπος θα εμφανίζει φορολογική έδρα στην Βρετανία με ανύπαρκτη εκεί δραστηριότητα και έσοδα που να δικαιολογούν διαμονή, ενώ παράλληλα θα εμφανίζει έσοδα στην Ελλάδα. Θα βαρέσουν καμπανάκια.

Εγώ είχα στο μυαλό μου περίπτωση όπου γίνεσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, και γυρίζεις Ελλάδα για να δουλέψεις εξ' αποστάσεως για την εταιρία στο εξωτερικό. Χωρίς όμως να δηλώσεις στις Ελ. αρχές οτι γύρισες. Αυτό που λες είναι άλλη περίπτωση , σίγουρα περιπλέκονται τα πράγματα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιαν 2024, 00:09

fasistario έγραψε:Εγώ πληρώνω για κατοικία στην Ελλάδα όπως και να' χει. Έχω τζιμάνι λογιστή, αυτός τα έχει αναλάβει όλα.
Βεβαιώσεις κατοικίας και τα πάντα από την εταιρεία που δουλεύω.

Γενικά, υπάρχουν οι συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολόγησης μεταξύ χωρών. Δηλαδή, εισόδημα που φορολογήθηκε σε μία χώρα, δεν φορογείται σε άλλη. Η Ελλάδα έχει τέτοια σύμβαση με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη. ΟΚ, τελείως τριτοκοσμικές χώρες είναι εκτός. Οι χώρες που συμμετέχουν, κάνουν ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ εφοριών.
Η αποφυγή διπλής φορολόγησης, προϋποθέτει όμως να έχεις μεταγράψει την φορολογική σου κατοικία. Πχ, αν μένεις και δουλεύεις στην Γαλλία, αλλά δεν το έχεις δηλώσει με παραστατικά στην ΕΛ εφορία (σε μεταγράφουν στην ΔΟΥ εξωτερικού), η ΕΛ εφορία μπορεί να σε βάλει να πληρώσεις φόρο στην Ελλάδα βάσει του εισοδήματός σου στην Γαλλία, ασχέτως αν πλήρωσες και εκεί φόρο (παγκόσμιο εισόδημα). Μπορεί να σε πιάσει μετά απο 10-20 χρόνια και να σε ζητάει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να σε τελειώσει.
Φορολογική μεταγραφή σε άλλη χώρα, έχοντας ανοιχτή επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, απ ότι ξέρω δεν γίνεται. Ούτε να κάνεις έναρξη, ενώ έχεις την φορολογική σου έδρα έξω.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 21 Ιαν 2024, 00:19

mixaliss έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Μεταγράφηκες στην ΔΟΥ εξωτερικού. Κρατάς σπίτι πες στην Βρετανία, γυρνάς Ελλάδα, και κάνεις δουλειές στην Ελλάδα με το βρετανικό ΑΦΜ; Κατ αρχάς, δεν ξέρω πως και αν γίνεται αυτό, αλλά ακόμη κι αν γίνεται, σε κάποια φάση, ένας τύπος θα εμφανίζει φορολογική έδρα στην Βρετανία με ανύπαρκτη εκεί δραστηριότητα και έσοδα που να δικαιολογούν διαμονή, ενώ παράλληλα θα εμφανίζει έσοδα στην Ελλάδα. Θα βαρέσουν καμπανάκια.

Εγώ είχα στο μυαλό μου περίπτωση όπου γίνεσαι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού, και γυρίζεις Ελλάδα για να δουλέψεις εξ' αποστάσεως για την εταιρία στο εξωτερικό. Χωρίς όμως να δηλώσεις στις Ελ. αρχές οτι γύρισες. Αυτό που λες είναι άλλη περίπτωση , σίγουρα περιπλέκονται τα πράγματα.

Και δεχτεί η εταιρία του εξωτερικού να σε εμφανίζει ότι είσαι εκεί; Απίθανο μου ακούγεται.

Αν μιλάμε τώρα για νόμιμη παροχή υπηρεσιών με ελληνικό ΑΦΜ σε εταιρία του εξωτερικού, ΟΚ.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”