Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 29 Νοέμ 2025, 09:31

ageparian έγραψε:Αγαπητέ Προέλληνα,

Σας ευχαριστώ για την ευχή σας. Έχω βέβαια κάποια επίγνωση της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μου, μιας κι ο ίδιος πέφτω συχνά σ' εγωιστικά τρυπάκια. Πιστεύω όμως στο διάλογο κι ότι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια, επομένως διακατέχομαι από κάποια αισιοδοξία. Επίσης, γνώση του πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στο παρελθόν με κάνει πιο ευγνώμων για το παρόν, όσο ατελές κι αν είναι.

O διάλογος και ειδικά στο ίντερνετ είναι χάσιμο χρόνου. Για να γίνει σωστά προϋποθέτει εκτός από ειλικρινείς διαθέσεις και γνώση και ελάχιστοι διαθέτουν και τα δυο μαζί και είναι ακόμα πιο δύσκολο να συμπέσουν δύο ή περισσότερα άτομα που να συνδυάζουν και τα δύο.

Αν κάτσουν να συζητήσουν δύο ημιμαθείς θα μείνουν το ίδιο βλάκες με πριν.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Νοέμ 2025, 12:21

Λαχουρένιος έγραψε:

Σας ευχαριστώ για την ευχή σας. Έχω βέβαια κάποια επίγνωση της καθημερινότητας αλλά και του εαυτού μου, μιας κι ο ίδιος πέφτω συχνά σ' εγωιστικά τρυπάκια. Πιστεύω όμως στο διάλογο κι ότι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον τρόπο να βγει στην επιφάνεια, επομένως διακατέχομαι από κάποια αισιοδοξία. Επίσης, γνώση του πόσο χειρότερα ήταν τα πράγματα στο παρελθόν με κάνει πιο ευγνώμων για το παρόν, όσο ατελές κι αν είναι.

O διάλογος και ειδικά στο ίντερνετ είναι χάσιμο χρόνου. Για να γίνει σωστά προϋποθέτει εκτός από ειλικρινείς διαθέσεις και γνώση και ελάχιστοι διαθέτουν και τα δυο μαζί και είναι ακόμα πιο δύσκολο να συμπέσουν δύο ή περισσότερα άτομα που να συνδυάζουν και τα δύο.

σωστο και το εχω διαπιστωσει πριν απο λιγο καιρο στο φορουμ ασυλο των ανιατων

αν και δεν το πολυπιστευα πριν ουτε και γω αλλα ετσι ειναι

μολις ειδα μια εκπομπη γαλλικη για τα τεκτενομενα στην ελλαδα ...

μεγαλη διαφορα απο οτιδηποτε ελληνικο ...ειναι αλλιως να τα βλεπεις και να τα ακους ολα
συγκεντρωμενα σε ενα ...
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Νοέμ 2025, 12:40

πολιτικα και κοινωνικα ολοι της συμπεριληπτικης αριστερας ειναι ηλιθιοι
ενα που ειναι φανερο και μας κανει μπαμ και μπουμ ειναι οτι στεκονται στις ατομικες
ελευθεριες δεν συλλογιζονται οτι εχουμε παραπανω απο οσες δικαιουμαστε ή που μας ειναι αρκετες

σκεφτονται ενα ζητημα μονοπλευρα και εξω απο τα γεγονοτα και τις συνθηκες που το απαρτιζουν
πχ αν υπαρχει κατι που τους φαινεται εθνικιστικο δεξιο ή ναζιστικο το αφαιρουν αμεσως
μην χαρακτηριστουν δεξιοι ή εθνικιστες ..ετσι η πολιτικη τους φερετρα ειναι μισοαδεια
και για αυτο δεν εχουν βασεις στον λαο

επισης εχουν γαλουχηθει και αυτοι οπως του πασοκ και την δεξια στα ευκολα
λεφτα και στα λεφτοδεντρα που μας ερχονται σαν δανεια

δεν τους λεμε χρησιμους ηλιθιους ετσι για πλακα ...εχουν εκπαιδευτει σαν τα ζωα
οπως εκεινα τα σκυλια του ρωσου εκπευδευτη που τα ταιζε την στιγμη που εκανα τα ακροβατικα
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 01 Δεκ 2025, 21:52

nemo έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

σωστο και το εχω διαπιστωσει πριν απο λιγο καιρο στο φορουμ ασυλο των ανιατων

αν και δεν το πολυπιστευα πριν ουτε και γω αλλα ετσι ειναι

μολις ειδα μια εκπομπη γαλλικη για τα τεκτενομενα στην ελλαδα ...

μεγαλη διαφορα απο οτιδηποτε ελληνικο ...ειναι αλλιως να τα βλεπεις και να τα ακους ολα
συγκεντρωμενα σε ενα ...

Το σημαντικό φίλε Νίμε είναι ότι εδώ μέσα, κάτι έχεις να λαμβάνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Σε αντίθεση με τα άσυλα των (εντελώς) ανιάτων (όχι ότι εδώ είμαστε Ελβετία δηλαδη).
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Δεκ 2025, 10:49

δεν ειχα ποτε ασχοληθει να ακουσω πχ κατι με το θεμα που γραφω αλλα ετυχε αυτες τις ημερες
να ακουσω διαφορες εκπομπες απο επιστημονες για το ζητημα των ηλιθιων

η επιστημη λεει οτι η καμπη για την αυξηση των ηλιθιων ειναι η δεκαετια του 90 μετα απο
αυτην την χρονολογικη σειρα μειωνεται ραγδαια η νοημοσυνη των πολιτων στην δυση
συγκεκριμενα και το εξηγουν με την εξελιξη της τεχνολογιας
επισης εγινε ξεκαθαρο οτι οι προηγουμες γενιες χωρις ιδιαιτερη μορφωση γνωριζαν περισσοτερα
και για περισσοτερα θεματα απο τις σημερινες γενιες

σημερα βλεπουμε μορφωμενους με τα σημερινα κριτηρια να μην μπορουν να διαβασουν ενα κειμενο ....και να το καταλαβουν εννοειται

αυτο σημαινει οτι ακομη και εαν εχουν ολες τις σωστες πληροφοριες δεν μπορουν
νοητικα να τις αξιολογησουν
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 02 Δεκ 2025, 11:01

και αυτο αντικατοπτριζεται και στους χωρους της δημοσιας συζητησης πχ στα φορουμ που μας ενδιαφερει ..ειναι αυτα που επισημανει και ο λαχου χωρις να λεει την αιτια που ειναι η πληθωρα
των ηλιθιων χρηστων που κατακλυζουν τα φορουμ

φυσικα δεν ειναι μονο στα φορουμ που εχουν κυριαρχησει οι ηλιθιοι αλλα σε καθε αξονα
της πολιτικοκοινωνικης μας ζωης

και ατομα που εχουν κατι να πουν εχουν αποχωρισει απο την κουραση απο τις συνεχομενες ρηξεις
με τους ηλιθιους
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 06 Δεκ 2025, 10:30

nemo έγραψε:και αυτο αντικατοπτριζεται και στους χωρους της δημοσιας συζητησης πχ στα φορουμ που μας ενδιαφερει ..ειναι αυτα που επισημανει και ο λαχου χωρις να λεει την αιτια που ειναι η πληθωρα
των ηλιθιων χρηστων που κατακλυζουν τα φορουμ

φυσικα δεν ειναι μονο στα φορουμ που εχουν κυριαρχησει οι ηλιθιοι αλλα σε καθε αξονα
της πολιτικοκοινωνικης μας ζωης

και ατομα που εχουν κατι να πουν εχουν αποχωρισει απο την κουραση απο τις συνεχομενες ρηξεις
με τους ηλιθιους

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: όσοι συχνάζουν όλη μέρα σε διαδικτυακούς τόπους είναι ψυχανώμαλοι χωρίς προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή και ενδιαφέροντα. Οι νορμάλ θα μπουν μερικές ώρες την εβδομάδα (ή και καθόλου), θα πουν κάποιες μετρημένες κουβέντες και θα τελειώσει εκεί η ιστορία και αυτό γιατί δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο και τον χρόνο αυτόν θα τον περάσουν με αγαπημένα πρόσωπα και όχι για να τσακώνονται με τον Βρασίδα88 ή με τον mitsotakis4ever για τον εμφύλιο ή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο που είναι από μια ηλικία και πάνω και έχει φυσιολογική ζωή με δουλειά και οικογένεια να καίγεται σε τέτοιους ιστοτόπους. Οπότε όταν είναι τέτοιο το προφίλ των ατόμων που συμμετέχουν είναι αντίστοιχα χαμηλής ποιότητας ο διάλογος. Τα υγιή άτομα με τον καιρό συμμετέχουν λιγότερο και μένουν οι προβληματικοί.

Αν προσθέσεις και τους διάφορους πληρωμένους της ΝΔουλάς και άλλων κομμάτων που σε περιμένουν στην γωνία επειδή τόλμησες και είπες μισή κακή κουβέντα για το αφεντικό τους τότε έδεσε το γλυκό. Καλύτερα να πιάσεις κουβέντα με τους τοίχους του σπιτιού σου ή με γλάστρες.

Στην εποχή που ζούμε, ο καθένας μας έχει εύκολη πρόσβαση σε βιντεάκια, βιβλία, διδακτορικές εργασίες κλπ που μπορούν να σου προσφέρουν απείρως περισσότερα γύρω από κάθε θέμα από το να συζητάς με τον κάθε καθυστερημένο που μπορεί κιόλας να τα παίρνει από κάπου για να λέει ό,τι λέει.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 14 Δεκ 2025, 14:25

λαχου αναφερεσαι σε μια μικρη μεριδα του λαου ...εγω αναφερομαι γενικως και στη μεγαλυτερη
πλειοψηφια που λογου ακριβως την τεχνολογια που προσφερει τα παντα στο κινητο επαψαν να
φιλτραρουν την καθε πληροφορια και ακολουθουν με τον συναισθηματισμο που τους αναλογει
0 .

Άβαταρ μέλους
DrSocrates
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό DrSocrates » 14 Δεκ 2025, 16:02

Εβλεπα στην Γαλλια ενα βιντεο που εκλαιγαν καποιες και καποιοι απο συγκινηση γιατι πηρε καλο σχετικα ποσοστο στις προεδρικες εκλογες πριν ενα χρονο η συμμαχια που ανηκει το κομμα του Μελανσον η σε καποια αλλη χωρα της βορειας Ευρωπης που μια αστυνομικος πριν καποια χρονια γονατισε και πολλοι ενθουσιαστηκαν με την κινηση της (οταν ειχαμε τα γεγονοτα στην Αμερικη μετα το θανατο του Φλοιντ) και θυμηθηκα αυτο το νημα εδω. αλλο περιστατικο ηταν που σε καποιο σχολειο σε καποια χωρα του εξωτερικου ενας μαθητης δεν εδωσε το χερι στην καθηγητρια (λογω θρησκευτικων λογων, κουλτουρας διαφορετικης) και πολλοι (αναμεσα τους και γυναικες) στα κοινωνικα μεσα δικτυωσης πηραν το μερος του μαθητη λεγοντας οτι μπορει να το εκανε λογω το οτι υπηρξε πριν καποια χρονια ο κορωνοιος(καμια σχεση με το περιστατικο) η υπερασπιστηκαν την κουλτουρα του. μισουν την αληθεια και την λογικη περισσοτερο και απο οσο λατρευουν τις ιδεοληψιες τους. και ολα αυτα αμφιβαλλω εαν πριν το 90 θα τα ακουγες, και βλεπουν τα παντα μονοπλευρα και εξω απο τα γεγονοτα και τις συνθηκες που τα απαρτιζουν οπως λεει ο νεμο
σωστος σε πολλα ο νεμο στο νημα, ευστοχες πολλες απο τις επισημανσεις του :good:
H ηλιθιοτητα που κυριαρχει στην δυση τεινει να γινει πιο επικινδυνη και απο την ιδια τεχνητη νοημοσυνη (εαν ειναι σε λαθος κατευθυνση.)

Λαχουρένιος έγραψε:

σωστα
Εδω δεν μπορει να γινει διαλογος στην βουλη η στα πανεπιστημια εδω και εξω, φαντασου στα κοινωνικα μεσα δικτυωσης. αδιεξοδη.
Γινεται ολο και χειροτερα, απο την δεκαετια 90 και μετα ειδικοτερα. Για τους διαφορους λογους που αναφερεις σε ολο το νημα δεν εχω κανει ποτε εγγραφη σε κοινωνικα μεσα δικτυωσης οπως ειναι το τουιτερ.
Ειναι λες και πρεπει να αποδεικνυεις παντα οτι εισαι εσυ ο λογικος σε διαφορους παραλογους. ο παραλογισμος εχει κυριαρχησει παντου και πρεπει να αποδεικνυει ο πετεινος στον γαιδαρο οτι δεν ειναι ο κεφαλας
1 .

Άβαταρ μέλους
DrSocrates
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό DrSocrates » 14 Δεκ 2025, 21:52

Προέλλην έγραψε:
nemo έγραψε:θυμαστε εκεινα τα παληκαρια που ξαπλωσανε διπλα απο τον λευκο πυργο στην θεσσαλονικη;
για τον θανατο του φλοιντ; ..σημερα εχουμε την φρη παλαιστινη

το κολλημα μου ειναι πως προερχεται και απο που αυτες οι εμμονες

Εγώ πάντως και σε αυτά τα δρώμενα, και στα αντίστοιχα ακροδεξιά, βλέπω περίεργες φάτσες μόνο, κανέναν νορμάλ άνθρωπο.

Το μείζον είναι να κρατάς αποστάσεις και απο τα δύο άκρα, διαφορετικά τροφοδοτείς είτε το ένα είτε το άλλο, με άσχημες συνέπειες για την κοινωνία.

Η Ελλαδίτσα σε αυτό το πεδίο, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα κατά τις πιο κρίσιμες πρόσφατες στιγμες της. ΟΚ, παίζει λαϊκισμός για το θεαθήναι, αλλά ο ΕΛ κατά βάθος είναι συμφεροντολόγος, και ξέρει ότι το χάος δεν τον συμφέρει. Οι μισοί τουλάχιστον που βλέπεις-ακούς να βρίζουν τον Κυριάκο, την Κυριακή των εκλογών θα τον ρίξουν δαγκωτό στην κάλπη :dunno:

σωστος.

Και στις δυο πλευρες συναντας ιδιαιτερως προβληματικες στασεις και αντιληψεις, και στο χωρο της λεγομενης woke ακρο(αριστερας) οσο και στο χωρο της λεγομενης εναλλακτικης (αρνητιστικης) δεξιας/ακροδεξιας. ο ανορθολογισμος κυριαρχει και στους δυο αυτους πολους

πανω σε αυτα

Οι κοινοί τόποι του έθνους, η woke δυαδική κοινωνία & οι αρνητιστές
από Γιώργος Ρακκάς 4 Ιουνίου 2024
https://ardin-rixi.gr/archives/257284
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”