Είναι οι πρόσφατες φωτιές, πόλεμος από ξένες μυστικές υπηρεσίες;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι οι πρόσφατες φωτιές, πόλεμος από ξένες μυστικές υπηρεσίες;

Δημοσίευσηαπό Leporello » 10 Αύγ 2018, 13:53

stavmanr έγραψε:Επειδή κάποιοι αναρωτιούνται για τη σημερινή κυβέρνηση μόνο, θυμίζω ότι το 2007 στην Ηλεία, όλοι μιλούσαν για εμπρησμό. Κι όταν λέω όλοι εννοώ επίσημα κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ είχαν δει ως εμπρηστή...
Ολοι οι άχρηστοι, τα ίδια λένε. Ο Αρίστος ήταν από τους μεγάλους υποστηρικτές αυτής τής θεωρίας τότε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 10 Αύγ 2018, 13:56

Αρίστος έγραψε:
break έγραψε:Τώρα γίνεσαι πεζός. Με αυτό το σκεπτικό και το να σπρώξεις κάτι με ένα καλάμι είναι τηλεκίνηση. Την ευκολία θα κοιτάμε τώρα ή την ουσία ; Οταν λέμε φωτιά από απόσταση ενοούμε το λιγότερο λέιζερ από το διάστημα. Το λιγότερο. Δηλαδή, εντάξει, ήμαρτον.
Ριξε τρεις φωτοβολιδες στο δασος απο κινουμενο αυτοκινητο σε μερα υψηλου κινδυνου απο ανεμο και υγρασια και μια στις τρεις θα δημιουργησει εστια φωτιας. Αυτο μπορει να γινοταν πριν δεκαετιες. Σημερα εχουν πολυ πιο εξελιγμενα χημικα υλικα απο μια απλη φωτοβολιδα. Συνεπως γαμα το λειζερ, δεν χρειαζεται.
Επ, δεν μετράει αυτό. Αν βάλεις φωτιά με χημικά, δεν θεωρείται ότι είναι από απόσταση.
Αρίστος έγραψε:Αλλα γιατι απο το διαστημα αν καποιος αποφασιζε να το χρησιμοποιησει; απο σκαφος εξω απο το Ματι δεν θα μπορουσε να σκοπευσει;
Ωραία σκόπευση. Του έφυγε κατά 4km μόνο
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 10 Αύγ 2018, 14:28

Leporello έγραψε:
Αρίστος έγραψε:Ανέβηκε άρθρο μου στο new-economy στο οποίο υποστηρίζω πως πίσω από τους εμπρησμούς της 23ης Ιουλίου πιθανότατα ήταν ξένες μυστικές υπηρεσίες. Γιατί τόσο στα Διυλιστήρια όσο και στο Μάτι το ζητούμενο των εμπρηστών ήταν οι μαζικοί θάνατοι και η αποσταθεροποίηση της χώρας. Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που η μεγαλύτερη δύναμη της Πυροσβεστικής Αττικής έδινε τον αγώνα να σωθούν τα Διυλιστήρια από τη φωτιά ξέσπαγε η πυρκαγιά στο Μάτι, οχι από μία εστία που μπορεί να ήταν και αμέλεια ντόπιου αλλά από ΔΥΟ ταυτόχρονες εστίες. Και ταυτόχρονα ξεκίναγε πυρκαγιά και στον Κάλαμο.

Είναι οι πρόσφατες φωτιές, πόλεμος από ξένες μυστικές υπηρεσίες;
Aς υποθέσουμε ότι είμαι Ρώσος πράκτορας και θέλω να προκαλέσω μαζικούς θανάτους όπως λες. Βρίσκω λοιπόν ότι στο Μάτι θα είναι το πιθανότερο να προκληθούν αυτοί οι θάνατοι, επειδή οι κάτοικοι continue to don't obey the law. Ποιός είναι ο λόγος να μη βάλω φωτιά στο Μάτι, αλλά 4 χιλιόμετρα πιό μακριά; Μπορώ να υπολογίσω τον άνεμο και να πώ ότι θα φθάσει η φωτιά ως το μάτι. Μπορώ επίσης να θεωρήσω δεδομένη την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και να είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσει να την σταματήσει μέχρι να φθάσει στον προορισμό της. Και πάλι όμως, δεν θα ήμουν πιό σίγουρος αν απλώς έβαζα την φωτιά στο Μάτι; Πολύ περισσότερο μάλιστα που έχω την δυνατότητα να προκαλέσω φωτιά οπουδήποτε από απόσταση. Αν πάλι πίστευα ότι θα προκαλέσω "μαζικούς θανάτους" στο Νταού Πεντέλης, μάλλον δεν ήξερα την μου γίνεται.

Διαφώτισέ μας, μεγάλε γκουρού, γι'αυτά τα ερωτήματα;

Στο Ματι η φωτια θα γινοταν αμεσως αντιληπτη και θα την εσβηναν προτου γινει απειλη.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 10 Αύγ 2018, 14:36

Αντίθετα τα ΔΥΟ σημεία της Πεντελης που μπηκε (γιατι ηταν δυο οι εστιες) ηταν αρκετα αραιοκατοικημενα και κανεις δεν την πηρε χαμπαρι.

Για 15-20 λεπτα κανεις Πεντελιωτης δεν ειδοποιησε.

Το πρωτο τηλεφωνο εγινε μετα απο αυτο το διαστημα απο Πικερμιωτη.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 10 Αύγ 2018, 15:03

Αρίστος έγραψε:
Leporello έγραψε:Aς υποθέσουμε ότι είμαι Ρώσος πράκτορας και θέλω να προκαλέσω μαζικούς θανάτους όπως λες. Βρίσκω λοιπόν ότι στο Μάτι θα είναι το πιθανότερο να προκληθούν αυτοί οι θάνατοι, επειδή οι κάτοικοι continue to don't obey the law. Ποιός είναι ο λόγος να μη βάλω φωτιά στο Μάτι, αλλά 4 χιλιόμετρα πιό μακριά; Μπορώ να υπολογίσω τον άνεμο και να πώ ότι θα φθάσει η φωτιά ως το μάτι. Μπορώ επίσης να θεωρήσω δεδομένη την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και να είμαι βέβαιος ότι δεν θα μπορέσει να την σταματήσει μέχρι να φθάσει στον προορισμό της. Και πάλι όμως, δεν θα ήμουν πιό σίγουρος αν απλώς έβαζα την φωτιά στο Μάτι; Πολύ περισσότερο μάλιστα που έχω την δυνατότητα να προκαλέσω φωτιά οπουδήποτε από απόσταση. Αν πάλι πίστευα ότι θα προκαλέσω "μαζικούς θανάτους" στο Νταού Πεντέλης, μάλλον δεν ήξερα την μου γίνεται.

Διαφώτισέ μας, μεγάλε γκουρού, γι'αυτά τα ερωτήματα;
Στο Ματι η φωτια θα γινοταν αμεσως αντιληπτη και θα την εσβηναν προτου γινει απειλη.
Оχι αν άναβαν ταυτόχρονα πολλές εστίες. Και εν πάσει περιπτώσει, ή "σκοπεύουμε" ή δεν σκοπεύουμε. Και το ρίσκο να σβήσει η φωτιά στο Μάτι είναι μεγαλύτερο από το να μη φθάσει ποτέ εκεί, αν ανάψει 4 χιλιόμετρα μακρύτερα;
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 10 Αύγ 2018, 17:25

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε: δείχνει ευθείες αποστάσεις μεταξύ των εστιών που είναι εντελώς ΑΧΡΗΣΤΕΣ ! Αφού μελετά σενάριο εμπρησμού κοντά σε χωματόδρομο θα έπρεπε να δίνει οδικές αποστάσεις των σημείων μέσω χωματόδρομου (μιλάμε για πάνω από 10 χιλιόμετρα δασικού χωματόδρομου και εφόσον τα αμαξια είναι 2 γιατί αν είναι 1 αμαξι πρέπει να κάνει έναν τεράστιο κύκλο που θα χρειαζόταν ίσως και πάνω απο 1,5 ώρα).

Νομίζω ότι αυτό (ότι οι κανονικές αποστάσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες της οριζοντιογραφίας) αποτελεί ισχυρότερο υπέρ της άποψης του επιχείρημα, από εκείνο που παρουσίασε ο Αρίστος.

Στο μήνυμα που σχολιάζεις παραθέτω την εξήγηση για ποιον λόγο αυτό αποτελεί επιχείρημα ενάντια στα σενάρια του αρίστου. Την εξήγησή μου αυτή την αποκρύπτεις παραθέτοντας μόνο τον ισχυρισμό μου και λες πως αυτός αποτελεί επιχείρημα υπέρ και όχι ενάντια στα σενάρια του αρίστου χωρίς να δίνεις τη παραμικρή εξήγηση γιαυτό...
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 10 Αύγ 2018, 21:53

Εμπλεξαν τα μπουτια τους και οι δυο και παραμιλανε.

Again μεχρι να το εμπεδωσουν.

Αρίστος έγραψε:
Το περιεργο στα Γερανεια ειναι οτι οι εστιες:

α) ηταν 14 και εκδηλωθηκαν μεσα σε μιση ωρα.

β) τους αρεσε το οδικο δικτυο και αναπτυχθηκαν παραλληλα με αυτο σε 4 παραλληλες γραμμες.

γ) κινηθηκαν αντιθετα με τη φορα του ανεμου.

δ) ειχαν περιπου ιδια ισομετρικη αποταση μεταξυ τους.

.

.
0 .

.

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 10 Αύγ 2018, 23:37

Ναι οκ... άνοιξε τώρα οποιονδήποτε χάρτη με υψομετρικές να δεις ότι στην μεγαλύτερη από τις υποδεικνυόμενες τροχιές οι ακριανές εστίες διαφέρουν τουλάχιστον 350 μέτρα υψομετρική διαφορά. Συγκεκριμένα η τέρμα ανατολική εστία είναι κάπου στα 820 μέτρα υψόμετρο και τέρμα δυτική κοντά στα 1200 μέτρα υψόμετρο.

Ενώ οι εστίες της 1ης από την 3η τροχιά διαφέρουν κατά υψομετρική άνω των 500 μέτρων. Όταν βρεθώ σε λαπτοπ κόπι πάνω στις ισομετρικες για να δεις πως μιλάς για πράγματα που δεν ξέρεις.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 11 Αύγ 2018, 00:19

Είμαι στην Κινέττα από το 1969(μωρό παιδί). Ξέρω τόσο καλά τον τόπο που κανένας χάρτης δεν μπορεί να περιγράψει. Η φωτιά ξεκίνησε περί τις 08:30 από κατεύθυνση Δ/ΒΔ προς Α/ΝΑ της κατοικημένης περιοχής και από πολύ ψηλά και βαθιά στο βουνό.
0 .
«Μόνον ὁ κίνδυνος ὁ μεγάλος, ὁ βαθύς, ὁ τρομερός ἀνοίγει τά μάτια διάπλατα εἴς τήν ἀλήθεια.» Ι.Μ. (2/1/1941)

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 11 Αύγ 2018, 09:04

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Είμαι στην Κινέττα από το 1969(μωρό παιδί). Ξέρω τόσο καλά τον τόπο που κανένας χάρτης δεν μπορεί να περιγράψει. Η φωτιά ξεκίνησε περί τις 08:30 από κατεύθυνση Δ/ΒΔ προς Α/ΝΑ της κατοικημένης περιοχής και από πολύ ψηλά και βαθιά στο βουνό.

Nαι λενε ψεματα οι ευρωπαικοι δορυφοροι και λεει αληθεια ο ΤΤτης Αναστοπουλος.

Στην περιοχή της Κινέτας, στις 23/07/2018 και ώρα 12:03 μμ εμφανίζεται η αποτύπωση από δορυφόρο πρώτης εστίας πυρκαγιάς, η οποία αντιστοιχίζεται με την καταγραφή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

.
0 .

.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”