H αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του κλάμπ Παγκοσμιοποίησης και ΠΟΥ απέναντι στην επιδημία

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
ΩRIΩNAS7

Re: Κορονοϊός COVID-19, πρόκληση ή ευκαιρία για το ανθρώπινο είδος;

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 16 Απρ 2020, 09:58

Αρίστος έγραψε:Παγκοσμιοποιηση αφελη Ωριωνα δεν σημαινει το ιντερνετ κα το παγκοσμιο εμποριο (αυτο υπηρχε και επι αρχαιας Ρωμης) αλλα την παγκοσμια διακυβερνηση που θελουν οι τραπεζες και οι πολυεθνικες. Κατα της παγκοσμιοποιησης ειναι λοιπον οσοι θελουν εθνη-κρατη και εθνικες οικονομιες, οχι οσοι θελουν παγκοσμιο κρατος και μια παγκοσμιοποιημενη οικονομια χωρις κανονες. Τραμπ, Τζονσον και ΠΟυτιν ειναι λοιπον υπερ των εθνων κρατων και κατα της παγκοσμιας διακυβερνησης.

.

Αρίστο δεν έχεις ιδέα γιατί μιλάς. Και επειδή όπως όλοι οι συνομωσιολόγοι έχετε μια φυσική απέχθεια στο διαβασμα, την έρευνα και την μελέτη, δες παρακάτω πως ορίζεται η παγκοσμιοποίηση :

Screenshot_20200416_091236.jpg

Globalization
Από τον/την Gary J. Wells, Robert Shuey, Ray Kiely

Διάβασε και εδώ

Screenshot_20200416_092208.jpg

Measuring Globalisation: Gauging Its Consequences
Από τον/την Axel Dreher, Noel Gaston, Pim Martens

Screenshot_20200416_093415.jpg

Economic Globalisation: Social Conflicts, Labour and Environmental Issues
επεξεργασία από Clement Allan Tisdell, Raj Kumar Sen

How do you define Globalization?
The term Globalization refers to processes of international integration arising from the interchange of world views, products, ideas, and other aspects of culture.

Samer M Barakat,
Applied Science Private University,
Business Administration,
International Management,
Marketing Research,
Strategic Planning
Globalization

Hasan Ali Al-Zu'bi
Amman Arab University
Globalization is a process of interaction and integration among the people, companies, and governments of different nations, a process driven by international trade and investment and aided by information technology. This process has effects on the environment, on culture, on political systems, on economic development and prosperity, and on human physical well-being in societies around the world.
Roland Robertson, professor of sociology at University of Aberdeen, an early writer in the field, defined globalization in 1992 as: the compression of the world and the intensification of the consciousness of the world as a whole.
Sociologists Martin Albrow and Elizabeth King define globalization as: all those processes by which the peoples of the world are incorporated into a single world society.
In The Consequences of Modernity, Anthony Giddens uses the following definition: Globalization can thus be defined as the intensification of worldwide social relations which link distant localities in such a way that local happenings are shaped by events occurring many miles away and vice versa.
The International Monetary Fund (IMF) identified four basic aspects of globalization: trade and transactions, capital and investment movements, migration and movement of people and the dissemination of knowledge. Further, environmental challenges such as climate change, cross-boundary water, air pollution, and over-fishing of the ocean are linked with globalization. Globalizing processes affect and are affected by business and work organization, economics, socio-cultural resources, and the natural environment.
Globalization is deeply controversial, however. Proponents of globalization argue that it allows poor countries and their citizens to develop economically and raise their standards of living, while opponents of globalization claim that the creation of an unfettered international free market has benefited multinational corporations in the Western world at the expense of local enterprises, local cultures, and common people. Resistance to globalization has therefore taken shape both at a popular and at a governmental level as people and governments try to manage the flow of capital, labor, goods, and ideas that constitute the current wave of globalization.
To find the right balance between benefits and costs associated with globalization, citizens of all nations need to understand how globalization works and the policy choices facing them and their societies.

Αυτά είναι η παγκοσμιοποίηση και όχι αυτό που λες εσύ.
Ως αριστερός είμαι υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, εκτός του οικονομικού τομέα. Δηλαδή δεν είμαι υπέρ να έχει ο Τραμπ τα εργοστάσια του σε Μεξικό και Κίνα, με μισθούς πείνας. Δεν είμαι υπέρ των αγγλικών πολυεθνικών που υποστηρίζει ο Τζονσον, κι οι οποίες έχουν ολόκληρες κοινότητες ανθρώπων σαν δούλους στα εργοστάσιά τους, σε Αφρική και Ασία.

Είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης όσον αφορά την ελεύθερη διακίνηση, ιδεών, ανθρώπων, τεχνολογίας και γνώσης.
Σε έναν μη παγκοσμιοποιημενο επιστημονικά και κοινωνικά κόσμο ο 19ς, 20ος κι ο 21ος αιώνας, που διανύουμε, θα έμοιαζαν σαν όλους του προηγούμενους. Και εσύ δεν θα είχες αυτές τις συσκευές τεχνολογικής αιχμής, που χρησιμοποιείς για να γράφεις αυτά που γράφεις, αλλά μάλλον θα έβοσκες σε κάνα βουνό πρόβατα. Όπως κι όλοι μας.

Ο Τραμπ και ο Τζονσον είναι παγκοσμιοποιητες. Είναι όμως της παλιάς φουρνιάς. Προφανώς λόγω του οικογενειακό ύ περιβάλλοντος, που γεννήθηκαν και ανατράφηκαν.
Το να μου λες ότι δεν θέλουν "Globalization" αλλά "localization"(μάθε και αυτόν τον όρο τώρα ;) ) είναι απλά αστείο. Αν ηταν υποστηριχτές του localization, θα έκαναν αυτό που σημαίνει αυτός ο ορισμός. Δηλαδή θα εφαρμοζαν την τακτική να πωλούνται τα αγαθά μόνο εκεί που παράγονται.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 16 Απρ 2020, 10:00

α) Ο ορισμος της παγκοσμιοποιησης βγηκε απο τους ιδιους τους παγκοσμιοποιητες.

β) Αν ηξερες να διαβαζεις κριτικα τον ορισμο τους και οχι να προσπερνας τις λεξεις θα εβλεπες πιχι οτι η ελευθερη μετακινηση πληθυσμων σημαινει για την παγκοσμιοποιηση ανυπαρξια συνορων.

Αυτο σημαινει φυσικα καταργηση και των κυριαρχων κρατων.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Απρ 2020, 10:01

Αρίστος έγραψε:Παγκοσμιοποιηση αφελη Ωριωνα δεν σημαινει το ιντερνετ κα το παγκοσμιο εμποριο (αυτο υπηρχε και επι αρχαιας Ρωμης) αλλα την παγκοσμια διακυβερνηση που θελουν οι τραπεζες και οι πολυεθνικες. Κατα της παγκοσμιοποιησης ειναι λοιπον οσοι θελουν εθνη-κρατη και εθνικες οικονομιες, οχι οσοι θελουν παγκοσμιο κρατος και μια παγκοσμιοποιημενη οικονομια χωρις κανονες. Τραμπ, Τζονσον και ΠΟυτιν ειναι λοιπον υπερ των εθνων κρατων και κατα της παγκοσμιας διακυβερνησης.

.

ειναι τελειως αγαθοι νομιζουν οτι παγκοσμοιοποιηση ειναι το κινητο και το ιντερνετ
και γιατι οχι και το αυτοκίνητο και η συσκευη αξεσουρα των μαλλιων και τις τριχας γενικως
αντε μετα να βρεις κοινο σημειο στην συζητηση

υσ..συτο το εγραψα χωρις να διαβασω την αναρτηση του οριωνα ...
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Απρ 2020, 10:05

Αρίστος έγραψε:α) Ο ορισμος της παγκοσμιοποιησης βγηκε απο τους ιδιους τους παγκοσμιοποιητες.

β) Αν ηξερες να διαβαζεις κριτικα τον ορισμο τους και οχι να προσπερνας τις λεξεις θα εβλεπες πιχι οτι η ελευθερη μετακινηση πληθυσμων σημαινει για την παγκοσμιοποιηση ανυπαρξια συνορων.

.

και αλλοίωση των γηγενων που σημαινει οτι δεν θα εχουν μπροστα τους μια δυναμη ας την ονομασουμε
απο συνδικαλιστες -για να το καταλαβουν μερικοι οπου με την διαιρεση θα μπορουν να νομοθετουν οτι θελουν
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 16 Απρ 2020, 10:22

Αρίστος έγραψε:α) Ο ορισμος της παγκοσμιοποιησης βγηκε απο τους ιδιους τους παγκοσμιοποιητες.

.

Α) Το ότι η διεθνής πανεπιστημιακή κοινότητα δείνει αυτούς τους ορισμούς, σε οδήγησε πάλι στην γνωστή τακτική συνομωσιολογίας. Κανένα ουσιαστικό επιχείρημα. Λοιπόν η παγκοσμιοποίηση είναι αυτό ακριβώς που ορίζει η επιστημονική κοινότητα (οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ) και όχι ο γελοίος ορισμός που δίνεις εσύ, που πληρώνεσαι από διάφορους για να γράφεις διαφορά. Αντε για να τα λέμε όλα. Πουλημενη και κακόγραφη πένα.

Β) Αμα δεν διάβαζα με κριτική σκέψη και ανάλυση θα πίστευα τα αντιεπιστημονικά παραμύθια που σε πληρώνουν να γράφεις. Είτε σου αρέσει είτε όχι είναι η κριτική σκέψη, που προφυλάσσει τους ανθρώπους από κάτι εμμισθα φερέφωνα σκοτεινών συμφερόντων σαν εσένα.
Η τακτική σου να απαξιώνεις το τι λέει η επιστημονική κοινότητα αποδεικνύει και τους σκοπούς σου και τι αξία των όσων λες. Η τακτική όλων εσάς των καιροσκόπων που προωθείτε τις συνομωσιολογικές θεωρίες, όπως για τα εμβόλια, για την κλιματική αλλαγή, για την επίπεδη γη κλπ.
Ολοι σαν προσπαθείτε να απαξιώσεται την επιστήμη, πάντα χωρίς στοιχεία και πάντα με παραμύθια συνομωσίας.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Απρ 2020, 10:28

ΩRIΩNAS7 έγραψε:

.

Α) Το ότι η διεθνής πανεπιστημιακή κοινότητα δείνει αυτούς τους ορισμούς, σε οδήγησε πάλι στην γνωστή τακτική συνομωσιολογίας. Κανένα ουσιαστικό επιχείρημα. Λοιπόν η παγκοσμιοποίηση είναι αυτό ακριβώς που ορίζει η επιστημονική κοινότητα (οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι κλπ) και όχι ο γελοίος ορισμός που δίνεις εσύ, που πληρώνεσαι από διάφορους για να γράφεις διαφορά. Αντε για να τα λέμε όλα. Πουλημενη και κακόγραφη πένα.

Β) Αμα δεν διάβαζα με κριτική σκέψη και ανάλυση θα πίστευα τα αντιεπιστημονικά παραμύθια που σε πληρώνουν να γράφεις. Είτε σου αρέσει είτε όχι είναι η κριτική σκέψη, που προφυλάσσει τους ανθρώπους από κάτι εμμισθα φερέφωνα σκοτεινών συμφερόντων σαν εσένα.
Η τακτική σου να απαξιώνεις το τι λέει η επιστημονική κοινότητα αποδεικνύει και τους σκοπούς σου και τι αξία των όσων λες. Η τακτική όλων εσάς των καιροσκόπων που προωθείτε τις συνομωσιολογικές θεωρίες, όπως για τα εμβόλια, για την κλιματική αλλαγή, για την επίπεδη γη κλπ.
Ολοι σαν προσπαθείτε να απαξιώσεται την επιστήμη, πάντα χωρίς στοιχεία και πάντα με παραμύθια συνομωσίας.

οριωνα γραψε αν θελεις εσυ τι πιστευεις για το τι ειναι η παγκοσμιοποιηση
το μονο που διαβασα και κρατησα ειναι οτι σου αρεσει και μονο το κομματι των οικονομικων δεν σου κανει
0 .

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Prediction Guru
Prediction Guru

Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 16 Απρ 2020, 10:46

ΩRIΩNAS7 έγραψε:

.

Εγω σου εκανα μια κριτικη παρατηρηση για να καταλαβεις τι ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ο ορισμος. Κι εσυ μου ειπες οτι ειμαι συνωμοσιολογος ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ εχεις ειχειρηματα.

Πληροφοριακα για να δεις αν κατεχω το κομματι που αφορα την παγκοσμιοποιηση.

α) Το 1992 ημουν αντιθετος με το Μαααστριχτ και την Ευρωζωνη και ειχα φτασει να ψηφισω μεχρι και ΚΚΕ στις επομενες ευρωεκλογες επειδη ηταν και αυτο εναντιον.

β) Μετα συμπορευτηκα με τον κυκλο του Καραμπελια που ηταν οι πρωτοι αντιπαγκοσμιοποιητες στην Ελλαδα με σοβαρη κριτικη. Εχω διαβασει ΟΛΗ την αρθρογραφια στα περιοδικα του ΑΡΔΗΝ για την Παγκοσμιοποιηση.

γ) Ημουν ο πρωτος ισως που εγραψε στα ελληνικα φορα για το τι σημαινει η Παγκοσμιποιηση και η νεοφιλελευθερη ατζεντα της. Στο ελευθερο και στο πχ-----ορουμ ημουν σιγουρα ο πρωτος. Και στο innernet επισης.

δ) Στις αρχες της δεκαετιας του 2000 υποστηριξα τις δυο αντιπαγκοσμιοποιητικες διαδηλωσεις στο Σίατλ και στη Γενοβα.

ε) Στα ευρωπικα δημοψηφισματα για το Ευρωσυνταγμα υποστηριξα το ΟΧΙ.

στ) Με τους Αγανακτισμενους κατεβηκα ακριβως γιατι θεωρησα οτι τα μνημονια ηταν αποτελεσμα της νεοφιλελευθερης αντιληψης της Παγκοσμιοποιησης να σωζει τραπεζες και να υποδουλωνει λαους.

ζ) Εχω γραψει βιβλιο για το πως η Παγκοσμιοποιηση απετυχε και μαζι της απετυχε και η προβλεψη του Φουκουγιαμα για το τελος της ιστοριας.

.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".

.

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: H αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του κλάμπ Παγκοσμιοποίησης και ΠΟΥ απέναντι στην επιδημία

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Απρ 2020, 11:05

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Kαι τώρα αυτό λέω. Ευθύνες υπάρχουν για μη-ιδανική διαχείριση. Αυτό δεν είναι κάτι όμως που καθιστά την Κίνα εγκληματία κατά της ανθρωπότητας, που πρέπει να πληρώσει, με διεθνείς κυρώσεις και πόλεμο.
Το να ξεσπάσει κάπου μια πανδημία και να μην επιδειχθεί η τέλεια ετοιμότητα και αντίδραση, να γίνουν λάθη, το θεωρώ φυσιολογικό. Shit happens.

Όχι δεν έλεγες αυτό. Όσα έλεγα εγώ για απόδοση ευθυνών τα θεωρούσες σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και όχι μόνο εσύ.
Μόλις είδες ότι άρχισε να συζητιέται το θέμα ευρέως πλέον, τότε αντιλήφθηκες ότι έχει μια βάση όλο αυτό και είναι άξιο προσοχής.
Στην αρχή το προσπερνούσες το θέμα και κώφευες.
Τέσπα, δε θα αναλωθώ σε "σου 'πα μου 'πες" τώρα αλλά πραγματικά αισθάνομαι σαν να δικαιώνομαι.
Όχι στο κομμάτι ότι φταίει η Κίνα (κατ εμέ) αλλά ότι συζητάμε έστω για απόδοση ευθυνών εκεί που αρχικά ήμουν η "τρελή".

Μα περί σενάρια επιστημονικής φαντασίας πρόκειται. Δεν υπάρχει καμιά τέτοια συζήτηση, παρά μόνο ένας φαφλατάς πρόεδρος που προσπαθεί να γλιτώσει το πολιτικό χρέωμα δεκάδων χιλιάδων έξτρα νεκρών λόγω ανικανότητας. Όπως είδαμε όλες οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις δεν ακολοθούν το τροπάρι.

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Φυσικά και καταλαβαίνω. Οι Κινέζοι ήταν οι άτυχοι που τους ήρθε πρώτους, και οι Ιταλοί οι τυχεροί που τους ήρθε πιο μετά. Ο πρώτος πρέπει να καεί στην κόλαση, ο δεύτερος έχει την κατανόησή μας.

Τους ήρθε σε αυτούς πρώτους όχι από ατυχία αλλά από μαλακία.
Πάμε πάλι.
Ο ιός εμφανίστηκε στην βρωμερή αγορά της ουχάν όπου οι κινέζοι τρώγανε σκατά από το πάτωμα μέσα στα μικρόβια και στην αηδία.
Αν εσύ το λες "ατυχία" αυτό όπως σε βολεύει. Εγώ βλέπω ένα τεράστιο έγκλημα.

Δεν ξέρουμε με 100% βεβαιότητα που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός.
Το πιθανότερο εμφανίστηκε σε μια αγορά αναπτυσσόμενης χώρας, την οποία καταδικάζεις γιατί δεν τηρεί μέτρα ανεπτυγμένης.
Aυτό δεν αποτελεί έγκλημα, γι αυτό και απόδοση τέτοιων ευθυνών πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Το ίδιο λες. Ο "κάθε" Κινέζος στο κινεζικό έθνος ανήκει και την "ίδια" νοοτροπία έχει.
Aν δεν τσουβάλιαζες, θα έκραζες μόνο το τμήμα της κινεζικής κοινωνίας που τρώει άγρια ζώα και θα ζητούσες τιμωρία μόνο αυτών που χειρίστηκαν συγκεκριμένα πτυχές της υπόθεσης τις πρώτες εβδομάδες. Αντίθετα, εδώ και τόσο καιρό την πέφτεις γενικά στους Κινέζους.

Α τελικά αυτό φταίει; Δεν είναι ατυχία;

Συνδυασμός διαφορετικών παραγόντων.
Εδώ όμως μπερδεύονται δύο διαφορετικά πράγματα, μη-ιδανικός χειρισμός, με ευθύνες γιατί εκεί πρωτοεμφανίστηκε αυτή η ζωονόσος.

bizeli έγραψε:Επιτέλους σιγά σιγά συμφωνούμε. Ο ιός μεταδόθηκε επειδή οι κινέζοι τρώνε ό,τι σκατά υπάρχει.

Θα μπορούσε να είχε μεταδοθεί και χωρίς να τρώνε. Oι ζωονοτικές μεταδόσεις δεν γίνονται μόνο όταν ακουμπάς σφαγμένο ζώο σε αγορά.

bizeli έγραψε:Τέλος πάντων, προέλληνα να σου πω την αλήθεια, όταν ο κόσμος καταστρέφεται γύρω μου δεν έχω την ψυχραιμία να σκεφτώ political correct και δε με απασχολούν σε αυτή τη φάση τα αισθήματα των κινέζων.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις.
Αυτή τη στιγμή με νοιάζει η υγεία μου και των δικών μου ανθρώπων και που η ζωή μου έχει έρθει πάνω κάτω.

Κατανοητό.

bizeli έγραψε:Και εν πάση περιπτώσει ακόμα και οι κινέζοι που δεν τρώνε άγρια ζώα και είναι αντίθετοι σε όλο αυτό δεν είδα να κάνουν κάτι για να αλλάξει η κατάσταση στη χώρα τους.

Επειδή δεν το είδες , δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Δεν τρώει η πλειοψηφία των Κινέζων άγρια ζώα. Το εμπόριο άγριων ζώων αποτελεί μπίζνα στη Κίνα, με ισχυρό λόμπι. Η κυβέρνηση στο παρελθόν έχει αρκετές φορές πάρει μέτρα, αλλά αυτά παρακάμφθηκαν.

bizeli έγραψε:Και μπορεί να μη τρώνε όλοι αρούρια και σκύλους αλλά γενικά η κινέζικη κουζίνα είναι αρκετά περίεργη.
Ειλικρινά σε αυτή τη φάση δεν ξέρω ποιος τρώει και τι τρώει, εγώ ξέρω ότι επιτρέπεται στην Κίνα η βρώση περίεργων πραγμάτων που για όλον τον δυτικό κόσμο θεωρείται αηδία και πρωτογονισμός.

Κι εγώ ξέρω ότι στην Ελλάδα κρέμονται στα χασάπικα κεφάλια αρνιών και οι Ελληνες ρουφάνε απο τις κεφαλές τα μάτια και τα μυαλά τους. Επίσης ότι τρώνε τα εντόσθια και ψήνουν ολόκληρα τα νεκρά ζώα υπό τους ήχους ενοχλητικά βάρβαρης μουσικής, δλδ όλα αυτά που εδώ το θεωρούμε αηδία και πρωτογονισμό.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 16 Απρ 2020, 11:10

Αρίστος έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

Εγω σου εκανα μια κριτικη παρατηρηση για να καταλαβεις τι ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ο ορισμος. Κι εσυ μου ειπες οτι ειμαι συνωμοσιολογος ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ εχεις ειχειρηματα.

Πληροφοριακα για να δεις αν κατεχω το κομματι που αφορα την παγκοσμιοποιηση.

Δεν έχω επιχειρήματα όταν σου έχω φέρει 3 διαφορετικά βιβλία και τόσες που ασχολούνται με πολιτικές οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες;
Αλήθεια τώρα; Δεν είναι επιχειρήματα αυτά και είναι επιχείρημα ο αντιεπιστημονικός ορισμός που έδωσες στην παγκοσμιοποίηση; Και δεν είσαι συνομωσιολόγος όταν μας λες να μην πιστεύουμε τους επιστημινικους ορισμούς, αλλά εσένα και τα συνομωσιολογικά σου σενάρια για την παγκοσμιοποίηση;
Αλήθεια τώρα; :LoL:
Σ άρεσει, δε σ αρέσει πιάστηκες να μην γνωρίζεις τι είναι η παγκοσμιοποίηση, αφού έδωσες εντελώς λαθος ορισμό.
Μαθε να έχεις επιχειρήματα, μα πρωτίστως άρχισε να διαβάζεις γιατι είσαι παντελώς ανίδεος.

Αρίστος έγραψε:
α) Το 1992 ημουν αντιθετος με το Μαααστριχτ και την Ευρωζωνη και ειχα φτασει να ψηφισω μεχρι και ΚΚΕ στις επομενες ευρωεκλογες επειδη ηταν και αυτο εναντίον.

Δεν αλλάζει το ότι δεν ήξερες τι είναι β παγκοσμιοποίηση κι ετσι όσα γράφεις απλά δεν ισχύουν.

Αρίστος έγραψε:β) Μετα συμπορευτηκα με τον κυκλο του Καραμπελια που ηταν οι πρωτοι αντιπαγκοσμιοποιητες στην Ελλαδα με σοβαρη κριτικη. Εχω διαβασει ΟΛΗ την αρθρογραφια στα περιοδικα του ΑΡΔΗΝ για την Παγκοσμιοποιηση.

Δεν έχει καμία αξία αυτό που έγραψες, γιατί από την στιγμή που ΔΕΝ γνωρίζεις τι σημαίνει παγκοσμιοποίηση δεν μπορείς να λες ότι ήσουν με αντιπαγκοσμιοποιητές.

Αρίστος έγραψε:γ) Ημουν ο πρωτος ισως που εγραψε στα ελληνικα φορα για το τι σημαινει η Παγκοσμιποιηση και η νεοφιλελευθερη ατζεντα της. Στο ελευθερο και στο πχ-----ορουμ ημουν σιγουρα ο πρωτος. Και στο innernet επισης.

Οχι δεν το έκανες. Δεν είχες ιδέα μέχρι τώρα τι σημαίνει η παγκοσμιοποίηση. Άρα είναι αδύνατον να έγραψες κατι για αυτήν.

Αρίστος έγραψε:
δ) Στις αρχες της δεκαετιας του 2000 υποστηριξα τις δυο αντιπαγκοσμιοποιητικες διαδηλωσεις στο Σίατλ και στη Γένοβα.

Εμ, αντικαπιταλιστικες ήταν. Άρα δεν ξέρεις ούτε τι υποστήριξες. :laugh1:

Αρίστος έγραψε:
ε) Στα ευρωπικα δημοψηφισματα για το Ευρωσυνταγμα υποστηριξα το ΟΧΙ.

Αυτό δεν αφορά την παγκοσμιοποίηση, αλλά την ομοαπονδιοποίηση. Πάλι δεν ξέρεις τι γράφεις λοιπόν.

Αρίστος έγραψε:στ) Με τους Αγανακτισμενους κατεβηκα ακριβως γιατι θεωρησα οτι τα μνημονια ηταν αποτελεσμα της νεοφιλελευθερης αντιληψης της Παγκοσμιοποιησης να σωζει τραπεζες και να υποδουλωνει λαούς.

Με όλους εμάς που κατεβήκαμε στις πλατείες και φάγαμε χημικά από τους βρωμπατσους του συστήματος, ζητ'ντας άμεση δημοκρατία, δεν είχες καμία σχέση. Δεν αμφιβάλλω ότι θα υπήρχαν και ανιδεοι σαν εσένα ανάμεσά μας, αλλά με το δημοκρατικό, διεθνιστικο και αντικαπιταλιστικό κίνημα της πλατείας δεν έχεις καμία σχέση.

Αρίστος έγραψε:
ζ) Εχω γραψει βιβλιο για το πως η Παγκοσμιοποιηση απετυχε και μαζι της απετυχε και η προβλεψη του Φουκουγιαμα για το τελος της ιστοριας.

.

Εντάξει. Κι η Λιτσα Πατέρα έχει γράψει. Είστε 2 αυθεντίες λοιπόν, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Να πάτε για καφέ να τα πείτε
0 .

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 16 Απρ 2020, 11:11

nemo έγραψε:
ΩRIΩNAS7 έγραψε:

οριωνα γραψε αν θελεις εσυ τι πιστευεις για το τι ειναι η παγκοσμιοποιηση
το μονο που διαβασα και κρατησα ειναι οτι σου αρεσει και μονο το κομματι των οικονομικων δεν σου κανει

Αν διάβαζες το ποστ μου, θα έβλεπες ότι έφερα τον ορισμό της παγκοσμιοποίησης. Και αυτόν πιστεύω, γιατί ετσι ως έννοια εχει οριστεί από τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ξαναποσταρω ότι ήδη έχω ποστάρει.
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”