ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 13
.. έχω στο μυαλό μου κάποιες Αρχές Δημοκρατίας με βάση αυτές μόνο 1 στους 10 ενήλικες είναι ικανός για να μετέχει σε αυθεντικά δημοκρατικές λειτουργίες .. άρα η δημοκρατική διακυβέρνηση είναι κάτι που αποκλείει εκ των πραγμάτων τους πολλούς, τις μάζες των ποδηγετούμενων -χειραγωγούμενων από ένα ανισόρροπο σύστημα διακυβέρνησης, ανθρώπων
..1η Αρχή : η αρχή της επαρκούς λογικότητας ηθικής ακεραιότητας ... ώστε να είναι δυνατή η συλλογική διερεύνηση τους αληθινού και συλλογικά ωφέλιμου
..αυτή η αρχή Φόρμιγξ περιλαμβάνει κι αυτά που επεσήμανες στο αρχικό ποστ σου ως ανάγκη για την λειτουργία της δημοκρατίας.. νομίζω ότι μπορεί να τεθεί ως βασική αρχή προυπόθεση συμμετοχής σε συλλογικά όργανα..με βάση αυτή την αρχή άτομα ψυχονοητικά διαταραγμένα με ψυχοποθολογικες συμπεριφορές ή υπόδικα και κατάδικα του ποινικού μητρώου χάνουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα και χρέος μαζί ...αποκλείονται από τα συλλογικά όργανα με δυνατότητα επανόδου όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η λογικότητα άρα η ικανότητα διερεύνσης του αληθούς και του συλλογικά ωφέλιμου έχει επανέλθει ...
πχ κάποιος που έχει καταγγελθεί για οικονομική απάτη κατάχρηση ακόμη κι αν δεν έχει εκδικαστεί η υποθεσή του πρέπει να εκπίπτει περιστασιακά από τα πολιτικά του δικαιώματα ( δημοκρατικά του δικαιώματα )...ομοίως ο βιαιοπράκτης, ψευδομάρτυρας, ο αλκοολικός, ο εξαρτημένος από ουσίες, ο πάσχων απο σοβαρά ψυχονοητικα σύνδρομα υστέρησης των βασικών νοητικών και συναισθηματικών λειτουργιών του κτλ κτλ ...
...περιμένω Φορμιγξ την συμβολή σου ... έχω στο μυαλό μου 9 αρχές... 3βασικές ... χμμμ...
σχόλιο 34
...συνεχίζω πάνω στη δική μου γραμμή ανάπτυξης του θέματος ετούτου ..και μετά θα ασχοληθώ και με τις παρεμβάσεις των συνομιλητών Φόρμιγξ και nemo ( απουσίασα γιατί είχα αποκλειστεί από το φόρουμ λόγω συγκρούσεων με διαχειριστές )..
....έλεγα λοιπόν για τις αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης κι ότι μονο ο 1 στους δέκα είναι ετοιμος ψυχονοητικά μιλώντας να ζήσει σε τέοιες κοινωνίε ςπου τις διαχειρίζονται ουσιαστικα δημοκρατικά πολιτεύματα ...
..ως 1η Aρχή διατύπωσα την εξής :
η Αρχή της Επαρκούς Λογικότητας και Ηθικής Ακεραιότητας ... ώστε να είναι δυνατή η συλλογική διερεύνηση τους αληθινού και συλλογικά ωφέλιμου
...ως 2η Αρχή διατυπώνουμε στην συνέχεια την εξής :
η Αρχή της Επαρκούς Κοινωνικής Συνειδητότητας ...ώστε να μπορούν όσοι μετέχουν στα συλλογικά όργανα να διαθέτουν τις γνώσεις και την οικοκοινωνική αντίληψη που απαιτείται ώστε να λαμβάνονται ορθές αποφάσεις
..παρακάτω θα δοθούν εξηγήσεις για αυτές τις 2 πρώτες Αρχές βάσει των οποίων μόνο το 1/10 της κοινωνίας μπορεί να μετέχει σε ουσιαστικές δημοκρατικές συλλογικότητες ....