Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό Nandros » 15 Απρ 2018, 22:46

stavmanr έγραψε:
Sarastro έγραψε:Εύκολο. Οι στατιστικές υπολογίζονται βάσει τής ηλικίας των νεκρών.
https://en.wikipedia.org/wiki/Life_expectancy

Δηλαδή, πόσους νεκρούς έχουμε περισυλλέξει στην ιστορία προ του 20ου αιώνα και βγάλαμε το στατιστικό συμπέρασμα; :D
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για χονδρικές εκτιμήσεις και υποθέσεις...

Δηλαδή έχουμε 900.000.000 νεκρούς από πείνα; Αστειότητες.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_famines
Αυτό λέω κι'εγώ.

Υποσιτίζονται 852 εκατομμύρια άνθρωποι.
http://marketnews.gr/article/225022/o-p ... twseis-tou

Τί είναι υποσιτισμός: "Ο υποσιτισμός ορίζεται ως το αποτέλεσμα της ανεπαρκούς πρόσληψης τροφής η οποία προκαλεί κυρίως την έξαρση λοιμωδών νοσημάτων(Unicef ) (...). Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα η πείνα και ο υποσιτισμός συνεχίζουν ν’ αποτελούν το νούμερο ένα παράγοντα κινδύνου για την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού. (...) Ο υποσιτισμός και οι ανεπάρκειες βιταμινών και μετάλλων έχουν ως αποτέλεσμα τον ετήσιο θάνατο 5,6 εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως. (...) Το φαινόμενο του υποσιτισμού διαιωνίζεται και επηρεάζει και τις επόμενες γενιές καθώς οι υποσιτιζόμενες γυναίκες με βάρος και ανάστημα χαμηλότερου του φυσιολογικού , γεννούν με τη σειρά τους ελλιποβαρή βρέφη. Υπολογίζεται πως άνω των ¾ των παιδικών απωλειών οφείλονται σε νεογνικές παθήσεις και ιάσιμες μολυσματικές ασθένειες όπως η πνευμονία, η διάρροια, η ελονοσία και η ιλαρά .(...) Ο υποσιτιζόμενος πληθυσμός, ακόμα και αν επιζήσει της νηπιακής ηλικίας, συχνά αντιμετωπίζει δια βίου γνωστική και πνευματική ανικανότητα "
Κλπ.

1 στους 8, δηλαδή 815 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν του θανατά μετά τη Β. Επανάσταση.

Τα παράπονα σου στον θεό σου, που έφτιαξε έναν σκατένιο κόσμο και σκατένιους ανθρώπους!
Μάπα θεός είναι ο άχρηστος! :giggle02:
.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 23:19

Sarastro έγραψε:
stavmanr έγραψε:Δηλαδή, πόσους νεκρούς έχουμε περισυλλέξει στην ιστορία προ του 20ου αιώνα και βγάλαμε το στατιστικό συμπέρασμα; :D
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για χονδρικές εκτιμήσεις και υποθέσεις...
Αλλο χονδρικές εκτιμήσεις και άλλο υποθέσεις. Θα ήθελες να είναι το ίδιο, αλλά δεν είναι. Οταν λοιπόν η διαφορά είναι τεράστια, η ακρίβεια δεν έχει σημασία.

Ποια ακρίβεια ρε Σαραστρο;
Σου ζήτησα να μου δώσεις το στατιστικό δείγμα. Πόσους νεκρούς κάθε εποχής μελέτησες για να βγάλεις το αντίστοιχο στατιστικό συμπέρασμα;
Δεν μπορεί να μην ξέρεις! Ως τώρα ήσουν βέβαιος για τις θεωρίες...

Επίσης:
1. Ο πληθυσμός τής Γής δεν αυξανόταν επί χιλιάδες χρόνια. Τώρα αυξάνεται συνεχώς. Οχι επειδή οι άνθρωποι τώρα γεννούν σαν τα κουνέλια, αλλά γιατί έπαψαν να πεθαίνουν σαν τις μύγες.

Με μία απλή στατιστική ανάλυση με πραγματικά δεδομένα θα διαπιστώσεις ότι ο πληθυσμός του "πρώτου" κόσμου έπαψε να αυξάνεται. Επομένως, ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν εξαρτάται από τη μακροβιότητα του δείγματός σου.
Αντίθετα, εκεί που ο θάνατος θερίζει, οι άνθρωποι κάνουν 10 παιδιά ο καθένας.
Λες να οφείλεται, λοιπόν, στα καλά της Β. Επανάστασης;

2. Τα περισσότερα ιστορικά πρόσωπα που ξέρουμε, έχασαν πολλά παιδιά από ασθένειες.

Και;

Ωραίος! Πρώτα γράφεις ότι 1 σους 8 ΠΕΘΑΙΝΕΙ από την πείνα και μετά λες ότι υποσιτίζεται.

1. Ποιός είναι ο υποσιτισμός με τα σύγχρονα κριτήρια και ποιός με τα μεσαιωνικά ξέρεις;
2. Ποιό ήταν το ποσοστό των ανθρώπων που υποσιτιζόταν κατά τον Μεσαίωνα ξέρεις;
3. Οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα υποσιτίζονται, τον Μεσαίωνα δεν θα μπορούσαν να φθάσουν τα 5 χρόνια τους.

1. Δεν ξέρω. Εσύ όμως είσαι βέβαιος...
2. Δεν ξέρω. Αλλά εσύ είσαι βέβαιος...
3. Δεν το ξέρω. Αλλά εσύ τα ξέρεις όλα...

Υποσιτισμός σημαίνει, όχι μόνο αργός θάνατος για τον ίδιο, αλλά και για τους απογόνους του. Σου το γράφει το άρθρο. Οι 852 εκατ. άνθρωποι που υποσιτίζονται σήμερα παράγουν δυσλειτουργικούς (μη βιώσιμους) απογόνους με σωματικά, ψυχολογικά και πνευματικά προβλήματα.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 23:29

Nandros έγραψε:Τα παράπονα σου στον θεό σου, που έφτιαξε έναν σκατένιο κόσμο και σκατένιους ανθρώπους!

Τα παράπονά μου τα έχω στους συνανθρώπους μου που έχουν το θεϊκό χάρισμα της σκέψης και δεν το χρησιμοποιούν.

Επίσης, η δική σου άποψη ότι ο κόσμος είναι στραβός δεν συνάδει με τη δήθεν φιλοεπιστημονική σου διαλεκτική, η οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκει κανένα ελάττωμα σε μία διαδικασία ...φυσική, όπως την βλέπει πχ. η σύγχρονη Φυσική ή η Βιολογία.

Βλέπεις, κάθε φορά σε ...τσακώνω κι από κάπου, Νάνδρε. ;)
Δεν σε ενδιαφέρει καμία επιστήμη. Στην πραγματικότητα προσπαθείς απλά να επιστρατεύσεις το όνομα της επιστήμης για να ικανοποιήσεις την εκάστοτε προσωπική σου εμμονή.

Αλλά γνωρίζεις ότι σε εμένα δεν περνάει ... :noway1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 15 Απρ 2018, 23:50

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Άρα δεν ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑ με αυτό που σου γραψα ! Και προφανώς δεν έχεις να αντιπαραβάλλεις κάτι στην εκτίμηση της Αρβελερ.

Γιατί να αντιπαραβάλω κάτι στην εκτίμηση της Αρβελέρ; Το ...εκτιμόμετρο θα παριστάνω;
Δεν σε καταλαβαίνω Νικ.
Δεν θα κάτσω να κάνω Αρβελολογία για δικό σου κέφι... Αν εσύ ικανοποιείσαι από την κάθε εκτίμηση της κάθε Αρβελέρ, αυτό είναι κάτι που αφορά τη δική σου διασκέδαση και μόνο.

Σε συμβουλεύω να διαβάζεις ολόκληρα τα άρθρα κι όχι μόνο κομμάτια που σου βγάζει το γκουγκλ κατά την αναζήτηση.
Σου έδειξα ένα σημείο με ...Βιβλικό ενδιαφέρον, στο άρθρο της Αρβελέρ. ;)

Γιατί αυτό λέγεται ΣΥΖΗΤΗΣΗ ! Την οποία ΔΕΝ είσαι ικανός να κάνεις επειδή είσαι ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ !

Σε κανένα θέμα δεν είσαι διατεθιμένος έστω και για χάρην την κουβέντας, προσωρινά, να διατηρήσεις αγνωστικισμό ! Σε όλα ΞΕΡΕΙΣ ! (ίδιον του πορδελ η ξερωλίαση) !

Μάλιστα εδώ

stavmanr έγραψε:Δεν σε ενδιαφέρει καμία επιστήμη. Στην πραγματικότητα προσπαθείς απλά να επιστρατεύσεις το όνομα της επιστήμης για να ικανοποιήσεις την εκάστοτε προσωπική σου εμμονή.

Σε περιγράφεις ΤΕΛΕΙΑ ! Σα να σε κοιτάς στον καθρέφτη !

Εμμονικός ΔΕΝ είναι αυτός που εκκινεί και είναι διατεθιμένος ακόμα και να καταλήξει στον αγνωστικισμό, ακόμα κι αν έχει διαμορφωμένη άποψη, εμμονικός ΕΙΝΑΙ αυτός που εκκινεί από το ΞΕΡΩ, και αρνείται έστω και προσωρινά να εκκινήσει από το ΔΕΝ ΞΕΡΩ !

Και γιατί αυτό ? Γιατί

Αληθινός φόβος του "ξέρω" δεν είναι το "ξέρω κάτι άλλο" αλλά το "δεν ξέρω"

Ομοίως αληθινός φόβος της ενθεϊας ΔΕΝ είναι η ΑΘΕΪΑ, αλλά ο αγνωστικισμός !
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 16 Απρ 2018, 00:20

nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:Γιατί να αντιπαραβάλω κάτι στην εκτίμηση της Αρβελέρ; Το ...εκτιμόμετρο θα παριστάνω;
Δεν σε καταλαβαίνω Νικ.
Δεν θα κάτσω να κάνω Αρβελολογία για δικό σου κέφι... Αν εσύ ικανοποιείσαι από την κάθε εκτίμηση της κάθε Αρβελέρ, αυτό είναι κάτι που αφορά τη δική σου διασκέδαση και μόνο.

Σε συμβουλεύω να διαβάζεις ολόκληρα τα άρθρα κι όχι μόνο κομμάτια που σου βγάζει το γκουγκλ κατά την αναζήτηση.
Σου έδειξα ένα σημείο με ...Βιβλικό ενδιαφέρον, στο άρθρο της Αρβελέρ. ;)

Γιατί αυτό λέγεται ΣΥΖΗΤΗΣΗ ! Την οποία ΔΕΝ είσαι ικανός να κάνεις επειδή είσαι ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ !

Προαποφασισμένος εναντίον της Αρβελέρ; Ίσα ίσα που σου είπα να διαβάσεις όλο το άρθρο για να γίνεις λίγο πιο σοφός.
Γράψε εσύ την άποψή σου, κι αν αξίζει να ασχοληθώ, θα ασχοληθώ.

Σε κανένα θέμα δεν είσαι διατεθιμένος έστω και για χάρην την κουβέντας, προσωρινά, να διατηρήσεις αγνωστικισμό ! Σε όλα ΞΕΡΕΙΣ ! (ίδιον του πορδελ η ξερωλίαση) !

Το αντίθετο! Σε όλα τα θέματα παρουσιάζεσαι ως παντογνώστης, είσαι μόνιμα επιθετικός σε χαρακτηρισμούς και ιδεολογία, και ποτέ δεν διαβάζεις τί σου γράφω.

Μάλιστα εδώ

stavmanr έγραψε:Δεν σε ενδιαφέρει καμία επιστήμη. Στην πραγματικότητα προσπαθείς απλά να επιστρατεύσεις το όνομα της επιστήμης για να ικανοποιήσεις την εκάστοτε προσωπική σου εμμονή.

Σε περιγράφεις ΤΕΛΕΙΑ ! Σα να σε κοιτάς στον καθρέφτη !

Λες ε; :D
Αυτή η φράση γράφτηκε για το Νάνδρο που νομίζει ότι γράφοντας "επιστήμη" έχει κλείσει το θέμα συζήτησης...
Αλλά εκείνο δεν φαίνεται να σε ...ενοχλεί. :hmmm Ούτε μία υποσημείωση "τί λες ρε Νάνδρε;".
Ίσως επειδή δεν είσαι προκατελειμμένος. Ίσως επειδή ο "αγνωστικισμός" σου είναι καλοπροαίρετος. ;)

Εμμονικός ΔΕΝ είναι αυτός που εκκινεί και είναι διατεθιμένος ακόμα και να καταλήξει στον αγνωστικισμό, ακόμα κι αν έχει διαμορφωμένη άποψη, εμμονικός ΕΙΝΑΙ αυτός που εκκινεί από το ΞΕΡΩ, και αρνείται έστω και προσωρινά να εκκινήσει από το ΔΕΝ ΞΕΡΩ !

Τώρα, πώς γίνεται να καταλήξεις στον αγνωστικισμό έχοντας ήδη διαμορφωμένη άποψη, αυτό είναι ένα ζήτημα...
Επίσης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ξέρεις και να παριστάνεις ότι δεν ξέρεις...
Ο αγνωστικισμός που επικαλείσαι είναι ...υποκριτικός, Νικ. Ξέρω, αλλά δεν ξέρω, έχω άποψη αλλά δεν έχω άποψη... Περισσότερο σε τρολάρισμα φέρνει παρά σε διάλογο.

Και γιατί αυτό ? Γιατί
Αληθινός φόβος του "ξέρω" δεν είναι το "ξέρω κάτι άλλο" αλλά το "δεν ξέρω"
Ομοίως αληθινός φόβος της ενθεϊας ΔΕΝ είναι η ΑΘΕΪΑ, αλλά ο αγνωστικισμός !

Οι άθεοι πάντως σας αποκαλούν "γιαλαντζί κρυφοάθεους που φοβούνται να χαλάσουν το δημόσιο προφίλ τους". :D
Βρείτε τα μεταξύ σας, και πείτε στους υπόλοιπους τελικά τί ισχύει. Έχουμε αγωνία... :o
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 16 Απρ 2018, 04:17

Καλημέρα σε όλους.
Για να καταλάβω πού οδηγείται η συζήτηση.
Δεν μας φτάνει ένας θεός με όλα τα στραβά που έχει δημιουργήσει; θέλουμε και τους άλους12; Δηλαδή με λίγα λόγια 12 σύν τον Ένα μοναδικό ; 13 φορές χειρότερα ; Γιατί για καλύτερα με τίποτα.
Οπότε κρατήστε τους θεούς σας για τον εαυτό σας χάρισμά σας ήδη ο κόσμος είναι σκατά. Ποιό σκατά δεν χρειάζεται.
Όσο για θέλημα Θεών. Ποιών Θεών ;
Των πεθαμένων; ή του ανύπαρκτου;
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 16 Απρ 2018, 11:30

relativer777 έγραψε:Δεν μας φτάνει ένας θεός με όλα τα στραβά που έχει δημιουργήσει;

Τί εννοείς "στραβά";
Ποιο θα ήταν το "ίσιο" με το οποίο συγκρίνεις τον κόσμο μας και τον κρίνεις ως "στραβό";
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 16 Απρ 2018, 11:34

relativer777 έγραψε:Καλημέρα σε όλους.
Για να καταλάβω πού οδηγείται η συζήτηση.
Δεν μας φτάνει ένας θεός με όλα τα στραβά που έχει δημιουργήσει; θέλουμε και τους άλους12; Δηλαδή με λίγα λόγια 12 σύν τον Ένα μοναδικό ; 13 φορές χειρότερα ; Γιατί για καλύτερα με τίποτα.
Οπότε κρατήστε τους θεούς σας για τον εαυτό σας χάρισμά σας ήδη ο κόσμος είναι σκατά. Ποιό σκατά δεν χρειάζεται.
Όσο για θέλημα Θεών. Ποιών Θεών ;
Των πεθαμένων; ή του ανύπαρκτου;

Ποιός ένας και ποιοί δώδεκα μωρέ? Εδώ έχουν και κάτι χιλιάδες αγίους και ένα σωρό άλλες φανταστικές οντότητες για να τζιράρουν από ρασοφόροι ,μέχρι ζωγράφοι ,κοσμηματοπώλες ,λουλουδάδες ,μαρμαράδες κλπ κλπ. Αλλά οκ ,δεν είναι όλος ο κόσμος σκατά και σίγουρα δεν έχει σχέση οποιαδήποτε θαυματουργή ζωγραφιά με αυτό. Δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να ασχολείσαι με τέτοια , τουλάχιστον στον πρώτο κόσμο που έχουμε την τύχη να ζούμε.
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Απρ 2018, 11:44

Ο καρκίνος οφείλεται χαλαρά για το 95% των ταματων και των υπόλοιπων ειδωλολατρικών εκδηλώσεων

Το άλλο 5% είναι άλλα θέματα υγειας

Με το που ανακαλυφθεί θεραπεία για τον καρκίνο 9 στις 10 εκκλησιές θα κλείσουν.

Όπως δεν κανει κανεις τάμα για ενα πονοκέφαλο ή αμυγδαλές έτσι δε θα γίνονται τάματα για τον καρκίνο όταν θα σου περνάει με ενα χάπι.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 16 Απρ 2018, 12:04

Σταβ, είπα προαποφασισμένος ενάντια της Αρβελέρ ? ΟΧΙ ! Είπα προαποφασισμένος στην συζήτηση !

Είσαι ακατάλληλος για συζήτηση όχι μόνο γιατί είσαι προαποφασισμένος σε αυτήν αλλά γιατί είσαι και εθισμένος στο να φτιάχνεις ψευδοαντίλογο και να τον αποδίδεις στον άλλο. (Α)
Αυτό στο οποίο ένας άλλος ομιλητής θα δήλωνε σε 1 μήνυμα εσύ θα αναγκαστείς ύστερα από πολλούς ψευδοαντιλόγους να το δηλώσεις σε 50 μηνύματα. Δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα στην συζήτηση. Έχεις τα περισσότερα μηνύματα σε αυτό το νήμα π.χ. απ'όλους και ? ποια είναι εν τέλει η αποψή σου ?

- Ήταν ειδωλολάτρες με την κυριολεκτική έννοια της λέξης οι αρχαιοθρησκοι ? Σου έχουν παρατεθεί τόσα επιχείρηματα, εκτιμήσεις ιστορικών κλπ εδώ και τόσα μηνύματα ο αντίλογός σου ποιος είναι ? τσιλόφουσκες ...

- Ειδωλολατρικά με την κυριολεκτική έννοια της λέξης οι χριστιανοί έπεσαν σε χειρότερο επίπεδο από τους αρχαιόθρησκους, ΝΑΙ ή ΌΧΙ ? Σου έχουν παρατεθεί τόσα επιχειρήματα εδώ και τόσα μηνύματα ο αντίλογός σου ποιος ?

- Μετά από άπειρα και ανούσια μηνύματα σπασίματος @@ στα οποία μανιωδώς κάνεις το (Α), παραδέχτηκες ότι η εκκλησία είναι σάπια εκ της δημιουργίας της, είναι όσα καταλόγιζε στους αρχαιόθρησκους ΣΥΝ πολλά ακόμα πολύ χειρότερα που οι αρχαιόθρησκοι δεν ήταν ! Ωραία μπορείς τώρα, χωρίς να αποδώσεις ψευδοαντιλόγους στον άλλο, να μας πεις τότε ποιος ο κοσμικός λόγος ώστε αυτή η εκκλησιαστική σαπίλα να στέκει όρθια και να διαιωνίζεται ?

- Κανείς δεν είπε να ξαναγυρίσουμε στο 12θεο, έτσι κι αλλιώς η τάση που υπήρχε πριν έρθει η χριστιανική λαίλαπα, ήταν αποκόλληση από τους μυθικούς θεούς και η περί θεού έρευνα να ανατεθεί στην φιλοσοφία και στις επιστήμες.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Επιστροφή σε “Θεολογία”