Λαχουρένιος έγραψε:pluton έγραψε:Αντιστασιακός Χιτης ήταν και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος.
Πάντως μετά το βαρύτατο πταίσμα σου, και την ευνοϊκή τοποθέτηση υπέρ της αντιστασιακής οργάνωσης Χ όσες δικαιολογίες θες πες... Είναι φανερό ότι τους συμπαθείς είσαι φίλο Χιτης να περάσεις από τα γραφεία των φίλων της Χ να σε γράψουμε μέλος.
Αυτος που πουλησε την Κυπρο στην Τουρκια δηλαδη. Μεγαλους πατριωτες εβγαλε η Χ
Η εθνικόφρων παράταξις ουδεπόποτε υπήρξε ενιαία σε ό,τι αφορά την αντιστασιακή της δράση παρά το ότι η εθνικοφρονούσα μούσα τους τσουβάλιασε, όπως εμφαίνεται στο κάτωθι άσμα που έσπασε όλα τα τσαρτς της κατοχικής και μετακατοχικής περιόδου και ήτο το μεγαλύτερο σουξέ στους χασισοτεκέδες και λοιπά πατριωτικά χαμαιτυπεία εις τα οποία εσύχναζον οι λεβεντοπατριώτες (κατά το ''λεβεντομαλάκες) που αποτελούσαν εξ αδιαιρέτου τον ποινικό αντιστασιακό συρφετό σκυβάλων του εθνικού μας κορμού.
Απο ολα τα αποσπασματα
Του Μαγγανα μ' αρεσει
που εχει τις σφαιρες σταυρωτα
τ' αυτοματο στη μεση
Γεια σου Μαγγανα μου γεια σου
με τους Χιτες τα παιδια σου
Με τι καρδια ρε Μαγγανα στη Καλαματα μπηκες
και εσπασες τις φυλακες και εβγαλες τους Χιτες
Γειά σας ταγματασφαλίτες
χωροφύλακες και χίτες
Δεν ειμαστε κομμουνισται ουτε και λαοκραται
ειμαστε ελληνοπουλα, Χιτες, επανασταται
με τους Χιτες τα παιδια σου
Το βλεπεις 'κεινο το βουνο το πιο ψηλό απ'τα άλλα;
Εκεί θα στήσει ο Μαγγανάς κομμουνιστών κρεμάλα
να χαρείς το απόσπασμά σου
Υ.Γ. Σόρι για τη βλαχοκαθαρεύουσα αλλά επροσπάθησον να ενταχθώ αυτοπροσώπως μέσω του άνωθεν άσματος και της στιχοπλοκίας του εις την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής καθ΄ ην οποίαν εδιεδραματίσθησον τα περιγραφέντα και μουσικώς επενδυθέντα εθνικοπατριωτικού περιεχομένου συμβάντα..