Adminović έγραψε:1. Τί επειδή; Εδώ λένε ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία και γι΄αυτό επιβάλλουν τα «εμβόλια», ενώ στην ουσία πρόκειται για θεραπεία και όχι για εμβόλιο. Κακό δεν είναι ως διαθέσιμη θεραπεία στη φαρέτρα των γιατρών· κακό είναι όταν επιβάλλεται στο γενικό πληθυσμό αυτή η πρωτότυπη θεραπεία υπό το μανδύα του «εμβολίου».
2. Σε χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς μοριακούς βιολόγους. Τί σχέση έχουν τα όποια άλλα προβλήματα υγείας; Δηλαδή αν σε έναν υπερτασικό ή διαβητικό του προσθέσεις λχ και ένα αυτοάνοσο ή ένα καρκίνο θα νιώθει καλύτερα; Τί λογική είναι αυτή;
3. Καθόλου. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μικρότερες πιθανότητες να πάθει ένας νέος σοβαρή βλάβη στην υγεία του από τον ιό από ό,τι από το «εμβόλιο».
1. Τέσπα, δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημά σου και με τι θα ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος. Και μόνος σου λες ότι το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο διαθέσιμο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποσυμφοριστεί κάπως η κατάσταση. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι λύνει το πρόβλημα 100%. Εκτός και αν έχεις τη διάθεση να περιμένεις να περάσουν 20 χρόνια ερευνών και μελετών μέχρι να ανακαλυφθεί το τέλειο φάρμακο.
Μπορώ να σου φέρω ως παράδειγμα, όμως, περιπτώσεις πολλών άλλων δυσίατων νοσημάτων όπου επικρατεί η ίδια λογική.
Γίνονται χρόνια έρευνες επί ερευνών αλλά μέχρι και ΑΝ ανακαλυφθεί το "τέλειο" φάρμακο, οι επιστήμονες προσανατολίζονται προς άλλες μεθόδους που μετριάζουν ή καθυστερούν τη νόσο, αν όχι να τη θεραπεύσουν.
Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο όταν συμβαίνει αυτό ούτε κάτι που πρέπει να μας βάζει σε υποψίες.
Υπάρχουν πολλοί ασθενείς στον κόσμο που υποφέρουν από εκφυλιστικές ασθένειες που η ελπίδα και μόνο ότι θα βρεθεί φάρμακο, εμβόλιο, θεραπεία ... whatever που θα τους ανακουφίσει έστω στο 1% φαντάζει για αυτούς λύτρωση.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η επιστήμη δε λειτουργεί "άντρα θέλω τώρα τον εθέλω".
Καμιά φορά καλείσαι να συμβιβαστείς με πιο αναποτελεσματικές λύσεις από το τελείως τίποτα.
Και βασικά δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι πρόκειται για "θεραπεία" και όχι για "εμβόλιο". Γενικά, η λογική όλων των εμβολίων έχουν προληπτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό.
2. Ρε φίλε καταρχήν μιλάς με το πιο αρρωστοφοβικό άτομο του κόσμου. Ένα σπυράκι βγάζω και τρέχω κατευθείαν στον γιατρό. Παρόλα αυτά προσπαθώ να καλλιεργήσω στο μυαλό μου ότι δεν είμαι αθάνατη και κάποια στιγμή θα επέλθει το μοιραίο. Και πίστεψέ με σύμφωνα με τα απαισιόδοξα προγνωστικά μου δεν πιστεύω ότι θα πεθάνω από φυσικά αίτια και ούτε πιστεύω ότι θα τερματίσω καν τα 70. Και τα 50 να φτάσω ευχαριστημένη θα είμαι.
Με αυτή τη λογική αν ήμουν τώρα 60 δε θα σκεφτόμουν καν αν έχω παρενέργειες σε "βάθος χρόνου". Ποιο βάθος χρόνου; Μετά τα 60 έχεις μπει στην τελική ευθεία.
Και δεν το λέω με την έννοια ότι είσαι γέρος. Αλλά θέλω να πω υπάρχουν 1.000.000 τρόποι να πεθάνει κάποιος και όσο μεγαλώνεις αυτοί οι τρόποι αυξάνονται κατακόρυφα. Από σπόντα ζούμε.
Καλά δε μιλάω αν είσαι ήδη 70 - 80 - 90 και να σκέφτεσαι αν θα κάνεις το εμβόλιο ... έλεος.
Εγώ είμαι 39 και βλέπω ήδη τη φθορά. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι θα είναι για πάντα υγιής και το εμβόλιο είναι αυτό που θα του χαλάσει την ευτυχία.
3.Άμα κολλήσεις τον ιό, δε θα σκέφτεσαι τα στατιστικά. Θα είσαι με το οξύμετρο στο χέρι μην πέσει το οξυγόνο σου στο 93% και πάει το σκατό στην κάλτσα. Στις ΜΕΘ δε νοσηλεύονται μόνο όσοι έχουν ξεπεράσει τα 95.
Έχουν νοσηλευθεί και πολύ νεαρότερες ηλικίες.
Η πεποίθηση πάντως ότι ο ιός χτυπάει μόνο τους γέροντες έχει καταρριφθεί πανηγυρικά.
Προσωπικά και λιγότερες πιθανότητες να έχω δε θα ήθελα να ήμουν από τους "τυχερούς". Οπότε give me the god damn shot να τελειώνουμε. Και αν είναι να πάθω καρκίνο ή οτιδήποτε άλλο ας το πάθω. Έτσι κι αλλιώς θα το πάθαινα.
Μιλάμε είμαι η επιτομή της αισιόδοξης σκέψης.
.gif)