Δε νομίζω να ξέρουν, κάτι γενικά θα ξέρουν σίγουρα. Με έβαλες σε σκέψεις τώρα, αλλά πως να το κρατούσαν μυστικό, αφού υπάλληλοι, κανονικοί άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτά, κι αυτοί που αναφέρουν αγνοούμενους, δεν είναι καμιά κλειστή κομματική ομάδα.
Τέλος πάντων, ούτε αυτό το έχω ξαναδεί. Να έχουν περάσει τόσες μέρες και να μην ξέρουμε τίποτα. Και στην άλλη άκρη του κόσμου όταν έγινε κάτι λέγανε ξέραμε είναι τα 13 παιδάκια κι ο δάσκαλος τους. Εδώ είμαστε στο μαύρο το σκοτάδι.
Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Re: Πολιτική Ανικανότητα - Φωτιές
nemo έγραψε:ВладимирВладимирович έγραψε:
φιλε να ρωτησω; εχεις καμια σχεση με τον στυγιο; αδελφια; ξαδελφια;
κατι τελος παντων;
Εχεις περασει ποτε σου απο τον οκανα;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Διάδοχος
- Danchō

Sarastro έγραψε:Ενα αγροτεμάχιο ----> ένα οικοδομικό τετράγωνο; Το έχεις δεί αυτό πουθενά αλλού;Διάδοχος έγραψε:Δική σου θεωρία αυτή. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα αγροτεμάχια ήταν χαραγμένα απο το 1945 και απλά έπεσε τσιμέντο στους αγροτικούς δρόμους
Ο καθένας μπορεί να δει ότι η όποια "τετραγωνοποίηση" και οι παράλληλοι δρόμοι δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ρυμοτομίας που χαράχτηκε σχεδιασμένα, αλλά είναι οι παλιοί αγροτικοί δρόμοι που τσιμεντώθηκαν + όσα σοκάκια ανοίχθηκαν απο τις κατατμήσεις των αγροτεμαχίων.

Σημαντική εκτιμάται ότι είναι η ιδιαίτερη πολεοδομική διάταξη του οικισμού, η οποία ενήργησε ως «παγίδα» για τον πληθυσμό που προσπάθησε να διαφύγει. Κάποια από τα σημαντικά χαρακτηριστικά του ήταν: οδοί μικρού πλάτους, πολυάριθμα αδιέξοδα, ιδιαίτερα επιμήκη οικοδομικά τετράγωνα, χωρίς δυνατότητα πλευρικής διαφυγής, απουσία χώρων συγκέντρωσης (π.χ. πλατεία, γήπεδο). Το ρόλο οδού διαφυγής θα μπορούσε να παίξει μια οδός παράλληλη προς την ακτογραμμή αλλά μεγάλου πλάτους που να μεταβαίνει σε διπλανούς οικισμούς.
https://doryforos.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF ... %B7%CE%BD/
ιδιαίτερα επιμήκη οικοδομικά τετράγωνα, γιατί επιμηκή ήταν και τα χωράφια όπως βλέπουμε στην φώτο του 1945. Η χάραξη των δομων του Ματιού είναι textbook χάραξη αγροτικών δρόμων χωραφιών και όχι δρόμων οικισμού.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
nemo
- Supreme poster

ВладимирВладимирович έγραψε:nemo έγραψε:
φιλε να ρωτησω; εχεις καμια σχεση με τον στυγιο; αδελφια; ξαδελφια;
κατι τελος παντων;
Εχεις περασει ποτε σου απο τον οκανα;
ααα! ειπα και γω ...τοτε εχεις ενα δικιο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

αριστο διακρινω μια κοπωση ...
0 .
-
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
- Rookie poster

NikosVy έγραψε:Τι γράφει για τις πυρκαγιές ο Αρίστος;
Ο,τι θα γράφεις και εσύ σε λίγο.
0 .
«Μόνον ὁ κίνδυνος ὁ μεγάλος, ὁ βαθύς, ὁ τρομερός ἀνοίγει τά μάτια διάπλατα εἴς τήν ἀλήθεια.» Ι.Μ. (2/1/1941)
-
pan
- Extreme poster

Πάντως κι εμένα μου συμβαίνει να έχω το ίδιο πρόβλημα με τα πεύκα.
Κι όταν εξήγησα ότι το δάσος μπήκε μέσα στο οικόπεδο κι όχι το οικόπεδο μέσα στο δάσος, στην αρχή κοροϊδεύανε οι υπάλληλοι.
Μόλις τους έδειξα τα χρυσόβουλα όμως πείστηκαν.
Και μετά άρχισαν να βγάζουν χάρτες, μοιρογνωμόνια, μετρούσαν με το 3,14, είχα μείνει έκπληκτος με τόση μόρφωση.
Μόλις μου είπαν πόσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έπρεπε να αποψιλώσουν, για να υπάρχει αντιπυρική προστασία μου ήρθε η πρώτη κρυάδα. Όταν άκουσα και την τιμή, άστα. Ξενοδοχείο αγόραζα.
Κι από τότε πολύ τα εκτίμησα τα πεύκα τόσο πολλά που αξίζουν και τα έχω γύρω γύρω από το σπίτι. Μαζί θα ζήσουμε.
Κι όταν εξήγησα ότι το δάσος μπήκε μέσα στο οικόπεδο κι όχι το οικόπεδο μέσα στο δάσος, στην αρχή κοροϊδεύανε οι υπάλληλοι.
Μόλις τους έδειξα τα χρυσόβουλα όμως πείστηκαν.
Και μετά άρχισαν να βγάζουν χάρτες, μοιρογνωμόνια, μετρούσαν με το 3,14, είχα μείνει έκπληκτος με τόση μόρφωση.
Μόλις μου είπαν πόσες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έπρεπε να αποψιλώσουν, για να υπάρχει αντιπυρική προστασία μου ήρθε η πρώτη κρυάδα. Όταν άκουσα και την τιμή, άστα. Ξενοδοχείο αγόραζα.
Κι από τότε πολύ τα εκτίμησα τα πεύκα τόσο πολλά που αξίζουν και τα έχω γύρω γύρω από το σπίτι. Μαζί θα ζήσουμε.
0 .
-
Leporello
- Basic poster

Aφού λοιπόν ο καθένας μπορεί να δεί, άσε να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Η εικόνα είναι καθαρή.Διάδοχος έγραψε:Ο καθένας μπορεί να δει ότι η όποια "τετραγωνοποίηση" και οι παράλληλοι δρόμοι δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ρυμοτομίας που χαράχτηκε σχεδιασμένα, αλλά είναι οι παλιοί αγροτικοί δρόμοι που τσιμεντώθηκαν + όσοι ανοίχθηκαν απο τις κατατμήσεις των αγροτεμαχίων.
Οσο γιά τις κατατμήσεις των αγροτεμαχίων (που προσέθεσες εκ των υστέρων) είναι σύμπτωση που πολλές από αυτές βρίσκονται στην ίδια ευθεία;
Και τέλος πάντων, ασφαλώς έγιναν πράγματα αυθαίρετα στο Μάτι. Ομως η εικόνα του δεν δείχνει χειρότερη όχι από άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς, αλλά από πόλεις. Αρα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία γιά την αποτυχία τής κρατικής παρέμβασης.
1 .
-
Διάδοχος
- Danchō

Σαφώς και είναι καθαρή η εικόνα. Επίσης ξεκάθαρη είναι και η μπαρμπαδο-παλαιοκομματική μουργα που προσπαθεί με σοφιστείες να υποβαθμίσει καταστάσεις ή να τις ανάγει σε κάποιο κακό ριζικό του τόπου, απλά και μόνο για να καταλλήξει ότι φταίει το άλλο κόμμα (που φυσικά έχει τις ευθύνες του).
https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/430997
https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/430997
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
-
nemo
- Supreme poster

Διάδοχος έγραψε:https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/430997
ειπαμε απο μακρια και απο βιντεο δεν βγαζεις ακρη αφησε μας εμας που ζουμε εδω και εκει
μια χαρα ηταν και ειναι οι δρομοι οπως στην υπολοιποι ελλλαδα
αφου καμια πολη /οικισμος δεν σχεδιαστηκε απο την αρχη
αλλα απο τα χρονια της τουρκοκρατιας οπου εβρισκε κανεις εκτιζε
υπαρχει ενα τυφλο σημειο που φυσικο ειναι γιατι οδηγει σε γκρεμο
τι ηθελες να κανουν δρομο που θα οδηγει σε γκρεμο;
0 .