Adminović έγραψε:pluton έγραψε:Όχι .... Θα ταλαιπωρηθουν οι Ρώσοι μια δεκαετία, θα τους λείψουν τα πάντα, θα βρεθούν στην δεκαετία του 70-80 .... Θα βλέπουν παλιά προτεκτοράτα τους πχ την Βουλγαρία, την Αλβανία κλπ να ζουν πολύ καλύτερα από αυτούς..... Θα πολεμάνε διαρκώς με διάφορους και θα ζουν με ελλείψεις και ουρές, απομονωμένοι από τα άλλα κράτη ..... Η τεχνολογία τους θα φθίνει και οι χρηματικοί πόροι θα λιγοστεύουν και από τα λίγα θα πρέπει να χρηματοδοτούν τους πολέμους.
Φαίνεσαι γνώστης της ρωσικής πραγματικότητας εσύ.
Για πες, τί ελλείψεις έχει τώρα η Ρωσία και πόσες ουρές κάνουν για συσσίτια;

Άκουσε ούτε τον έξυπνο παριστάνω ούτε τον ειδικό, ξέρω κάποια ιστορία, βλέπω και προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα.... Έχω τις ιδεοληψίες μου, όπως όλοι, και πολύ πιθανά κάνω και λάθη.
Ουρές:
Ουρά του επιστημονικού και ειδικευμένου προσωπικού να φύγει από την Ρωσία. (Αυτή την ουρά του 1.000.000 την είδες;).
Ουρά να αγοράσουν στην ,,μαύρη,, δυτικά αυτοκίνητα κλπ δυτικά προϊόντα.... Διαπιστώθηκε ότι ενώ η πώληση αγγλικών αυτοκινήτων στην Ρωσία είναι μηδενική, αυξήθηκε η πώληση των ίδιων αυτοκινήτων κατά 1.800% στο Αζερμπαϊτζάν.... Τα αυτοκίνητα αυτά στην συνέχεια πωλούνται σε πολλαπλάσια τιμή στην Ρωσία.
Αυτά έτσι στα πρόχειρα.
Ξέρεις οι αυτοκρατορίες στηρίζονται σε τέσσερα ποδαρια
ΔΥΝΑΜΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΟΡΑΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Το πιο βασικό είναι η στρατιωτική ισχύς και η οικονομία.
Αν οικονομικά στέκεται καλά η Ρωσία, τζάμπα οι ελπίδες που έχετε για νέες περεστρόικες και ανατροπές.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ : Στην διάρκεια του ψυχρού πολέμου η ΕΣΣΔ εξήγαγε μαρξισμό και η δύση ελευθερία.... Αποδείχτηκε ότι το προϊόν της δύσης έπιανε καλύτερα στους ανθρώπους.
ΔΥΝΑΜΗ είχε η ΕΣΣΔ, δηλαδή είχε αναπτύξει κάποια πολεμική τεχνολογια, σε αυτή έλλειπε ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (η επιστήμη, η ποιότητα, η γρήγορη βελτίωση και εξέλιξη) έτσι η ΔΥΝΑΜΗ αχρηστευτηκε για μια σύγκρουση συνασπισμών, ηταν αρκετή μόνο για εσωτερικές επεμβάσεις και εσωτερικές καταστολες (Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία κλπ).... Αυτό συνέβαινε πάντα, τα χάλκινα σπαθιά ήταν άχρηστα μπροστά στα σιδερένια, τα τόξα άχρηστα μπροστά στα τουφέκια κλπ.
Τι ΔΥΝΑΜΗ λοιπόν έχει ο Πούτιν όταν υποχρεώνεται για να καλύψει το μέτωπο της Ουκρανίας να παρακαλάει για όπλα την Β Κορέα και το Ιράν;
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ήδη έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο, την μετέτρεψε σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, δηλαδή όλοι οι πόροι πάνε για κανόνια και τίποτα για βούτυρο, αυτό το μοντέλο φέρνει ανάπτυξη ακόμα και σε περιόδους έντονης ύφεσης, δηλαδή το κράτος εκποιεί τα ασημικά του σε μια υπερπροσπάθεια επιβιωσης. Στην δύση δεν έχει αλλάξει τίποτα, οι πολίτες παράγουν βούτυρο και δεν υποφέρουν.
Τέλος θέλω να σου πω ότι οι τέσσερεις πυλώνες που σου έβαλα δεν είναι δικά μου λόγια, όχι, αυτά τα υποστήριξε σε διάλεξη ο Λιαντίνης, υπάρχει και σχετικό βίντεο, αν το βρω θα στο παραθέσω.
Το βρήκα:
https://youtu.be/YEWSDjh7HOc?si=FdYwRYwGYOWo7wJp
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».