Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2024, 15:33

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Μη τρελαθουμε τώρα. Δηλαδή αν καταστραφω για κάποιο λόγο, είμαι νέος ικανός προς εργασία και πάω στο οποιοδήποτε χωριό και πω στον κοινοτάρχη ,,θέλω να εργαστώ,, δεν θα μου βρουν κατάλυμα, κάποια στοιχειώδη έπιπλα, ρούχα, σκεπάσματα και καθημερινή κακοπληρωμένη εργασία; Ζητάνε όλα τα χωριά εργάτες με υψηλή αμοιβή, όχι ειδικευμένους, ανιδεικευτους να τους μάθουν την δουλειά....

:laugh1: :laugh1:

Έχεις μπερδέψει τα χωριά με τις τοπικές της ΝΔ. Κανείς δεν δίνει εύκολα δουλειά σε αγνώστους.

Επιμένω ότι όποιος ικανός προς εργασία εμφανιστεί σε χωριό και ζητήσει εργασία ΑΜΕΣΩΣ θα του προσφέρουν εργασία. Εδώ στα χωριά εργάζονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Εργασία σε χωράφι.

Μάγειρας μου έλεγε ότι στην Αθήνα αυτή την στιγμή ψάχνουν εργαζόμενους να τους μάθουν την δουλειά και δεν βρίσκουν. Φίλος μου επισκευάζει μοτέρ, μου λέει δεν βρίσκει άνθρωπο να του μάθει την δουλειά στο μαγαζί του για την επισκευή μοτέρ....

Για να μη βρίσκουν εργαζόμενους με 10% ανεργία προφανώς θα ναι δουλειές κατέργου...

Εργασία κανονική με κανονική αμοιβή στην μια περίπτωση βοηθός μαγειρα και στην άλλη επισκευή μοτέρ περιελίξεις. Τι συζητάμε τώρα χάλασε το πεζοδρόμιο της κατοικίας μου και ιδρωσα να βρω άνθρωπο να μου αλλάξει δέκα πλάκες πεζοδρομίου.

Στον κάθε Δήμο δίνουν κάθε εβδομάδα σακούλες με τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη, οι υπάλληλοι κάθονται και παρακολουθούν τι αυτοκίνητα έρχονται να παραλάβουν το βοήθημα, φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία είναι λαθρομετανάστες, Ε! Άντε σε αυτούς να μιλήσεις για εργασία :D Απέναντι από το σπίτι μου μένει μια οικογένεια γύφτων, κάθε μέρα τους φέρνουν φαγητό από τον Δήμο, φυσικά κανείς δεν εργάζεται και φυσικά ζουν με επιδόματα.

Για τις ΗΠΑ συγγενείς μου με διαβεβαιώνουν ότι οι μόνοι που δεν εργάζονται είναι οι τεμπέληδες, που προσπαθούν να λαφυραγωγησουν το κράτος πρόνοιας.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2024, 16:50

pluton έγραψε:Επιμένω ότι όποιος ικανός προς εργασία εμφανιστεί σε χωριό και ζητήσει εργασία ΑΜΕΣΩΣ θα του προσφέρουν εργασία. Εδώ στα χωριά εργάζονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Εργασία σε χωράφι.

Ναι, έχουν πήξει τα χωριά από δουλειές για αυτό και όλο ερημώνουν τα τελευταία 50 χρόνια. Άσε μας ρε Πλούτωνα.

Εργασία κανονική με κανονική αμοιβή στην μια περίπτωση βοηθός μαγειρα και στην άλλη επισκευή μοτέρ περιελίξεις. Τι συζητάμε τώρα χάλασε το πεζοδρόμιο της κατοικίας μου και ιδρωσα να βρω άνθρωπο να μου αλλάξει δέκα πλάκες πεζοδρομίου.

Εκ του αποτελέσματος αν ένας εργοδότης δεν βρίσκει προσωπικό αυτό σημαίνει πως προσφέρει λίγα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ή το γενικότερο επίπεδο ζωής. Έτσι λειτουργεί η ελεύθερη αγορά.

Στον κάθε Δήμο δίνουν κάθε εβδομάδα σακούλες με τρόφιμα για τους έχοντες ανάγκη, οι υπάλληλοι κάθονται και παρακολουθούν τι αυτοκίνητα έρχονται να παραλάβουν το βοήθημα, φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία είναι λαθρομετανάστες, Ε! Άντε σε αυτούς να μιλήσεις για εργασία :D Απέναντι από το σπίτι μου μένει μια οικογένεια γύφτων, κάθε μέρα τους φέρνουν φαγητό από τον Δήμο, φυσικά κανείς δεν εργάζεται και φυσικά ζουν με επιδόματα.

Για τις ΗΠΑ συγγενείς μου με διαβεβαιώνουν ότι οι μόνοι που δεν εργάζονται είναι οι τεμπέληδες, που προσπαθούν να λαφυραγωγησουν το κράτος πρόνοιας.

Αν κάποιοι δουλεύουν σίγουρα σε αυτή τη χώρα είναι οι λάθρο, γιατί δεν έχουν καβάτζες από τους γονείς ή τα πεθερικά για να κάθονται. Οι γύφτοι είναι άλλη περίπτωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Απρ 2024, 17:12

Σε όλες τις δυτικές χώρες οι άστεγοι των δρόμων είναι κατά κανόνα άτομα με εξαρτήσεις ή/και ψυχιατρικά προβλήματα. Όλες αυτές οι χώρες προσφέρουν και καταλύματα και δωρεάν ρούχα και επιδόματα και τρόπους επανένταξης στην αγορά εργασίας ευκολότερα απο έναν απλό άνεργο. Δεν είναι ρωssίες και ιράν.
Για να τους επανεντάξεις όμως θα έπρεπε να εφαρμόσεις τακτικές μπόγια και μετά να τους έχεις σε ιδρύματα όπου θα τους φροντίζεις με άσκηση βίας. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες τους βάζαν με το ζόρι στο σπίτι του κοντινότερου συγγενή, τους έδιωχναν απο τα αστικά κέντρα ή τους έκλειναν φυλακή.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2024, 17:37

Προέλλην έγραψε:Σε όλες τις δυτικές χώρες οι άστεγοι των δρόμων είναι κατά κανόνα άτομα με εξαρτήσεις ή/και ψυχιατρικά προβλήματα. Όλες αυτές οι χώρες προσφέρουν και καταλύματα και δωρεάν ρούχα και επιδόματα και τρόπους επανένταξης στην αγορά εργασίας ευκολότερα απο έναν απλό άνεργο. Δεν είναι ρωssίες και ιράν.
Για να τους επανεντάξεις όμως θα έπρεπε να εφαρμόσεις τακτικές μπόγια και μετά να τους έχεις σε ιδρύματα όπου θα τους φροντίζεις με άσκηση βίας. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες τους βάζαν με το ζόρι στο σπίτι του κοντινότερου συγγενή, τους έδιωχναν απο τα αστικά κέντρα ή τους έκλειναν φυλακή.

Τώρα δεν μιλάμε για τον υπαρκτό, για αυτόν ντρέπονται να μιλήσουν και οι κομμουνιστές, περίμενε από τον Λαχουρενιο τώρα να δεις που θα πει ότι μιλάμε εκτός θέματος. Ο υπαρκτός ήταν ανθρωποκτονο απάνθρωπο σύστημα, δεν το ανέχτηκαν οι ίδιοι που το λάτρεψαν πάρε όλη την ηγεσία του ΚΚΕ που έζησε στον υπαρκτό, όπου φύγει, φύγει ... Ποιον να πάρεις τον Ζαχαριάδη, τον Βλάντα, τον Παρτσαλίδη ποιον;

Ε! Σε αυτό το 10% ανέργων που λέει ο Λαχουρενιος είναι λαθρομετανάστες ελληνοποιηθεντες, γύφτοι και ημέτεροι τεμπέληδες.

Στα χωριά υπάρχει τεράστια έλλειψη εργατικών χεριών.

Ο κάθε ένας Λαχουρενιε μπορεί να ζητά σαν μισθό ότι του καπνίσει, ο εργάτης που παίρνει 100 ευρώ μεροκάματο πρέπει τουλάχιστον να βγάζει 200 ευρώ, αν βγάζει 150 η επιχείρηση μπαίνει μέσα, απλά πράγματα, γιατί να τον πάρει για εργασία ο άλλος αν βγάζει όσα πληρώνεται;

Ανεργία Λαχουρενιε υπήρχε όταν ο εργαζόμενος έψαχνε για δουλειά όχι όταν ο εργοδότης ψάχνει για εργάτες. Εγώ θυμάμαι οικοδόμους να περνάνε από οικοδομές και να ρωτάνε: ,,θέλετε εργάτη;,, όχι ο εργοδότης να ρωτα : ,,ξέρετε κανένα να θέλει να δουλέψει;,,

Και για να στο κάνω λιανα στο δημαρχείο της Αθήνας καθοντουσαν εργάτες και περίμεναν κάποιο να περάσει να τους πάρει για δουλειά.

802885102b9d8a81465a34d2d9e969d3.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2024, 17:48

pluton έγραψε:Ε! Σε αυτό το 10% ανέργων που λέει ο Λαχουρενιος είναι λαθρομετανάστες ελληνοποιηθεντες, γύφτοι και ημέτεροι τεμπέληδες.

Πηγή?

Στα χωριά υπάρχει τεράστια έλλειψη εργατικών χεριών.

Λογικό. Με τόσο λίγα που προσφέρουν ούτε οι πακιστανοί δεν καταδέχονται.

Ο κάθε ένας Λαχουρενιε μπορεί να ζητά σαν μισθό ότι του καπνίσει, ο εργάτης που παίρνει 100 ευρώ μεροκάματο πρέπει τουλάχιστον να βγάζει 200 ευρώ, αν βγάζει 150 η επιχείρηση μπαίνει μέσα, απλά πράγματα, γιατί να τον πάρει για εργασία ο άλλος αν βγάζει όσα πληρώνεται;

Αν μια επιχείρηση δεν έχει αρκετό τζίρο ώστε να καλύψει εργατικό κόστος, εφορία και άλλα λειτουργικά έξοδα τότε σημαίνει πως δεν είναι υγιής και αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζει κλέβοντας το κράτος και το προσωπικό τους. Αυτό δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση σε μια οικονομία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Απρ 2024, 18:14

Δεν κλέβουν μόνο απο το προσωπικό, και απο το κράτος κλέβουν. Και γενικότερα απ όπου βρούν. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο καρκίνος της Ελλάδας. Άντε σιγά σιγά να κλείσουν όλες και να έχουμε μόνο πολυεθνικές να δούμε άσπρη μέρα.
1 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 20 Απρ 2024, 18:35

Προέλλην έγραψε:Δεν κλέβουν μόνο απο το προσωπικό, και απο το κράτος κλέβουν. Και γενικότερα απ όπου βρούν. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο καρκίνος της Ελλάδας. Άντε σιγά σιγά να κλείσουν όλες και να έχουμε μόνο πολυεθνικές να δούμε άσπρη μέρα.

Δύο λεπτά μια πολυεθνική τι μεροκάματο δίνει; Μικρότερα από μια μικρή επιχείρηση.

Στα χωριά φέτος το μεροκάματο για ελιές έφτασε 80 ευρώ παρακαλετα, δηλαδή η τιμή αυτή λογικό είναι να κυλήσει στον καταναλωτή, εγώ για ένα χωράφι θέλω 15 μεροκάματα δηλαδή μόνο μεροκάματο 1.200€ συν φαγητό, βενζίνες, εργαλεία, φθορές κλπ 1.500€ συν δικαίωμα ελαιοτριβείου .... Με δεδομένο ότι το ελαιοτριβείο αγόραζε 3€ το κιλό δηλαδή 700 κιλά λάδι για εργατικά κλπ συμφέρει;

Πρέπει να ξέρετε ότι θέλει ετήσια φροντίδα, κλαδέματα, ποτίσματα, ραντίσματα....

Τώρα ο Λαχουρενιος τι πιστεύει ότι εγώ ήμουνα ο εκμεταλλευτής; Να αυτές είναι οι αηδίες που έχετε στο μυαλό σας.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Απρ 2024, 18:58

pluton έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν κλέβουν μόνο απο το προσωπικό, και απο το κράτος κλέβουν. Και γενικότερα απ όπου βρούν. Οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ο καρκίνος της Ελλάδας. Άντε σιγά σιγά να κλείσουν όλες και να έχουμε μόνο πολυεθνικές να δούμε άσπρη μέρα.

Δύο λεπτά μια πολυεθνική τι μεροκάματο δίνει; Μικρότερα από μια μικρή επιχείρηση.

ΟΧΙ φυσικά. Απο που κι ως που; Eίναι τόσο εξωφρενικός ο ισχυρισμός όσο να έγραφες ότι ο ήλιος βγαίνει απο την Δύση.
Οι πολυθνικές ΠΑΝΤΑ πληρώνουν μεγαλύτερο μισθό για την ίδια θέση συγκριτικά με μία μικρομεσαία επιχείρηση.
Επίσης στις πολυεθνικές η εργατική νομοθεσία πχ ωράρια τηρούνται σε μεγαλύτερο βαθμό απ ότι στις μικρομεσαίες επιχείρησεις, υπάρχει μεγαλύτερη αξιοκρατία, ευκαιρίες ανέλιξης, γενικότερα καλύτερες συνθήκες εργασίας.

pluton έγραψε:Στα χωριά φέτος το μεροκάματο για ελιές έφτασε 80 ευρώ παρακαλετα, δηλαδή η τιμή αυτή λογικό είναι να κυλήσει στον καταναλωτή, εγώ για ένα χωράφι θέλω 15 μεροκάματα δηλαδή μόνο μεροκάματο 1.200€ συν φαγητό, βενζίνες, εργαλεία, φθορές κλπ 1.500€ συν δικαίωμα ελαιοτριβείου .... Με δεδομένο ότι το ελαιοτριβείο αγόραζε 3€ το κιλό δηλαδή 2.000 κιλά για εργατικά κλπ συμφέρει;

Πρέπει να ξέρετε ότι θέλει ετήσια φροντίδα, κλαδέματα, ποτίσματα, ραντίσματα....

Τώρα ο Λαχουρενιος τι πιστεύει ότι εγώ ήμουνα ο εκμεταλλευτής; Να αυτές είναι οι αηδίες που έχετε στο μυαλό σας.

Αν έχεις πάνω απο 100 δέντρα δεν γίνεται να τα κουμαντάρεις μόνος σου. Αν δεν υπάρχει προσφορά χεριών, το πιθανότερο θα τους πληρώσεις όσο σου ζητήσουν γιατί δεν θα έχεις άλλη επιλογή. Οι ελιές θα σαπίζουν, τα δέντρα θα μένουν ακλάδευτα, ο ελαιώνας θα γίνει ζούγκλα, κοκ.

Οι παραδοσιακοί ελαιώνες δεν είναι πλέον βιώσιμοι οικονομικά, εκτός κι αν μιλάμε για καλλιέργεια πολυτελείας, πχ να μαζεύονται οι ελιές μία μία με τα χέρια απο το κλαδί χωρίς ραβδισμό, να πηγαίνουν σε ελαιοτριβείο αμέσως μετά το μάζεμα χωρίς να περιμένουν σε σακιά ούτε μισή μέρα, κλπ, και μετά να πουλάς το λάδι δίκην ελιξιρίου 100 ευρώ το λίτρο.

Ελαιόλαδο πλέον βγαίνει απο "βιομηχανοποιημένους" ελαιώνες (πυκνή φύτευση σε σειρές, θαμνοειδή ελαιόδεντρα, που μαζεύονται με ένα πέρασμα μηχανής), με την ίδια ή και καλύτερη ποιότητα των παραδοσιακών. Το τερουάρ στο λάδι παίζει μικρό ρόλο, το μείζον είναι να μην ταλαιπωρηθεί ο καρπός κατά το μάζεμα και να μπεί στο ελαιοτριβείο όσο πιο γρήγορα μετά το μάζεμα γίνεται. ΟΚ, και να μην σκιτζής ο ελαιοτριβάς και να μπορεί να κρατά σταθερή τη διεργασία. Η βιομηχανοποιημένη παραγωγή τα διασφαλίζει αυτά σε καλύτερο βαθμό απ ότι η παραδοσιακή.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Απρ 2024, 19:36

pluton έγραψε:Δύο λεπτά μια πολυεθνική τι μεροκάματο δίνει; Μικρότερα από μια μικρή επιχείρηση.

Στα χωριά φέτος το μεροκάματο για ελιές έφτασε 80 ευρώ παρακαλετα, δηλαδή η τιμή αυτή λογικό είναι να κυλήσει στον καταναλωτή, εγώ για ένα χωράφι θέλω 15 μεροκάματα δηλαδή μόνο μεροκάματο 1.200€ συν φαγητό, βενζίνες, εργαλεία, φθορές κλπ 1.500€ συν δικαίωμα ελαιοτριβείου .... Με δεδομένο ότι το ελαιοτριβείο αγόραζε 3€ το κιλό δηλαδή 700 κιλά για εργατικά κλπ συμφέρει;

Αυτό είναι πρόβλημα του παραγωγού και όχι του εργαζόμενου. Πρώτα βάζεις κάτω τα κόστη και βλέπεις αν βγαίνεις. Ο ΕΛ ψευτοεπιχειρηματίας κάνει το ανάποδο, πρώτα υπολογίζει πόσα θέλει να τσεπώσει και μετά κοιτάει τι περισσεύει για τις υποχρεώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η δομή της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα είναι ξεπερασμένη και για αυτό δεν είναι επικερδής. Λειτουργεί ακόμα με τα πρότυπα του '50.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 20 Απρ 2024, 22:18

ΕΚΤΑΚΤΟ
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε πακέτο βοήθειας 95 δισ. σε Ουκρανία και Ισραήλ

https://flight.com.gr/usa-95-billion-ai ... nd-israel/

Ο Μπάϊντεν ζαμάκωσε τους τραμπικούς, έβαλε το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία μαζί με αυτό του Ισραήλ, και το ψηφίσαν. Όλοι αυτοί οι μήνες τραμπικού πουτλεροπρακτορισμού βέβαια έκαναν τεράστια ζημιά στην Ουκρανία, αλλά σε λίγες εβδομάδες έρχεται ΠΟΛΥ καυτό ατσάλι για τα πουτλεροφασιστάκια :glasses12:
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”