Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Βοηθήστε τη δασκάλα του γένους τούτες τις δύσκολες ώρες

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 20:15

Κι όμως παιδιά στη φωτογραφία που ανέβασα πιο πάνω είναι ο τύπος που εξαιτίας του ξεκίνησε ο Α΄ ΠΠ.

Αμέ...
:yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 03 Ιουν 2020, 20:32

Ήταν δύσκολο, παραδέξου το.

Βάλε μας κάτι μέσης ευκολίας.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 20:34

Προέλλην έγραψε:Ήταν δύσκολο, παραδέξου το.

Βάλε μας κάτι μέσης ευκολίας.

Όχι δεν ήθελα να σας τεστάρω για κάτι αλλά δεν είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο που θα έπρεπε να το ξέρει κάποιος;
Κι όμως για τους περισσότερους περνάει στα ψιλά.
Εξαιτίας του ξεκίνησε ο Α΄ ΠΠ.
Εντάξει δεν ήταν η αιτία αλλά η αφορμή.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 20:54

Αυτός είναι ο Γαβριήλ Πρίντσιπ (Σέρβος φοιτητής) όπου σκότωσε τον διάδοχο της Αυστρίας, στη συνέχεια η Αυστροουγγαρία κήρυξε τον πόλεμο στη Σερβία γιατί τη θεώρησε υπεύθυνη και μετά ξεκίνησε όλο το μπαχτιρντί.

Λοιπόν, να σας εκμυστηρευτώ κάτι;
Εγώ αυτήν την πληροφορία δεν την ήξερα. Την έμαθα μέσω ενός σχολικού βιβλίου της ιστορίας που δίδασκα με τα παλιά βιβλία. Πριν χρόνια. Τα καινούρια βιβλία της ιστορίας δεν την αναφέρουν αυτή την πληροφορία.
Και που λέτε όταν διάβασα το σχολικό βιβλίο της ιστορίας την πρώτη φορά (το παλιό βιβλίο όχι αυτό που έχουμε τώρα) αναφέρει μέσα αυτήν την πληροφορία (επιδερμικά βέβαια την ανέφερε) και μου είχε κάνει τόοοοοοσο εντύπωση που εννοείται ότι κάθισα και έψαξα παραπάνω πληροφορίες.

Και μέχρι και σήμερα εξακολουθεί και με συγκλονίζει αυτό το γεγονός και παρά το ότι τα σημερινά βιβλία ιστορίας που έχουμε δεν το αναφέρουν, εγώ πάντα το αναφέρω μέσα στην τάξη. Το θεωρώ πολύ "πιπεράτη" πληροφορία.
Γενικά όταν διδάσκω ιστορία, δεν περιορίζομαι μόνο στο βιβλίο, διαβάζω παραπάνω πράγματα γιατί με ενδιαφέρει πολύ το παρασκήνιο. Και ξέρετε το ένα φέρνει το άλλο και σου δίνεται η αφορμή να μάθεις και πράγματα που δεν ήξερες κι εσύ ο ίδιος.

Πάντως, δεν ξέρω με αυτό το πρόσωπο πολύ έχω δεθεί και εννοώ με την ιστορική έννοια και όχι τη συναισθηματική, γιατί με ταρακούνησε και αποτέλεσε η αφορμή, αν θέλετε, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, να την ψάχνω περισσότερο όσον αφορά τα ιστορικά γεγονότα.

Πιστεύω ότι την ιστορία την φτιάχνουν οι άνθρωποι και έχει ενδιαφέρον να βλέπεις και την ανθρώπινη προσέγγιση των γεγονότων.
Δεν ξέρω αν με πιάνετε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιουν 2020, 20:56

Νομιζω ειναι αρκετα γνωστο οτι η αφορμη για την οποια ξεκινησε ο ΑΠΠ ηταν η δολοφονια του πριγκηπα απο τον σερβο φοιτητη, αλλα το ονομα του και το προσωπο του δολοφονου δεν ειναι γνωστα και ειναι πολυ λογικο.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιουν 2020, 20:59

Λαχουρένιος έγραψε:Νομιζω ειναι αρκετα γνωστο οτι η αφορμη για την οποια ξεκινησε ο ΑΠΠ ηταν η δολοφονια του πριγκηπα απο τον σερβο φοιτητη, αλλα το ονομα του και το προσωπο του δολοφονου δεν ειναι γνωστα και ειναι πολυ λογικο.

Ναι; Δεν ξέρω αν είναι γνωστή σε όλους και πόσοι έχουν κάτσει να το ψάξουν παραπάνω.
Μιλάμε για ένα πρόσωπο που ξεκίνησε εξαιτίας του ένας ολόκληρος παγκόσμιος πόλεμος.
Δε θα έπρεπε να είναι πολύ διάσημος;
Πώς λέμε Χίτλερ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιουν 2020, 21:01

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Νομιζω ειναι αρκετα γνωστο οτι η αφορμη για την οποια ξεκινησε ο ΑΠΠ ηταν η δολοφονια του πριγκηπα απο τον σερβο φοιτητη, αλλα το ονομα του και το προσωπο του δολοφονου δεν ειναι γνωστα και ειναι πολυ λογικο.

Ναι; Δεν ξέρω αν είναι γνωστή σε όλους και πόσοι έχουν κάτσει να το ψάξουν παραπάνω.
Μιλάμε για ένα πρόσωπο που ξεκίνησε εξαιτίας του ένας ολόκληρος παγκόσμιος πόλεμος.
Πώς λέμε Χίτλερ;

Ο φοιτητης ηταν η αφορμη, η σπιθα που ξεκινησε την φωτια. Οι αιτιες ηταν αλλες οποτε στην γενικη πορεια των πραγματων δεν ηταν πολυ σημαντικο προσωπο.
1 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 03 Ιουν 2020, 21:01

bizeli έγραψε:

Πώς λέμε Χίτλερ;

Αν εννοεις το γεγονος σαφως ειναι γνωστο,αν εννοεις το ονομα, οχι δεν ειναι ευρεως γνωστο ουτε και εγω το ηξερα. :)
1 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 03 Ιουν 2020, 21:03

Προέλλην έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Ωρέ bizeli , περνούσα από ένα δημοτικό σήμερα στη Λάρσα κι ήταν το ένα πάνω στο άλλο . Τι αποστάσεις και π@π@ριές. :nono: Και τα θκα μας στο Γυμνάσιο το ίδιο μετά την 1η βδομάδα. Στο τέλος πήρα σφυρίχτρα κι έκανα τον διαιτητή και τον ανθρωποδιώκτη στα διαλείμματα...

Kαταδικάζω την παγκοσμιοποιητική αυτή επιβολή απο τον γκεητσοτσολιά Στύγιο... :nono:

Άσε ρε τα παιδάκια να κάνουν σύστημα αγέλης

.

Δε με νοιάζει ,σφύριζα ακόμα κι έξω απ ' τις τουαλέτες , έχετε 15 λεπτά ,μετά βαράω πόρτες...
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιουν 2020, 21:04

Επισης ο ΑΠΠ εχει επισκιαστει απο τον ΒΠΠ στην συνειδηση των ιστορικων και του μεσου ανθρωπου οποτε οι λεπτομερειες αυτου του πολεμου δεν ειναι πολυ γνωστες.
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”