General Kiriakos K. Mitsotakis 2019-2031(το λιγοτερο)

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: General Kiriakos K. Mitsotakis 2019-2031(το λιγοτερο)

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Οκτ 2021, 20:46

Προέλλην έγραψε:Έλα ρε συ, αυτά είναι εκατέρωθεν λαϊκισμοί. Πότε είχαν τα σχολεία στην Ελλάδα καλές υποδομές; Ήρθε ο Μητσοτάκης και χάλασε τίποτε καλά σχολεία που βρήκε; Ή φταίει που δεν τα επισκεύασε όλα στα γρήγορα κιόλας; Όλα αυτά θέλουν λεφτά, που δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Οι δανειστές θέλουν δόσεις, οι Γάλλοι για το νταβατζιλίκι παραγγελίες φρεγάτες και ραφάλ, έχουμε να πληρώσουμε για άγονες γραμμές, για το ένα, το άλλο. Σπίτι κρατάς, είναι σαν σου λέει κάποιος γιατί δεν πήρες καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ εσύ δεν βγαίνεις, ή ενώ έπρεπε να κόψεις απο άλλα πράγματα που εσύ έκρινες πιο σημαντικά.

Και πάλι, σε σχέση με τις δικές εποχές μας ως μαθητές, η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά. Εγώ νήπια και το μισό Δημοτικό τα έβγαλα σε προκατ. Δημοτικό μέχρι 4η είχαμε πρωϊ-βράδι μάθημα γιατί στεγαζόμασταν δύο Δημοτικά εναλλάξ στο ίδιο κτήριο.

To κόνσεπτ της δημόσιας παιδείας είναι ότι έχεις ένα γενικά καλό σύστημα αλλά προφανώς με ελλείψεις σε υποδομές σε σχέση με τα ιδιωτικά που λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά που προσφέρει πρόσβαση σε όλους.

Ο Μητσοτακης ειναι στην βουλη απο το 2007 και το κομμα του εχει κυβερνησει τοσες δεκαετιες απο το '74 μεχρι σημερα. Δεν ειναι φρεσκα προσωπα που απλα κληρονομησαν την σημερινη κατασταση αλλα ειναι συνυπευθυνοι για το σημερινο μπαχαλο.
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2021, 20:59

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Έλα ρε συ, αυτά είναι εκατέρωθεν λαϊκισμοί. Πότε είχαν τα σχολεία στην Ελλάδα καλές υποδομές; Ήρθε ο Μητσοτάκης και χάλασε τίποτε καλά σχολεία που βρήκε; Ή φταίει που δεν τα επισκεύασε όλα στα γρήγορα κιόλας; Όλα αυτά θέλουν λεφτά, που δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Οι δανειστές θέλουν δόσεις, οι Γάλλοι για το νταβατζιλίκι παραγγελίες φρεγάτες και ραφάλ, έχουμε να πληρώσουμε για άγονες γραμμές, για το ένα, το άλλο. Σπίτι κρατάς, είναι σαν σου λέει κάποιος γιατί δεν πήρες καινούργιο αυτοκίνητο, ενώ εσύ δεν βγαίνεις, ή ενώ έπρεπε να κόψεις απο άλλα πράγματα που εσύ έκρινες πιο σημαντικά.

Και πάλι, σε σχέση με τις δικές εποχές μας ως μαθητές, η κατάσταση έχει βελτιωθεί δραματικά. Εγώ νήπια και το μισό Δημοτικό τα έβγαλα σε προκατ. Δημοτικό μέχρι 4η είχαμε πρωϊ-βράδι μάθημα γιατί στεγαζόμασταν δύο Δημοτικά εναλλάξ στο ίδιο κτήριο.

To κόνσεπτ της δημόσιας παιδείας είναι ότι έχεις ένα γενικά καλό σύστημα αλλά προφανώς με ελλείψεις σε υποδομές σε σχέση με τα ιδιωτικά που λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά που προσφέρει πρόσβαση σε όλους.

Ρε συ καμία αντίρρηση.
Αλλά το γελοίο ξέρεις ποιο είναι;
Όταν ήταν η ΝΔ αντιπολίτευση και ένα περιστέρι να έκλανε τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν.
Τώρα που είναι η ΝΔ εξουσία υιοθετούμε τη στάση "μη λιθοβολείτε την κυβέρνηση;"
Δεν πάει έτσι φίλε.

Ξέρεις ότι είμαι αντικειμενικό και προσγειωμένο άτομο. Δεν είμαι από αυτούς που κατηγορούν για τα πάντα το κράτος. Αναγνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν και το μέτρο του δυνατού.
Έχω ταχθεί υπέρ της σημερινής κυβέρνησης σε πολλά θέματα αλλά εδώ είναι φάουλ.

Αυτό που είπε θα μπορούσε να στέκει κάπου αλλού. Αλλά ειδικά σε αυτό το θέμα φταίει όντως η κυβέρνηση.
Και εν πάση περιπτώσει ρε Προέλληνα. Εντάξει καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί με μαγικό τρόπο να λύσει όλα τα προβλήματα.
Και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τρελές μαλακίες αλλά δεν κατηγορούσε συνέχεια τους άλλους.
Η ΝΔ το έχει κάνει σύστημα αυτό. Για τα πάντα και μονίμως αποποιείται κάθε ευθύνη με διάφορες φθηνές δικαιολογίες.
Ε φτάνει.

Όλα αυτά είναι πολιτικό σόου, ο ένας κατηγορεί τον άλλο, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιάνεται απο τέτοια μικροπολιτικά.
Η ουσία είναι ότι γενικά ποτέ δεν είχαμε υποδομές, με τον καιρό όμως βελτιώνονται, πάντα όμως είναι και θα είναι πίσω σε σχέση με τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Είτε ο ένας, είτε ο άλλος, όποτε θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενο, κάποια σχολεία θα πλημμυρίσουν. Και σεισμοί και φωτιές και κοντέηνερς θα υπάρχουν.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2021, 21:03

Λαχουρένιος έγραψε:

Ο Μητσοτακης ειναι στην βουλη απο το 2007 και το κομμα του εχει κυβερνησει τοσες δεκαετιες απο το '74 μεχρι σημερα. Δεν ειναι φρεσκα προσωπα που απλα κληρονομησαν την σημερινη κατασταση αλλα ειναι συνυπευθυνοι για το σημερινο μπαχαλο.

Ποιό μπάχαλο; Βασικά με ποιόν συγκρίνεσαι; Σε σχέση με την Αφρική, την Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια, αλλά και τις υποανάπτυκτες επαρχίες του ευρωπαϊκού Νότου, μια χαρά είμαστε. Πολύ καλύτερα.
ΟΚ, αν συγκρίνεις με Σκανδιναβία, είμαστε χάλια. Έχει όμως βάση μια τέτοια σύγκριση;
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Οκτ 2021, 21:08

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Ποιό μπάχαλο; Βασικά με ποιόν συγκρίνεσαι; Σε σχέση με την Αφρική, την Μ. Ανατολή, τα Βαλκάνια, αλλά και τις υποανάπτυκτες επαρχίες του ευρωπαϊκού Νότου, μια χαρά είμαστε. Πολύ καλύτερα.
ΟΚ, αν συγκρίνεις με Σκανδιναβία, είμαστε χάλια. Έχει όμως βάση μια τέτοια σύγκριση;

Πρεπει να σαι Σκανδιναβια για να μην πλημμυριζουν τα σχολεια και οι δρομοι? 2021 εχουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2021, 22:42

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:

Πρεπει να σαι Σκανδιναβια για να μην πλημμυριζουν τα σχολεια και οι δρομοι? 2021 εχουμε.

Ρε συ, φέτος εδώ είχε πλυμήρες που έκαναν ζημιές όσο το ΑΕΠ της Ελλάδας και χάσαν καμιά 1000 άτομα την ζωή τους.

Δηλαδή αν βρέξει παραπάνω απο το φυσιολογικό, πιστεύεις ότι ούτε στην Σκανδιναβία δεν έχουν πλημμύρες;

Ρίξε μια στο γούγκλ sweden flood, ή οποιαδήποτε χώρα, να δεις. Μην μιρλιάζουμε τώρα διαρκώς.

To κοντέηνερ αυτό είναι;:

Εικόνα
https://www.cnn.gr/ellada/story/285355/ ... i-mathites

Mια χαρά προκατασκευασμένος οικίσμος είναι. Αύριο θα βγώ μια να βγάλω φώτο κανονικά κοντέηνερ του νηπιαγωγείου απέναντι απο το σπίτι μου εδώ, για να συγκρίνεις.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Οκτ 2021, 22:49

Προέλλην έγραψε:Όλα αυτά είναι πολιτικό σόου, ο ένας κατηγορεί τον άλλο, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιάνεται απο τέτοια μικροπολιτικά.
Η ουσία είναι ότι γενικά ποτέ δεν είχαμε υποδομές, με τον καιρό όμως βελτιώνονται, πάντα όμως είναι και θα είναι πίσω σε σχέση με τον ανεπτυγμένο κόσμο.
Είτε ο ένας, είτε ο άλλος, όποτε θα υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενο, κάποια σχολεία θα πλημμυρίσουν. Και σεισμοί και φωτιές και κοντέηνερς θα υπάρχουν.

Ποια ακραία καιρικά φαινόμενα ρε φίλε; Μια απλή φθινοπωρινή βροχή ήταν.
Τι πέρασε κανένας τυφώνας;
Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως της έντασης του φαινομένου, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος με έργα υποδομής τα οποία όπως φαίνεται δεν έγιναν ποτέ και από κανέναν.
Το είτε ο ένας είτε ο άλλος δεν είναι μια αόριστη έννοια. Έχουν όλοι αυτοί όνομα και η λογική "αυτά συμβαίνουν" δεν είναι απάντηση αν θες να περνιέσαι σοβαρό κράτος.
Οκ συνέβησαν μια φορά, συνέβησαν δυο φορές θα αναλάβει κάποιος ποτέ την ευθύνη αυτά να πάψουν να συμβαίνουν;
Και η ΝΔ δεν είναι φρέσκο κόμμα στην κυβέρνηση. Έχει παρέλθει το διάστημα χάριτος. Οι μαλακίες πλέον δε συγχωρούνται.

Και κοντέηνερς γιατί να υπάρχουν; Δεν κατάλαβα.
Χτίσε σχολεία.
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Οκτ 2021, 23:00

Προέλλην έγραψε:

Ξέρεις τι με ενοχλεί ρε Προέλληνα;
Ότι αναλόγως πώς μας συμφέρει συγκρινόμαστε με άλλα κράτη.
Για παράδειγμα όσον αφορά τον χώρο της παιδείας δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις σουηδικού μοντέλου με βαλκανικές υποδομές.
Και κάπου εδώ έρχεται και το θέμα της αξιολόγησης. Εγώ είμαι υπέρ. Το έχω ξαναπεί.
Αλλά δεν είμαι υπέρ μιας αξιολόγησης που πάει να φορτώσει όλες αυτές τις ανεπάρκειες σε εμάς και να μας χρεώσει όλες τις αποτυχίες του εκπαιδευτικού συστήματος.
Αξιολόγησέ με αλλά διόρθωσε πρώτα τα θέματα που σε αφορούν για να δούμε ποιος τελικά φταίει.
Γιατί τώρα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο και η κυβέρνηση πάει να κρυφτεί πίσω από τους εκπαιδευτικούς.
Σε αυτήν την αξιολόγηση είμαι αντίθετη.

Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά έχω πολλά μαζεμένα για το χάλι της παιδείας και η αξιολόγηση είναι το τελευταίο που με απασχολεί.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2021, 23:01

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Όλα αυτά είναι πολιτικό σόου, ο ένας κατηγορεί τον άλλο, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πιάνεται απο τέτοια μικροπολιτικά.

Ποια ακραία καιρικά φαινόμενα ρε φίλε; Μια απλή φθινοπωρινή βροχή ήταν.
Τι πέρασε κανένας τυφώνας;

:-/

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

bizeli έγραψε:Όπως και να έχει, ανεξαρτήτως της έντασης του φαινομένου, οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος με έργα υποδομής τα οποία όπως φαίνεται δεν έγιναν ποτέ και από κανέναν.
Το είτε ο ένας είτε ο άλλος δεν είναι μια αόριστη έννοια. Έχουν όλοι αυτοί όνομα και η λογική "αυτά συμβαίνουν" δεν είναι απάντηση αν θες να περνιέσαι σοβαρό κράτος.
Οκ συνέβησαν μια φορά, συνέβησαν δυο φορές θα αναλάβει κάποιος ποτέ την ευθύνη αυτά να πάψουν να συμβαίνουν;
Και η ΝΔ δεν είναι φρέσκο κόμμα στην κυβέρνηση. Έχει παρέλθει το διάστημα χάριτος. Οι μαλακίες πλέον δε συγχωρούνται.

Και κοντέηνερς γιατί να υπάρχουν; Δεν κατάλαβα.
Χτίσε σχολεία.

Κάθε φορά που υπάρχει ένα ακραίο φαινόμενο, υπάρχει μίρλα. Ελάχιστες υποδομές σχεδιάζονται λαμβάνοντας υπόψη ακραία σενάρια. Πχ, η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου θα αντέξει 8 ρίχτερ σεισμό. Το σπίτι σου, παρότι είναι χτισμένο σύμφωνα με αυστηρό αντισεισμικό κανονισμό, δεν θα αντέξει. Ίσως να μην πέσει απαραίτητα να σε πλακώσει, αλλά σίγουρα δεν θα είναι κατοικήσιμο.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Οκτ 2021, 23:05

Προέλλην έγραψε:

To κοντέηνερ αυτό είναι;:

Εικόνα
https://www.cnn.gr/ellada/story/285355/ ... i-mathites

Mια χαρά προκατασκευασμένος οικίσμος είναι. Αύριο θα βγώ μια να βγάλω φώτο κανονικά κοντέηνερ του νηπιαγωγείου απέναντι απο το σπίτι μου εδώ, για να συγκρίνεις.

Εσύ αυτό το θεωρείς σχολείο δλδ με όλες τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σχολείο;
οκ
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Οκτ 2021, 23:07

bizeli έγραψε:
Προέλλην έγραψε:

Ξέρεις τι με ενοχλεί ρε Προέλληνα;
Ότι αναλόγως πώς μας συμφέρει συγκρινόμαστε με άλλα κράτη.
Για παράδειγμα όσον αφορά τον χώρο της παιδείας δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις σουηδικού μοντέλου με βαλκανικές υποδομές.
Και κάπου εδώ έρχεται και το θέμα της αξιολόγησης. Εγώ είμαι υπέρ. Το έχω ξαναπεί.
Αλλά δεν είμαι υπέρ μιας αξιολόγησης που πάει να φορτώσει όλες αυτές τις ανεπάρκειες σε εμάς και να μας χρεώσει όλες τις αποτυχίες του εκπαιδευτικού συστήματος.
Αξιολόγησέ με αλλά διόρθωσε πρώτα τα θέματα που σε αφορούν για να δούμε ποιος τελικά φταίει.
Γιατί τώρα δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο και η κυβέρνηση πάει να κρυφτεί πίσω από τους εκπαιδευτικούς.
Σε αυτήν την αξιολόγηση είμαι αντίθετη.

Τέλος πάντων, εγώ προσωπικά έχω πολλά μαζεμένα για το χάλι της παιδείας και η αξιολόγηση είναι το τελευταίο που με απασχολεί.

Αυτό είναι όντως ενοχλητικό. Πχ αργεί το μμμ, ααα Ελλάδα σκορποχώρι, στην Ευρώπη δεν γίνονται αυτά. Εν τω μεταξύ εδώ, οι καυστερήσεις και οι ακυρώσεις δρομολογίων, τα έργα που κάθε δύο μήνες νεκρώνουν ολόκληρες γραμμές, τα πρωτοχιόνια που πιάνουν το δίκτυο απροετοίμαστο, είναι ρουτίνα. Κανείς δεν διαμαρτύρεται γιατί καταλαβαίνει. Αν συνέβαιναν τα αντίστοιχα Ελλάδα, θα έβλεπες παρέλαση νέους, γέρους και παιδιά να βρίζουν στις κάμερες.

Η αξιολόγηση δεν γίνεται να εξαρτάται απο το αν η κάθε κυβέρνηση θα κάνει τα ελληνικά σχολεία σουηδικά σε υποδομές. Στόχο έχει να καθοριστεί ποιοί κάνουν την δουλειά τους υπό τις δεδομένες συνθήκες και ποιοί όχι. Το να αρνούνται κάποιοι τα αυτονόητα, γιατί δεν υπάρχει μια ιδεατή κατάσταση, φαντάζει εκ του πονηρού. Δεν θα αξιολογηθεί ο εκπαιδευτικός γιατί πλημμύρισε η τάξη του ή γιατί έπεσαν οι σοβάδες.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”