ερωτηση προς νοημονες
βλεπεις στο φβ μια φωτο εναν πυροσβεστη με μια φωλια πουλιων στα χερια
και απο κατω γραφουν -συγκλονιστικο ακομη και στην φωτια σωζει ζωες αξιος κλπ κλπ
α) τι κανεις συνεχίζεις τα μπραβο ;
β) διαφωνεις και λες και το γιατι;
γ) δεν υπαρχει τριτο εκτος αν εισαι μαμακας
δ)εκτος και αν δεν εισαι μαμακας και εχεις οντως κατι να πεις
AN
-
nemo
- Supreme poster

Re: AN
σύγκληση αρχηγων ζητησε ο λεβεντης
να αποδοθούν οι ευθυνες για τις πυρκαγιές στην αντιπολιτευση ζητησε με οργη ο αριστος
ειναι μικρή η εκταση της καταστροφης αφου ειχε ξανακαει επι νδ πριν λιγα χρονια δηλωσε ο τσιπρας
πυροσβεστης σωζει φωλια νεοσσων καταμεσης πυρκαγιας αφηνοντας να καει το μαντρι με τα προβατα
ηρωας ή ατζαμης ως τις προτεραιοτητες του καθήκοντος του ,,χαλασμος στο φβ
σιτημενη κυρια υψηλης διανοησης δηλώνει απογοητευμένη απο τον συριζα και θα προτιμήσει την αναρχια στις επομενες εκλογες σαν το μονο συστημα χωρις πολιτικη παρεμβαση
...παμε καλα..
να αποδοθούν οι ευθυνες για τις πυρκαγιές στην αντιπολιτευση ζητησε με οργη ο αριστος
ειναι μικρή η εκταση της καταστροφης αφου ειχε ξανακαει επι νδ πριν λιγα χρονια δηλωσε ο τσιπρας
πυροσβεστης σωζει φωλια νεοσσων καταμεσης πυρκαγιας αφηνοντας να καει το μαντρι με τα προβατα
ηρωας ή ατζαμης ως τις προτεραιοτητες του καθήκοντος του ,,χαλασμος στο φβ
σιτημενη κυρια υψηλης διανοησης δηλώνει απογοητευμένη απο τον συριζα και θα προτιμήσει την αναρχια στις επομενες εκλογες σαν το μονο συστημα χωρις πολιτικη παρεμβαση
...παμε καλα..
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
nemo
- Supreme poster

πηρα την μεγαλη αποφαση να σηκωσω τον κωλο μου απο την πολυθρονα και τα ματια μου απο την οθονη
συμπληρωσα πεντε ωρες :::! το δραμα ειναι οτι υπαρχουν και χειροτερα
συμπληρωσα πεντε ωρες :::! το δραμα ειναι οτι υπαρχουν και χειροτερα
0 .
-
nemo
- Supreme poster

τι θα ηθελε ενας κομμουνιστης-δεξιος-εθνικιστης-ακροδεξιος-αναρχικος να γινοταν οχι σε θεωρητικο επιπεδο αλλα τι θα μπορουσε σε πρακτικο επιπεδο
αν καποιος εδινε τις ερωτησεις στις αντιμαχομενες πλευρες ,τι θα απαντουσαν στα ιδια ερωτηματα ;
ποιος στην ουσια υπηρετει; η ιδεολογια τον ανθρωπο; ή ο ανθρωπος την ιδεολογια ;
ποιος ελ μπορει να κοιταχτει στον καθρεπτη και να πει ναι σε δυο χρεοκοπημενα συστηματα αυτο της δεξιας και της αριστερας του κκε ; εν τελει καταλαβαινει κανεις τις ουσιωδες διαφορες ;
θα εχεις λογο στο εργοστασιο λεν στον κομμουνιστη ..αχ τι ωραια θα γινω ενας απο την ελιτ και εγω σκεφτεται ο κομμ
και ποιος δεν θα ηθελε ..εδω που τα λεμε
στοπ.. δεν θα συνεχισουμε την σκεψη μας στο παραπερα εδω που ειμαστε ,ειμαστε σκετοι κομμουνιστες τι ωραια !
θα πρεπει ομως να παραγουμε προιοντα χωρις ανταγωνισμο ή καποιος κατι να μας διασφαλισει οτι θα παραγουμε τα ιδια προιοντα μεχρι την δευτερα παρουσια αλλιως θα χρειαστει να δουλευουμε και χωρις μισθο ή να δημιουργουμε συνεχως καινουργια προιοντα ωστε να εχουμε πωλησεις αυτο ομως δεν μπορει να γινει με την ιδεολογια του κομμουνισμου
γιατι αυτοματως το συστημα αλλαζει και γινεται κατι διαφορετικο
το ιδιο συμβαινει και με την αναρχια η εξουσια στον λαο ή να μην υπαρχει εξουσια,απλα δεν γινεται γιατι απο την μια εχουμε το κοινωνικό ζωο και απο την αλλη το αρπαχτικο ζωο μαζι και ολα σε ενα
με λιγότερα λογια δεν υπαρχει συστημα που να μην προσφερει ευκαιριες για να μην αναδειχθείς και να μη αναρριχηθεις στην εξουσια και να γινεις και εσυ μελος καποιας ελιτ οποτε χαιρετα τον πλατανο στην τρομερη και ουαου ιδεολογια ...με αυτο το σκεπτικο προς τι το κολλημα σε μια ιδεολογια ;
φυσικα και διαφωνω με την τελευταια φραση μου μου αρεσουν οι φανατικοι μεχρι ομως ενος σημειου
να πρεπει ο φανατισμος να οδηγει στην δημιουργία και οχι στην στασιμότητα αυτα τα δυο ομως λειτουργουν σαν τον αρνητικο μαγνητισμο διωχνει το ενα απο το αλλο εξου και οι συγκρούσεις ανα τους αιωνες
δεν απομενει τιποτα αλλο περα απο να προσπαθουμε να μοιραζομαστε ολο και περισσοτερες σταγονες δικαιοσυνης γιατι απλα δεν μπορουμε να δωσουμε περισσοτερα με κανενα σημερινο ιδεολογημα
αν καποιος εδινε τις ερωτησεις στις αντιμαχομενες πλευρες ,τι θα απαντουσαν στα ιδια ερωτηματα ;
ποιος στην ουσια υπηρετει; η ιδεολογια τον ανθρωπο; ή ο ανθρωπος την ιδεολογια ;
ποιος ελ μπορει να κοιταχτει στον καθρεπτη και να πει ναι σε δυο χρεοκοπημενα συστηματα αυτο της δεξιας και της αριστερας του κκε ; εν τελει καταλαβαινει κανεις τις ουσιωδες διαφορες ;
θα εχεις λογο στο εργοστασιο λεν στον κομμουνιστη ..αχ τι ωραια θα γινω ενας απο την ελιτ και εγω σκεφτεται ο κομμ
στοπ.. δεν θα συνεχισουμε την σκεψη μας στο παραπερα εδω που ειμαστε ,ειμαστε σκετοι κομμουνιστες τι ωραια !
θα πρεπει ομως να παραγουμε προιοντα χωρις ανταγωνισμο ή καποιος κατι να μας διασφαλισει οτι θα παραγουμε τα ιδια προιοντα μεχρι την δευτερα παρουσια αλλιως θα χρειαστει να δουλευουμε και χωρις μισθο ή να δημιουργουμε συνεχως καινουργια προιοντα ωστε να εχουμε πωλησεις αυτο ομως δεν μπορει να γινει με την ιδεολογια του κομμουνισμου
το ιδιο συμβαινει και με την αναρχια η εξουσια στον λαο ή να μην υπαρχει εξουσια,απλα δεν γινεται γιατι απο την μια εχουμε το κοινωνικό ζωο και απο την αλλη το αρπαχτικο ζωο μαζι και ολα σε ενα
με λιγότερα λογια δεν υπαρχει συστημα που να μην προσφερει ευκαιριες για να μην αναδειχθείς και να μη αναρριχηθεις στην εξουσια και να γινεις και εσυ μελος καποιας ελιτ οποτε χαιρετα τον πλατανο στην τρομερη και ουαου ιδεολογια ...με αυτο το σκεπτικο προς τι το κολλημα σε μια ιδεολογια ;
φυσικα και διαφωνω με την τελευταια φραση μου μου αρεσουν οι φανατικοι μεχρι ομως ενος σημειου
να πρεπει ο φανατισμος να οδηγει στην δημιουργία και οχι στην στασιμότητα αυτα τα δυο ομως λειτουργουν σαν τον αρνητικο μαγνητισμο διωχνει το ενα απο το αλλο εξου και οι συγκρούσεις ανα τους αιωνες
δεν απομενει τιποτα αλλο περα απο να προσπαθουμε να μοιραζομαστε ολο και περισσοτερες σταγονες δικαιοσυνης γιατι απλα δεν μπορουμε να δωσουμε περισσοτερα με κανενα σημερινο ιδεολογημα
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

nemo έγραψε:τι θα ηθελε ενας κομμουνιστης-δεξιος-εθνικιστης-ακροδεξιος-αναρχικος να γινοταν οχι σε θεωρητικο επιπεδο αλλα τι θα μπορουσε σε πρακτικο επιπεδο
πέπυ έχεις πμ.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:θα πρεπει ομως να παραγουμε προιοντα χωρις ανταγωνισμο ή καποιος κατι να μας διασφαλισει οτι θα παραγουμε τα ιδια προιοντα μεχρι την δευτερα παρουσια αλλιως θα χρειαστει να δουλευουμε και χωρις μισθο ή να δημιουργουμε συνεχως καινουργια προιοντα ωστε να εχουμε πωλησεις αυτο ομως δεν μπορει να γινει με την ιδεολογια του κομμουνισμου
Τα προιοντα παραγονται λογω τεχνολογιας και ανθρωπινης εργασιας οχι λογω ανταγωνισμου
Ολα τα συστηματα εχουν εφαρμοστει και δοκιμαστει, πλην της αναρχιας που ειναι τελειως για γελια και ουτοπικο.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

...λυπηθειτε ολους εμας με λιγο νιονιο και που δεν μπορουμε να παραβλεψουμε απο την ανθρωπινη ιστορια ενα απο τα χαρακτηριστικα του ανθρωπου το της άμιλλας και του ανταγωνισμου
και επιτελους προσπαθησε να διαβαζεις τις λεξεις μια -μια ...δεν γραφω πως παραγονται τα προιοντα
ειπα ή προσπαθησα να περιγραψω την μακροχρονια επιβιωση ενος εργατικου δυναμικου σε ενα εργοστασιο που δεν θα ειναι το μαναδικο στον πλανητη ..αυτα κανονικα θα επρεπε να τα μαθαινουμε απο το δημοτικο
κι ομως ισως ειμαστε η μοναδικη χωρα στον κοσμο που ενας ώριμος κυριος να πιστευει οτι οι εργατες μπορουν απο μονοι τους να τα βγαζουν περα δημιουργωντας και τα ελαχιστα κερδη ωστε να καλύψουν τις διαφορες ζημιές των μηχανηματων
και αντε να γινει με την πρωτη γενια -η δευτερη σιγουρα θα το τιναξει στον αερα
και β) οπως ειπες ολα τα συστηματα εχουν δοκιμαστει και εχουν ολα αποτυχει αρα ψαχνουμε να δοκιμασουμε το καινουργιο αυτο που δεν εχει δοκιμαστει αυτο το κανουμε εμεις οι θεωρητικοί του διαδικτυακού μπουρδολογηματος η αρχουσα ταξη εχει ηδη τακτοποιησει το σχεδιο πριν απο πολλα χρονια ενα εθνικο ανακατεμα ωστε να ελεγχετε πολυ ευκολα
επισης τα παντα εχουν ειπωθεί στην αρχαια ελ απλως σημερα εχουν γινει λιγο πιο περιπλοκα λογω των πολλων παραγοντων
διαβαζε λιγο απο την σπαρτη και το πολίτευμα της και για να γινει κουβεντα πες σε τι διαφωνεις ....
και επιτελους προσπαθησε να διαβαζεις τις λεξεις μια -μια ...δεν γραφω πως παραγονται τα προιοντα
ειπα ή προσπαθησα να περιγραψω την μακροχρονια επιβιωση ενος εργατικου δυναμικου σε ενα εργοστασιο που δεν θα ειναι το μαναδικο στον πλανητη ..αυτα κανονικα θα επρεπε να τα μαθαινουμε απο το δημοτικο
κι ομως ισως ειμαστε η μοναδικη χωρα στον κοσμο που ενας ώριμος κυριος να πιστευει οτι οι εργατες μπορουν απο μονοι τους να τα βγαζουν περα δημιουργωντας και τα ελαχιστα κερδη ωστε να καλύψουν τις διαφορες ζημιές των μηχανηματων
και β) οπως ειπες ολα τα συστηματα εχουν δοκιμαστει και εχουν ολα αποτυχει αρα ψαχνουμε να δοκιμασουμε το καινουργιο αυτο που δεν εχει δοκιμαστει αυτο το κανουμε εμεις οι θεωρητικοί του διαδικτυακού μπουρδολογηματος η αρχουσα ταξη εχει ηδη τακτοποιησει το σχεδιο πριν απο πολλα χρονια ενα εθνικο ανακατεμα ωστε να ελεγχετε πολυ ευκολα
επισης τα παντα εχουν ειπωθεί στην αρχαια ελ απλως σημερα εχουν γινει λιγο πιο περιπλοκα λογω των πολλων παραγοντων
διαβαζε λιγο απο την σπαρτη και το πολίτευμα της και για να γινει κουβεντα πες σε τι διαφωνεις ....
0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

nemo έγραψε:...λυπηθειτε ολους εμας με λιγο νιονιο και που δεν μπορουμε να παραβλεψουμε απο την ανθρωπινη ιστορια ενα απο τα χαρακτηριστικα του ανθρωπου το της άμιλλας και του ανταγωνισμου
Εισαι ανιστορητος αν αυτο νομιζεις οτι ειναι ιστορια.
Τα προιοντα στις κοινωνιες πριν τον καπιταλισμο προοριζονταν ειτε για την αυτοκαταναλωση των αγροτικων νοικοκυριων (που ηταν λιγο πολυ αυταρκη) ειτε για την καταναλωση του δουλοκτητη/φεουδαρχη που καρπωνοταν την παραγωγη των δουλων/δουλοπαροικων.
Η αγορα και ο ανταγωνισμος στην παραγωγη κυριαρχησαν μολις πριν 2-3 αιωνες.
Εργοστασια χωρις καπιταλιστες υπαρχουν
Εργοστασια χωρις εργατες και εξειδικευμενο προσωπικο δεν υπαρχουν
Καλλιστα μπορει να υπαρξει βιομηχανια χωρις καπιταλιστες και αυτο το απεδειξε η ΕΣΣΔ που εγινε 2η βιομηχανικη δυναμη. Δεν συζηταω θεωριες εδω.
Οι εργατες δεν ηταν μονοι τους μαζι τους υπηρχαν τεχνικοι, μηχανικοι, μανατζερ κλπ και γενικα ολη η ιεραρχια που βρισκεις σε ενα καπιταλιστικο εργοστασιο.
Η διαφορα ειναι οτι δεν υπαρχει το παρασιτο ονοματι καπιταλιστης που κερδιζει τα πιο πολλα ενω δεν δουλευει καθολου.
Ο καθε εργαζομενος, ειτε χειρωνακτης ειτε μορφωμενος, επαιρνε πισω ο,τι παρηγαγε, ειτε ως μισθο ειτε ως προνοια.
Οι σπαρτιατες οπως ολοι οι αρχαιοι ελ. ειχαν δουλους. Τι να κουβεντιασω ακριβως? Εισαι υπερ της δουλοκτησιας?
0 .