Νταγκλης έγραψε:Δεν σε ρωτώ αν συμφωνείς με το πειραματικό αποτέλεσμα του Roth. Σου επισημαίνω ότι το μοντέλο που προτείνει καθιστά στατιστικά πιθανή την εξέλιξη κατά τη γνώμη του. Ασχέτως αν εσύ διαφωνείς με τη μέθοδο της πειραματικής επαλήθευσης.
Δεν συμφωνώ μαζί σου, γιατί το μοντέλο που προτείνει δεν αφορά επί της ουσίας τον εξελικτισμό. Προϋποθέτει προϋπάρχουσες λειτουργίες που ενεργοποιούνται ή αποκαθίστανται σε κατάλληλο περιβάλλον. Τώρα, αν εσύ επιθυμείς να ονομάσεις το κρέας ψάρι, δεν σε εμποδίζει κανείς...
Κατά την άποψη λοιπόν του Roth, η δημιουργία νέων λειτουργιών είναι πιθανή μέσω της συνεχούς επιλογής. Αυτό υποστηρίζει, άσχετα να διαφωνείς εσύ με την πειραματική επαλήθευση. Το να τον επικαλείσαι υποστηρίζοντας ότι λέει το αντίθετο είναι η ύψιστη διαστρέβλωση και ξεδιαντροπιά.
Εγώ απλά έγραψα ότι ο Roth παραδέχτηκε την αποτυχία της Φυσικής Επιλογής στην εισαγωγή του πειράματος. Άλλωστε, αν πετύχαινε η Φυσική Επιλογή στα πειράματα δεν θα υπήρχε λόγος να την αντικαταστήσει με νέο μοντέλο.
Αυτός που προσέφυγε στις πιθανότητες είσαι εσύ. Είναι μάλιστα το μοναδικό σου (μη) επιχείρημα.
Το αντίθετο! Η προσφυγή στην πιθανότητα είναι η βάση του επιχειρήματός σου, το οποίο εγώ απορρίπτω από την πλευρά μου.
Αν διαβάσεις τα quotes σε δικά σου σχόλια, λίγο παραπάνω, θα βρεις σε 2 quotes, 2 αναφορές προσφυγής στην "πιθανότητα". Σου τα έχω υπογραμμίσει...
Εγώ γράφω, σαφώς, ότι η Φυσική Επιλογή είναι στατιστικά αδύνατη, όπως συμφωνεί μαζί μου κι ο Roth στο εισαγωγικό του σημείωμα.
Σου επαναλαμβάνω ότι κάνεις ένα τραγικό σφάλμα: το νέο μοντέλο του Roth προϋποθέτει την ύπαρξη της δυνατότητας στον οργανισμό, ως ασθενή ή λανθάνουσα λειτουργία. Δεν προσπαθεί να βγάλει λαγούς από το καπέλο, όπως με τη Φυσική Επιλογή των "τυχαίων μεταλλάξεων" από το ...0.
Γι' αυτό και στο πείραμά του ασχολήθηκε αποκλειστικά με ευνουχισμένα βακτηριάκια και γονίδια που σε άλλες περιπτώσεις έχουν εμφανίσει σταθερή διλειτουργικότητα.
Εγώ παρατηρώ μια νέα πρωτεϊνική δομή με διαφορετική αλληλουχία αμινοξέων από τις υπάρχουσες. Η μόνη εύλογη και με επιστημονικό υπόβαθρο επεξήγηση για την δημιουργία της είναι η σταδιακή συσσώρευση μεταλλάξεων που σταδιακά μετέβαλε την αλληλουχία των αμινοξέων.
Όχι τυχαίων. Οι τυχαίες μεταλλάξεις οδηγούν με στατιστική ακρίβεια στην αποτυχία.
Εσύ αντί να αντιπροτείνεις μια άλλη εύλογη επεξήγηση (ο nrg πρότεινε ότι ήταν κρυμμένο και φύτρωσε

) μου υποστηρίζεις χωρίς το παραμικρό στοιχείο ότι "σου φαίνεται" απίθανο.
Εγώ απλά σου παρέθεσα τα στοιχεία που δεν γνώριζες. Στη συνεχή διαφορική επιβίωση, η πιθανότητα επανεμφάνισης μετάλλαξης σε συγκεκριμένο σημείο πολλαπλασιάζεται εκθετικά.
Ακόμη κι αν συνέβαινε αυτό, θα λέγαμε ότι αφανίστηκε μία και για πάντα η έννοια "τυχαίο" που αποτελεί το λατρευτικό σύμβολο του εξελικτισμού. Το τυχαίο που γίνεται από την ίδια του την τύχη λιγότερο τυχαίο είναι μία αστειότητα... Οφείλεις να το παραδεχτείς.
Συνεπώς εγώ υποστηρίζω την εξέλιξη ως τη μοναδική εύλογη διαδικασία και όχι απλά επειδή είναι στατιστικώς (πολύ) πιθανή.
Η δική σου αμφισβήτηση βασίζεται αποκλειστικά στην άγνοια. Επικαλείσαι στατιστική δυσκολία αγνοώντας τις πιθανότητες!!!
.gif)
Σκέψου μόνο ότι υποστηρίζεις το μόνο πράγμα που δεν έχει συμβεί, όσες φορές κι αν το προσπαθήσαμε. Στο εναρκτήριο ποστ του νήματος αυτού έχω καταγράψει τις τρεις επίμαχες πειραματικές προσπάθειες οι οποίες γνωρίζεις ότι κατέληξαν σε αποτυχία για τον εξελικτισμό.
Μόνο που συνεχίζεις να αρνείσαι ότι η αποτυχία της θεωρίας σου είναι ταυτόχρονα επιτυχία της αμφισβήτησης της θεωρίας σου.