bizeli έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Αυτο που κανει η Ρωσια ειναι γεωπολιτικα λογικο. Οποιαδηποτε υπερδυναμη ή περιφερειακη δυναμη το ιδιο θα εκανε. Η ηθικη ειναι αλλη υποθεση. Το σιγουρο ειναι οτι δεν τα κανει ο Πουτιν επειδη ειναι τρελος ή σατανικος.
Κάποιες διάσπαρτες σκέψεις μου μέχρι στιγμής. Εμένα σε όλο αυτό το παιχνίδι κάτι δε μου κάθεται καλά.
Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ούτε με τη Δύση ούτε με την Ουκρανία ούτε με τη Ρωσία.
Καλά δε μιλάω για τον άμαχο πληθυσμό που πληρώνει όλη αυτή την ανωμαλία.
Δεν είμαι της άποψης φονιάδες των λαών αμερικάνοι και η κακιά δύση φταίει για όλα. Από την άλλη και τη Ρωσία ανέκαθεν την θεωρούσα μυστήρια χώρα σε ιστορικό, πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό προσκήνιο. Το προφίλ που βγάζει προς τα έξω είναι "Η Ρωσία και όλοι οι άλλοι" και αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν εμπιστεύτηκα ποτέ το ξανθό γένος και ειδικά τον σημερινό της πρωθυπουργό που βγάζει προς τα έξω την εντύπωση ενός νομιμοποιημένου μαφιόζου.
Όσον αφορά την Ουκρανία και πάλι κρατάω επιφυλάξεις. Και ξαναλέω δεν αναφέρομαι στον άμαχο πληθυσμό. Στην περίπτωση της Ουκρανίας από τη μια έχουμε έναν πρόεδρο πρώην ηθοποιό (wtf?) και από την άλλη την παρουσία ναζιστικών στοιχείων. Δεν ξέρω δλδ και κατά πόσο έχει καθαρή τη φωλιά της και η Ουκρανία.
Εκλογικά ποσοστά νεοναζί στην Ουκρανία (2019) = 2.15%
Εκλογικά ποσοστά νεοναζί στην Eλλάδα (2015, προ μπουζούς) = 6.99%
Στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετοί νεοναζί στο στράτευμα. Οι Τούρκοι, μας κατηγορούν ότι πνίγουμε μετανάστες. Για σκέψου να μας κάνουν ανθρωπιστική εισβολή, και να δείχνουν ράντομ φωτογραφίες νεοναζί στην Ελλάδα ως δικαιολογία, φώτο συριζαίων παρέα με κασιδιάρηδες και λαγούς σε εθνικές γιορτές, τηλέφωνα μπαλτάκων, κτλ.