Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Μαρ 2025, 17:00

Αν η Γερμανία είχε πυρηνικά και είχε εξασφαλίσει την ευμενή ουδετερότητα των ΗΠΑ, τότε πίστεψε με οι ευρωπαίοι εκείνης της εποχής θα παραχωρούσαν πολλά περισσότερα στον Χίτλερ από την Σουδητία :D

Αν η γιαγιά μου είχε αρχ##ια θα ήταν παππούς μου.

Χωρίς να έχει πυρηνικά πάντως τα παρεχώρησε η ΕΣΣΔ.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Ο Πούτιν ειρωνεύεται τους Δυτικούς: «Τι ώρα θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;»

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Μαρ 2025, 17:17

Πως όμως θα το κάνουν αυτό? Είναι μια γερασμένη ήπειρος που βρίσκεται καταχρεωμένη και σε στασιμότητα. Η αύξηση των αμυντικών δαπανών θα τους χρεώσει και άλλο και θα δημιουργήσει κρίση στις οικονομίες και θα ευνοήσει την πολιτική αστάθεια και την άνοδο της ακροδεξιάς.

Κάτι άλλο βασικό είναι ότι δεν υπάρχει συνοχή. Γιατί ο ιρλανδός, ο ιταλός ή ο ισπανός να χρεωθούν και να στείλουν την νεολαία τους στο μέτωπο όταν η Ρωσία δεν τους απειλεί στο ελάχιστο?

Τέλος, υπάρχει ο κίνδυνος της δορυφοροποίησης από την Τουρκία αν της επιτρέψουν (όπως φαίνεται) να συμμετάσχει στην ευρωπαική ''ασφάλεια'' και την Ελλάδα συγκεκριμένα δεν την συμφέρει καθόλου αυτό.

Οπότε το μέλλον της ΕΕ (αν δεν διαλυθεί) φαίνεται να είναι δορυφοροποίηση από Πούτιν ή Ερντογάν (ή και τους δύο μαζί) ή να αλληλοκαταστραφεί με την Ρωσία σε πυρηνικό πόλεμο. Δεν μας βλέπω καλά ό,τι και αν γίνει.

Γερασμένη η Ευρώπη.... Μου ήρθε στο μυαλό το παλιό πειραιώτικο γνωμικό:

Μαλι μπαμπάκι ψωλή φαρμάκι.

Είναι σύνθετο το ζήτημα:

Α Η θητεία του Τραμπ κρατάει μόνο 4 χρόνια
Β Πάντα ελπίζουμε στον USA ARMY.
Γ Η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στην μέση Ανατολή.
Δ Ένας πόλεμος που κρατά 3 χρόνια αν τον διατηρήσεις άλλα τόσα και διατηρήσεις τα οικονομικά μέτρα... η Ρωσία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΣΣΔ

Απ' ότι κατάλαβες υπάρχουν πολλοί παράγοντες, το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, το τελικό αποτέλεσμα είναι η Ρωσία θα διαλυθεί.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Μαρ 2025, 21:42

pluton έγραψε:
nemo έγραψε:
Μημαςτολες.Συγνωμηεχειχαλασειτοπληκτροτουδιαστηματος.

ναι !μου κολλησε το αγαπημενο μου και εχω την καβατζα

η οποια δεν ...σε πολλα ....και πλουτων πες μας παλι για τα ουκρανικα ορκ
που πολεμανε τον οχτρο ...οταν σου λεγαμε οτι πολεμανε με τις πλατες αλλων
εσυ μας τους εκθείαζες τωρα τρεξτε ποδαρακια μου ειναι ολο το στρατευμα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 11 Μαρ 2025, 21:54

nemo έγραψε:
pluton έγραψε:

ναι !μου κολλησε το αγαπημενο μου και εχω την καβατζα

η οποια δεν ...σε πολλα ....και πλουτων πες μας παλι για τα ουκρανικα ορκ
που πολεμανε τον οχτρο ...οταν σου λεγαμε οτι πολεμανε με τις πλατες αλλων
εσυ μας τους εκθείαζες τωρα τρεξτε ποδαρακια μου ειναι ολο το στρατευμα

Φυσικά πολεμάνε για την λευτεριά τους και τους βοηθάει η Ευρώπη και οι ΗΠΑ και τώρα που λένε οι Αμερικάνοι ότι δεν .... Να είσαι βέβαιος ότι θα βοηθάνε.

Αυτό γίνεται με όλους τους πολέμους. Οι εμπολεμοι έχουν συμμάχους, και οι Ρώσοι έχουν συμμάχους.

Αλλά αυτά δεν μετράνε, οι Ρώσοι από τον πόλεμο αυτό θα ηττηθούν, πρόσεξε λέω πόλεμο διότι στην Ουκρανία γίνεται μάχη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 11 Μαρ 2025, 23:18

αμα φτασουμε σε πυρηνικο πολεμο δεν μας ενδιαφερει ποιος θα ειναι ο νικητης
πλουτων ....αυτο δεν το σκεφτεσαι αλλα εγω ειμαι εδω
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Μαρ 2025, 16:55

pluton έγραψε:Αν η γιαγιά μου είχε αρχ##ια θα ήταν παππούς μου.

Τι τους παραχώρησε η ΕΣΣΔ?

pluton έγραψε:Γερασμένη η Ευρώπη.... Μου ήρθε στο μυαλό το παλιό πειραιώτικο γνωμικό:

Μαλι μπαμπάκι ψωλή φαρμάκι.

Είναι σύνθετο το ζήτημα:

Α Η θητεία του Τραμπ κρατάει μόνο 4 χρόνια
Β Πάντα ελπίζουμε στον USA ARMY.
Γ Η Ευρώπη είναι πολύ κοντά στην μέση Ανατολή.
Δ Ένας πόλεμος που κρατά 3 χρόνια αν τον διατηρήσεις άλλα τόσα και διατηρήσεις τα οικονομικά μέτρα... η Ρωσία θα ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΣΣΔ

Απ' ότι κατάλαβες υπάρχουν πολλοί παράγοντες, το παιχνίδι είναι πολύ μεγάλο, το τελικό αποτέλεσμα είναι η Ρωσία θα διαλυθεί.

Αν δεν επιβεβαιωθούν τα περί αποχώρησης ΗΠΑ από Ευρώπη, έχει καλώς, αλλιώς δεν βλέπω καλά τους ευρω-πέους.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 12 Μαρ 2025, 22:16

Τι τους παραχώρησε η ΕΣΣΔ?

Τα πάντα πρώτα και καλύτερα την Τσεχοσλοβακία.

Στις 16 Μάη 1935, η ΕΣΣΔ και η Τσεχοσλοβακία υπέγραψαν σύμφωνο αμοιβαίας βοήθειας....

Κατά την προσάρτηση αρχικά της Σουδητιας και μετά ολόκληρης της Τσεχοσλοβακίας η ΕΣΣΔ δεν έσπευσε σε βοήθεια της Τσεχοσλοβακίας.

Όλη η ανατολική Ευρώπη μοιράστηκε μεταξύ Βέρμαχτ και Κοκκίνου στρατού, η ΕΣΣΔ κατάλαβε εδάφη της Φιλανδίας, τα Βαλτική κράτη, την βεσσαραβια από την Ρουμανία και μοιράστηκε την Πολωνία.

Γερμανικός και σοβιετικός ιμπεριαλισμός.

Αν ο Χίτλερ δεν έσπαγε τις συμφωνίες που έκλεισε με την ΕΣΣΔ, ο Στάλιν θα ήταν πιστοτερος σύμμαχος του Χίτλερ από ότι ο Μουσολίνι.

Εξ άλλου η ΕΣΣΔ από τον Οκτώβριο του 1939 μέχρι το καλοκαίρι του 1941 υπήρξε αξονική δύναμη.

Η συμπεριφορά της ΕΣΣΔ απέναντι στον αντιφασιστικό αγώνα του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου έφτασε σε κωμικά επίπεδα ...

Ένα ιστορικό γεγονός:

Μόλις καταλήφθηκε η Κρήτη καλέσανε τον πρέσβη της Ελλάδος στην Μόσχα, νομίζω ήταν ο Πιπινέλης, και του ανακοίνωσαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει το έδαφος της ΕΣΣΔ, ο Έλληνας πρέσβης ζήτησε μέρες για να μαζέψει έγγραφα κλπ στοιχεία της πρεσβείας, σε μερικές ημέρες έκλεισε την πρεσβεία και σιδηροδρομικά ταξίδευε προς κινέζικα σύνορα....

Εν τω μεταξύ εκδηλώθηκε η γερμανική επίθεση....

Τότε οι σοβιετικοί άρχισαν να τρέχουν να βρουν που βρισκόταν η ελληνική πρεσβεία για να τους επαναφέρουν στην Μόσχα ;) :D :D :D

Στάθηκε αδύνατο να τους εντοπίσουν και η πρεσβεία μετά από πολλές ταλαιπωρίες έφτασε στην Κίνα....

Σε όλο σχεδόν τον πόλεμο η Ελλάδα και η ΕΣΣΔ δεν διέθεταν διπλωματική εκπροσώπηση. :D :D :D
1 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Μαρ 2025, 13:54

pluton έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Που θα τα βρει η ΕΕ τα 800 δις? Αν έλεγε κάποιος να δωθούν έστω και το 1/4 για την ενίσχυση των υποδομών, της παιδείας και της υγείας θα τον έλεγαν λαικιστή. Άλλα μπόρεσαν να βρουν λεφτά για να σύρουν την ΕΕ στον Γ' ΠΠ.

Αυτά έλεγαν και στο Μόναχο κάποιοι ,, θέλετε να βγούμε σε πόλεμο με την Γερμανία για την Τσεχοσλοβακία; ,, .... Τελικά συμβιβάστηκαν στο Μόναχο και την επόμενη χρονιά τους έσυρε στον Β ΠΠ ο Χίτλερ με σύμμαχο τον Στάλιν.

Η Ευρώπη θα πρέπει να χτυπήσουν τους Ρώσους έστω και μόνοι τους.... Αν συμβιβαστούν θα είναι κακό για όλο τον κόσμο. Το βέβαιο είναι ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν την Κίνα, σύντομα θα υποχρεωθούν να σπεύσουν και στην Ευρώπη ξανά.

Εννοείται ότι η FSB θα προπαγανδίσει οργανωμένα κατά του εξοπλισμού της Ευρώπης, με χρήση όλων των δεξιών και αριστερών επιρροών της (βλέπε κασιδιαρέοι, βελοπουλέοι, βαρουφαίοι, κκεδαίοι). Εξ άλλου, όπως απαιτούσε και ο αρχιεθνικιστής Γιέλτσιν απο τον Κλίντον, οι ΗΠΑ πρέπει να παραδώσουν την ασφάλεια :ghgh: της Ευρώπης στην ρωσία :dunno:

Τί τα θέλουμε τα όπλα
Τα κανόνια τα σπαθιά
Να τα κάνουμε αλέτρια
Να δουλεύει η αγροτιά

Τί τα θέλουμε τα όπλα
Τα κανόνια τα βαριά
Να τα κάνουμε εργαλεία
Να δουλεύει η εργατιά

Τί το θέλουν τον “Αβέρωφ”
Τι το θέλουν το “Κιλκίς”
Να τα κάνουμε τραχτέρια
Να οργώνουμε τη γής

Βόλγα - Βόλγα ποταμέ μου
Με τις όχθες τις ψηλές
Τα σκουλήκια τα παιδιά σου
Αναλάβανε αρχές

Βόλγα ρώσικο ποτάμι
Μην απλώνεις τα νερά
Και μας πνίγεις παλικάρια
τα πουτλερικά παιδιά

:asd03:
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Μαρ 2025, 14:01

Λαχουρένιος έγραψε:Που θα τα βρει η ΕΕ τα 800 δις? Αν έλεγε κάποιος να δωθούν έστω και το 1/4 για την ενίσχυση των υποδομών, της παιδείας και της υγείας θα τον έλεγαν λαικιστή. Άλλα μπόρεσαν να βρουν λεφτά για να σύρουν την ΕΕ στον Γ' ΠΠ.

Και πολύ καλά θα τον έλεγαν, γιατί αυτός θα ήταν σίγουρα απο κάποια φτωχή χώρα της Ευρώπης που θα ήθελε να βάλει χέρι στα λεφτά των πλουσιότερων χωρών, κάνοντας παράλληλα και επαναστατική γυμναστική κατά δημοσιονομικών κανόνων, μεταρυθμίσεων, κλπ.
Οι βορειοευρωπαϊκές χώρες που δεν χρωστάνε της Μιχαλούς έχουν μια χαρά παιδεία και υγεία, αποτέλεσμα της χρηστης οικονομικής διαχείρισης.
Οι χώρες που έχουν σκατά υγεία και παιδεία είναι κατά κανόνα οι χώρες των οποίων οι κάτοικοι απαιτούν πάγια ανώτερο επίπεδο ζωής με δανεικά, πιστεύοντας ότι μπορούν με λαϊκίστικες κλανιές να υπερπηδήσουν μερικά στάδια ανάπτυξης, τα οποία είναι επίπονα.

Φυσικά, δεν μιλάμε για 800 δις που θα μοιράσει η Ε.Ε., αλλά 650 δις που θα προκύπτουν μέσα σε 4 χρόνια απο την αύξηση των αμυντικών δαπανών των χωρών που αυτή τη στιγμή δεν πλησιάζουν το 3% του ΑΕΠ, + 150 δις κεφαλαίων που θα μπορούν να δανειστούν οι Ευρωπαίοι (ψίχουλα δηλαδή αν τα κατανέμεις σε 25 χώρες, βαριά-βαριά απο μερικά αντιεροπορικά συστήματα η κάθε χώρα) με σχετικά καλούς όρους πχ Ευρωομόλογο:

The first part of this ReArm Europe plan is to unleash the use of public funding in defence at national level. Member States are ready to invest more in their own security if they have the fiscal space. And we must enable them to do so. This is why we will shortly propose to activate the national escape clause of the Stability and Growth Pact. It will allow Member States to increase significantly their defence expenditures without triggering the Excessive Deficit Procedure. For example: If Member States would increase their defence spending by 1,5% of GDP on average this could create fiscal space of close to EUR 650 billion over a period of four years.

The second proposal will be a new instrument. It will provide EUR 150 billion of loans to Member States for defence investment. This is basically about spending better – and spending together. We are talking about pan-European capability domains. For example: air and missile defence, artillery systems, missiles and ammunition drones and anti-drone systems; but also to address other needs from cyber to military mobility for example. It will help Member States to pool demand and to buy together. Of course, with this equipment, Member States can massively step up their support to Ukraine. So, immediate military equipment for Ukraine. This approach of joint procurement will also reduce costs, reduce fragmentation increase interoperability and strengthen our defence industrial base. And it can be to the benefit of Ukraine, as I have just described. So this is Europe's moment, and we must live up to it.

Third point is using the power of the EU budget. There is a lot that we can do in this domain in the short term to direct more funds towards defence-related investments. This is why I can announce that we will propose additional possibilities and incentives for Member States that they will decide, if they want to use cohesion policy programmes, to increase defence spending.

The last two areas of action aim at mobilising private capital by accelerating the Savings and Investment Union and through the European Investment Bank.

To conclude: Europe is ready to assume its responsibilities. ReArm Europe could mobilise close to EUR 800 billion for a safe and resilient Europe. We will continue working closely with our partners in NATO. This is a moment for Europe. And we are ready to step up.

https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ent_25_673

Αυτά είναι ψίχουλα μπροστά σε αυτά που θα επενδυθούν απο τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σε εθνικό επίπεδο. Μόνο η Γερμανία σχεδιάζει να ρίξει 415 δις, πάνω στα 100 δις του αμυντικού της ταμείου που ήδη υπάρχει. H Bρετανία θα ρίξει επίσης μερικές εκατοντάδες δις, και η Πολωνία τα ρίχνει ήδη εδώ και καιρό (4.1% του ΑΕΠ μέχρι σήμερα, και απο φέτος 4,7%). Σε ορίζοντα 10ετίας οι ισχυρές μόνο χώρες της ΕΕ θα έχουν ρίξει τρις Ευρώ στην άμυνα, τους.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 13 Μαρ 2025, 14:24

pluton έγραψε:
Αν η Γερμανία είχε πυρηνικά και είχε εξασφαλίσει την ευμενή ουδετερότητα των ΗΠΑ, τότε πίστεψε με οι ευρωπαίοι εκείνης της εποχής θα παραχωρούσαν πολλά περισσότερα στον Χίτλερ από την Σουδητία :D

Αν η γιαγιά μου είχε αρχ##ια θα ήταν παππούς μου.

Αχυράνθρωπος τα πουτλεροπυρηνικά, που τον βγάζουν βόλτα συχνά-πυκνά για να τρομοκρατήσουν κανένα χάπατο. Mόνο τα πυρηνικά της Γαλλίας φτάνουν για να εξαφανιστεί η πουτλερία ως κράτος. Βέβαια, σε λίγο καιρό θα δείς ακόμη πιο πολλά, πάρα πολλά, πυρηνικά στα χέρια των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών :smoke06:

Arms race μεταξύ ενός μπλοκ χωρών με ΑΕΠ 20 τρις, και ενός βενζινάδικου με ΑΕΠ 2,2 τρις. Καλά θα πάει και αυτό για τους σουκαμπλιάδες :asd03:
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Διεθνή”