Τλαξκαλτέκος έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Η επιστημονική κοινότητα λέει τόσα κρούσματα, τόσοι θάνατοι, άρα τόσο ποσοστό θνησιμότητας. Δεν μπαίνει σε ζητήματα οπως πια χώρα τα πήγε πιο καλά.
Και επειδή φτάσαμε, ανέλπιστα γρήγορα, εκεί που ήθελα, να τονίσω πως Εγω αξιολόγησα την κατάσταση στην χώρα μας, βάσει του τρόπου που μετράει η επιστημονική κοινότητα την θνησιμότητα του ιού. Δηλαδή βάσει του ενδεδειγμένου τρόπου καταμέτρησης και όχι βάσει κάποιου δικού μου μοντέλου.
Απ' την στιγμή που δεν γνωρίζεις θετικά τον αριθμό των κρουσμάτων, δεν μπορείς και να έχεις αξιόπιστο ποσοστό θνησιμότητας. Νομίζω πως αυτό είναι κατανοητό. Συνεπώς εγώ παίρνω δύο σταθερούς παράγοντες και από αυτούς εξάγω το συμπέρασμά μου. Ούτε στον αριθμό των θανάτων μπορείς να κάνεις λάθος , ούτε στην απογραφή του πληθυσμού. Ή τεσπα το λάθος είναι τέτοιο που δεν επηρεάζει. Αντίθετα η καταμέτρηση των κρουσμάτων μπορεί να αστοχήσει πολύ.
Μπερδεύτηκες. Κοίτα γιατί είναι λάθος αυτό που κάνεις.
Καταρχάς αυτό που κάνω είναι μια συγκριτική αξιολόγηση της Ελλάδας , εν σχέσει με άλλες χώρες. Η συγκριτική αυτή αξιολόγηση αφορά την διαχείριση και την αντιμετώπισης της κατάστασης επί των καταγεργαμενων νοσούντων, βάσει την θνησιμότητας που παρουσιάζει σε αυτούς ο ιός στην χώρα μας. Εντάξει μέχρι εδώ; Νομίζω αυτό είναι σαφες.
Για να το κάνω αυτό όμως θα πρέπει να βασιστώ σε έναν τρόπο αξιολόγησης που είναι κοινά αποδεκτός, γιατί αυτό κάνει και η επιστημονικη κοινότητα. Πως μετράει αυτή την ΤΩΡΙΝΉ θνησιμότητα του ιού; Την μετράει με την σχέση κρουσμάτων θανάτων.
Οπότε βάσει του ποσου καταγεγραμένων κρουσμάτων και θανατων, προχωράω σε αξιολόγηση της διαχείρισης που έχει γίνει.
Τα μη καταγεγραμένα κρούσματα ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΊΣΤΟΥΝ, για έναν πολύ απλό και προφανή λόγο. Από την στιγμή που δεν είναι καταγεγραμένα και δεν χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν δεν παίζουν κανέναν ρόλο στην αξιολόγηση
διαχείρισης, αντιμετώπισης και αποτελεσματικότητας της κατάστασης των νοσούντων.
Έγινε πιο σαφές τώρα;