Τι θα γίνει;
Περιστατικό 1 (πριν πάααααααααααααρα πολύ καιρό)
Οδηγώ βράδυ στην εγνατία.
Η μπροστινή μού ανάβει τα αλάρμ.
Καταλαβαίνω ότι είναι για μένα.
Πάω από δίπλα της μου κάνει νόημα ότι την ενοχλούν τα φώτα μου.
Ρε πας καλάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααα; (σκέφτομαι)
Δεν ήμουν και για πολλή ώρα από πίσω σου (γμ την τρέλα μου) πότε πρόλαβες να γκαβωθείς τόσο;
Τα ελέγχω όλα. Μπας κι έχω ξεχάσει τους προβολείς ανοιχτούς. Τίποτα. Όλα φυσιολογικά.
Ούτε προβολείς ανοιχτοί, ούτε τίποτα.
Anyfuckingway.
Την προσπερνώ και συνεχίζω στην πορεία μου. Λέω τυχαίο.
Θα έπεσα σε καμιά σάικο (σκέφτομαι).
Από τότε δεν έτυχε να ξαναταξιδέψω βράδυ.
Σήμερα, που λέτε, πάλι βράδυ στην εγνατία οδηγώ και πάλι το ίδιο σκηνικό.
Ο μπροστινός μού ανάβει αλάρμ. Κάτι τον ενοχλεί.
Λέω δεν παίζει αυτό. Μάλλον έχει σκοπό να σταματήσει στην άκρη.
Όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοχι. Ήταν πάλι σινιάλο ότι τον ενοχλούσαν τα φώτα μου.
Τα ξαναελέγχω όλα. Λέω τι γίνεται;
Και που λέτε, μάγκες, κατά το σημερινό ταξίδι μου αυτό επαναλαμβάνεται από ακόμα 2-3 οδηγούς.
Μου κάνουν σινιάλο για τα φώτα μου.
Τα παίρνω κράνα.
Λέω ο επόμενος που θα μου το ξανακάνει, θα τον σταματήσω να τον ρωτήσω.
Τι σκατά συμβαίνει;
Μπας και έχει γίνει τίποτα άλλο;
Και όντως πάλι το μπροστινό μου αμάξι ανάβει αλάρμ.
Θα τρελαθώ.
Ανάβω κι εγώ αλάρμ και του κάνω νόημα να σταματήσει στην άκρη (να μου εξηγήσει φορ γκαντ σέικ).
Δε σταματάει (ήταν γυναίκα οδηγός και προφανώς φοβήθηκε να σταματήσει μες στη νύχτα).
Πάω από δίπλα της μπας και συνεννοηθούμε.
Ελέγχω εννοείται την κατάσταση. Δεν υπήρχε κανείς από πίσω.
Κατεβάζουμε και οι δυο τα παράθυρα.
Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε εν κινήσει.
Να προσπαθώ να της πω σταμάτα στην άκρη. Αυτή να μου λέει τι θέλω; Φυσικά δε σταματούσε.
Ε καλά λέω. Άντε γεια.
Αναπτύσσω ταχύτητα και φεύγω.
Σταματάω σε ένα βενζινάδικο πιο κάτω.
Κατεβαίνω από το αμάξι.
Ελέγχω περιμετρικά τα πάντα γύρω από το αυτοκίνητο μπας και συμβαίνει και τίποτα άλλο.
Δοκιμάζω και τα φώτα μου. Πάω από μπροστά. Δεν μου φαίνονταν εκτυφλωτικά.
Λέω τον βενζινά "το και το". Βλέπεις κάτι περίεργο;
Δοκιμάζουμε μαζί τα φώτα. Πειράζουμε σκάλες το να τ' αλλο.
Τέσπα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Αυτά ήταν τα φώτα πορείας μου.
Τι να κάνω; Να είμαι με σβηστά φώτα;
Λοιπόν, κι έρχομαι στο δια ταύτα.
Καταλαβαίνω ότι είναι εκνευριστικό έως κι επικίνδυνο να σε ενοχλούν τα φώτα του πισινού σου ή του απέναντι.
Κι εγώ η ίδια εκνευρίζομαι με ασυνείδητους οδηγούς που ξεχνάν να σβήσουν τους προβολείς όταν έρχεται από απέναντι αμάξι και γκαβώνουν τους οδηγούς.
Εγώ πάντα ελέγχω μην τυχόν κι έχω ανοιχτούς τους προβολείς και τους σβήνω εγκαίρως όταν αντιληφθώ ότι έρχεται αμάξι από το αντίθετο ρεύμα.
ΟΜΩΣ
That's not the case here.
Οδηγώ με τα φώτα πορείας ανοιχτά και όχι με τους προβολείς ανοιχτούς.
Οκ μπορεί και πάλι τα φώτα μου να είναι έντονα και να σε ενοχλούν.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω, όμως, είναι το εξής.
ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΓΚΑΒΩΘΕΙΣ ΤΟΣΟ ώστε να μου κάνεις σινιάλο για τα φώτα μου που σε ενοχλούν.
Δλδ σε όλες τις περιπτώσεις οι μπροστινοί οδηγοί που ενοχλήθηκαν και μου έκαναν σινιάλο ήταν μπροστά μου για κλάσματα του δευτερολέπτου.
Γιατί σπανίως όταν οδηγώ έχω μπροστά μου αμάξι για πολλή ώρα.
Αυτό θα το καταλάβαινα αν ήμουν στη δεξιά λωρίδα που οι οδηγοί οδηγούν ο ένας πίσω από τον άλλον συνήθως σε σταθερή μειωμένη ταχύτητα.
Εγώ οδηγώ πάντα στην αριστερή λωρίδα που τα αμάξια πάνε γρήγορα και σπανίως θα έχεις κάποιον μπροστά σου για πολλή ώρα.
Αλλά οκ.
Σε ενοχλώ και πάλι. Το δέχομαι παρόλο που δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Εσύ όμως μπορείς.
Guess what?
Όλα τα γαμωαυτοκίνητα έχουν δύο θέσεις στον γαμωκαθρέφτη τους.
Βάλτον στην ποζισιόν αντιθαμβωτικής προστασίας. Καταπληκτικό;
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι.
Πήρες που πήρες την αμαξάρα των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, φρόντισε τουλάχιστον να μάθεις και πώς λειτουργούν τα γκατζετάκια που έχει πάνω του.
Εκτός από τα θερμαινόμενα καθίσματα για να σου ζεσταίνουν τον γκώλο όταν οδηγείς, μπορείς να ρυθμίζεις και τον καθρέφτη σου και να μην θαμπώνεσαι από τα φώτα του πισινού σου.
Εγώ που οδηγώ αμάξι πολύ χειρότερης κατηγορίας από το δικό σου, έχω αυτήν τη δυνατότητα.
Αποκλείεται να μην την έχει και το δικό σου αμάξι.
Εγώ θα πάω στο συνεργείο να δω τι μπορώ να κάνω από τη δική μου πλευρά αλλά κι εσύ άνοιξε το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης και μάθε πώς λειτουργεί το αμάξι σου αντί να ανάβεις τα αλάρμ με το παραμικρό αγαπητέ ευρωπαίε οδηγέ κατσίβελε που πρόλαβες να γκαβωθείς από τα φώτα μου επειδή ήμουν 1 νανοσεκόντ από πίσω σου.
Ααααα...ως εδώ και μη παρέκει
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Ααααα...ως εδώ και μη παρέκει
Μπορεί τα φώτα να μην είναι ρυθμισμένα σωστά και να στραβώνουν.
Πέρνα από έναν ηλεκτρολόγο να τα κοιτάξει.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Adminović έγραψε:Μπορεί τα φώτα να μην είναι ρυθμισμένα σωστά και να στραβώνουν.
Μάλλον αυτό παίζει.
Μπιζέλι, βγες το βράδι με το αυτοκίνητο κάπου που να μπορείς να σταματήσεις και μπροστά του να έχεις 10 μέτρα άπλα. Άσε την μικρή σκάλα αναμένη (αυτό που ονομάζεις φώτα πορείας εσυ
) και παρατήρησε αν τα φώτα σκάνε στο έδαφος, αν τα βλέπεις να τελειώνουν, η πηγαίνουν στον διάολο, παράλληλα με το έδαφος.Αν τα δεις να μην βαράνε κάτω, να τελειώνουν, ψάξε καλά το αυτοκίνητό σου, εκεί κάτω αριστερά ή δεξιά απο το τιμόνι, συνήθως υπάρχει κάτι σαν ροδέλα που μπορείς να τα ρυθμίσεις, να τα κατεβάσεις κάτω. Αλλιώς σε κανένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Βρε ναι, εγώ θα πάω να το κοιτάξω το θέμα.
Κάτι συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο.
Αλλά πραγματικά μου φάνηκε η αντίδραση πολύ πολύ υπερβολική.
Φίλε πραγματικά έχω οδηγήσει με αυτοκίνητο πίσω μου ή από το αντίθετο ρεύμα που είχε φώτα λες και ήταν ανοιχτοί οι προβολείς του Καυτατζογλείου.
Ναι στραβώνεσαι. Δεν αντιλέγω.
Αλλά πρώτον εμένα σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο δυνατά τα φώτα. Μα σε καμία. Ακόμα και τους προβολείς να έχω ανοιχτούς. Άσε που είναι και ελαφρώς θαμπωμένα τα τζάμια μου μπροστά.
Και δεύτερον δεν ήμουν σε κανέναν μπαστακωμένη από πίσω του για πολλή ώρα ώστε να του σπάσω τα @@ και να πω εντάξει οκ έχει δίκιο. Τον γκάβωσα τον άνθρωπο.
Πραγματικά απορούσα.
Τόσο πια γκαβώθηκαν;
Κάτι συμβαίνει. Δεν είναι τυχαίο.
Αλλά πραγματικά μου φάνηκε η αντίδραση πολύ πολύ υπερβολική.
Φίλε πραγματικά έχω οδηγήσει με αυτοκίνητο πίσω μου ή από το αντίθετο ρεύμα που είχε φώτα λες και ήταν ανοιχτοί οι προβολείς του Καυτατζογλείου.
Ναι στραβώνεσαι. Δεν αντιλέγω.
Αλλά πρώτον εμένα σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο δυνατά τα φώτα. Μα σε καμία. Ακόμα και τους προβολείς να έχω ανοιχτούς. Άσε που είναι και ελαφρώς θαμπωμένα τα τζάμια μου μπροστά.
Και δεύτερον δεν ήμουν σε κανέναν μπαστακωμένη από πίσω του για πολλή ώρα ώστε να του σπάσω τα @@ και να πω εντάξει οκ έχει δίκιο. Τον γκάβωσα τον άνθρωπο.
Πραγματικά απορούσα.
Τόσο πια γκαβώθηκαν;
0 .
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Μάλλον αυτό παίζει.
Μπιζέλι, βγες το βράδι με το αυτοκίνητο κάπου που να μπορείς να σταματήσεις και μπροστά του να έχεις 10 μέτρα άπλα. Άσε την μικρή σκάλα αναμένη (αυτό που ονομάζεις φώτα πορείας εσυ) και παρατήρησε αν τα φώτα σκάνε στο έδαφος, αν τα βλέπεις να τελειώνουν, η πηγαίνουν στον διάολο, παράλληλα με το έδαφος.
Αν τα δεις να μην βαράνε κάτω, να τελειώνουν, ψάξε καλά το αυτοκίνητό σου, εκεί κάτω αριστερά ή δεξιά απο το τιμόνι, συνήθως υπάρχει κάτι σαν ροδέλα που μπορείς να τα ρυθμίσεις, να τα κατεβάσεις κάτω. Αλλιώς σε κανένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων.
Ναι αυτό φταίει.
Το κατάλαβα κι εγώ.
Τα φώτα χτυπάν ψηλά κατευθείαν στον καθρέφτη του μπροστινού. Αλλά τόσο πια γκαβώθηκαν; Ήμαρτον.
Προσπαθούσα να τα ρυθμίσω με τη ροδέλα αλλά προφανώς έχει χαλάσει γιατί δεν παρατηρούσα καμιά διαφορά σε όποια θέση και να την έβαζα.
Θα πάω να το φτιάξω.
Ως τότε δεν θα πρέπει να οδηγώ βράδυ δλδ.
0 .
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

bizeli έγραψε:Αλλά τόσο πια γκαβώθηκαν; Ήμαρτον.
Σου έχει κάτσει ποτέ αυτοκίνητο με τη μεγάλη σκάλα απο πίσω σου; Πως σου φάνηκε;
Δεν φταίνε οι άλλοι, εσύ φταίς. Πες όχι στον ελλημπανισμό που σου έχει μολύνει την ψυχή.
Κανονικά θες πρόστιμο, και όχι διαμαρτυρίες.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
bizeli
- Moderator

Προέλλην έγραψε:Σου έχει κάτσει ποτέ αυτοκίνητο με τη μεγάλη σκάλα απο πίσω σου; Πως σου φάνηκε;
Δεν φταίνε οι άλλοι, εσύ φταίς. Πες όχι στον ελλημπανισμό που σου έχει μολύνει την ψυχή.
Κανονικά θες πρόστιμο, και όχι διαμαρτυρίες.
Φίλε ειλικρινά επιμένω.
Επειδή έχω κάτσει με αυτοκίνητο από πίσω μου και από μπρος μου με εκτυφλωτικά φώτα έχω γνώση για το τι πράγμα μιλάω.
Και όχι σε εγνατία οδό αλλά σε επαρχιακό δρόμο που δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και τα αυτοκίνητα είναι κολλητά.
Υπομένεις μια κατάσταση για πολλά χιλιόμετρα και ναι εκεί το δικαιολογώ να βγάλεις και αλάρμ και οτιδήποτε άλλο.
Μιλάω όμως για εγνατία όπου:
1) Τα αυτοκίνητα έχουν μια τεράστια απόσταση το ένα από το άλλο (αδυνατώ να πιστέψω ότι έφτασε το φως μου από τόσα μέτρα πιο πίσω σου που ήμουν). Δλδ η στιγμή που σε πλησίασα ήταν η φάση που σε προσπερνούσα από τα αριστερά που πόσο κρατάει μια προσπέραση ρε φίλε και πρόλαβα να σε τυφλώσω; Και έβγαλες κι αλάρμ;
Ένας άλλος από τους οδηγούς που ενοχλήθηκε ήταν το αντίστροφο. Ήμουν εγώ δεξιά και αυτός ερχόταν από πίσω μου με μεγάλη ταχύτητα. Με προσπέρασε από τα αριστερά και αφού με προσπερνάει μου ανάβει τα αλάρμ (να μου δείξει ότι τον χτυπάνε τα φώτα μου) και αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει. Χάθηκε. Αυτόν πότε πρόλαβα να τον στραβώσω; Καταλαβαίνεις τις θέσεις μας; Ήμασταν διαγώνια. Εγώ δεξιά πίσω και αυτός αριστερά μπροστά.
2) Έχεις οδηγήσει τέτοια ώρα εγνατία; Η εγνατία ποτέ δεν έχει κίνηση σε σημείο να είσαι ακριβώς πίσω από τον άλλον. Ένα δυο αμάξια θα συναντήσεις μπροστά σου που ποτέ δεν πηγαίνετε μαζί. Είσαι για πολύ λίγο μαζί με άλλο αυτοκίνητο ταυτόχρονα. Και εν πάση περιπτώσει ο δρόμος σού επιτρέπει να ελιχθείς. Να αλλάξεις λωρίδα, να αφήσεις τον άλλον να σε προσπεράσει αφού σε ενοχλεί το φως του κτλ. Τόσο πολύ γκαβώθηκες από τον άλλον που ήταν 100 χλμ πιο πίσω σου κι άναψες αλάρμ; Δλδ και να σε τύφλωσα από τα φώτα μου πόσο να κράτησε αυτό; Εγώ έφυγα κατευθείαν. Σε προσπέρασα.
3) Το φως διαχέεται κάπως στο δρόμο. Απλή φυσική. Δλδ λες και είχα φώτα λέιζερ που χτυπούσαν κατευθείαν στα μάτια.
4) Δε διαμαρτύρομαι ρε φίλε. Δεν ήταν ένας, δεν ήταν δύο, ήταν παραπάνω. Δεν μπορεί όλοι να ήταν ηλίθιοι. Οκ. Προφανώς και τα φώτα μου έχουν πρόβλημα (αλλά με μια μικρή κλίση του καθρέφτη τους το πρόβλημα διορθωνόταν). Απλά ειλικρινά απορώ.
Η αντίδρασή τους ήταν τέτοια λες κι ερχόταν από πίσω τους αυτό

Μάλλον οδηγώ αμάξι pimp my ride και δεν το ξέρω.
0 .
-
mister spooky
- Basic poster

-
itteithe
- Extreme poster

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, το ύψος των προβολέων μπορεί να ρυθμιστεί εσωτερικά από το αυτοκίνητο, υπάρχει σχετικό control. Π.χ. κάτι τέτοιο:

Εντός πόλης (ή γενικά αστικού περιβάλλοντος, ή όπου έχει σχετική κίνηση) φρόντισε να είναι στο μηδέν ή στο ένα (στο πιο χαμηλό δηλαδή).
εντιτ: Οκ απαντήθηκε, sorry

Εντός πόλης (ή γενικά αστικού περιβάλλοντος, ή όπου έχει σχετική κίνηση) φρόντισε να είναι στο μηδέν ή στο ένα (στο πιο χαμηλό δηλαδή).
εντιτ: Οκ απαντήθηκε, sorry

0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω
Habemus filium
Habemus filium