Ηρωικά στρατιωτικά κατορθώματα των μελών του ''ελεύθερου''.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
denplirono
Extreme poster
Extreme poster

Ηρωικά στρατιωτικά κατορθώματα των μελών του ''ελεύθερου''.

Δημοσίευσηαπό denplirono » 03 Μαρ 2020, 11:04

itteithe έγραψε:Fake news, άγνοια, μίσος. Έχει βρομίσει το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με ποστ από μαχητές και μαχήτριες που θυμήθηκαν ξαφνικά τον Έβρο και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι μισοί δεν ξέρουν κατά που πέφτει ο Έβρος και οι άλλοι μισοί φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να μην βρεθούν εκεί, όταν έπρεπε να βρεθούν εκεί. Βρέθηκα εκεί κατά την θητεία μου, στα Ρίζια, καλοκαίρι, που ως γνωστόν το καλοκαίρι σταματάει η ελληνική ιστορία γιατί παραλία, ήλιος, κωλαράκια, ποιος κάθετε να φυλάει σκοπιές καλοκαιριάτικα και ήμασταν τρεις κι ο κούκος, ξεχασμένοι και παρατημένοι στη μοίρα μας, γνωρίζοντας πως αν γινόταν κάτι έκτακτο θα ήμασταν εκεί απλώς για να τους καθυστερήσουμε μερικά λεπτά και για να βάλουν το όνομά μας σε κανένα στρατόπεδο της επαρχίας. Θα 'ρθει το καλοκαιράκι κι αυτός ο ήλιος που τόσο αγαπάμε και διαφημίζουμε θα μας κάνει και πάλι νωχελικούς. Και τότε να δεις πόσα καραβάνια θα περνάν από τα σύνορα.

πρακτορακο μου..... καλη η προσπαθεια αλλα εχουνε γνωσην οι φύλακες :D :P :P
0 .
Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια.Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια,αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο και θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. "Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"
Я не голосовал за Мицотакиса - εγω δεν ψηφισα Μητσοτακη

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Re: εβρος sos

Δημοσίευσηαπό itteithe » 03 Μαρ 2020, 11:11

denplirono έγραψε:πρακτορακο μου..... καλη η προσπαθεια αλλα εχουνε γνωσην οι φύλακες :D :P :P

Εσύ που υπηρέτησες denplirono/denyphretw; Στα σύνορα του Υμηττού; :D
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Μαρ 2020, 12:18

itteithe έγραψε:Fake news, άγνοια, μίσος. Έχει βρομίσει το διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες με ποστ από μαχητές και μαχήτριες που θυμήθηκαν ξαφνικά τον Έβρο και την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Οι μισοί δεν ξέρουν κατά που πέφτει ο Έβρος και οι άλλοι μισοί φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να μην βρεθούν εκεί, όταν έπρεπε να βρεθούν εκεί. Βρέθηκα εκεί κατά την θητεία μου, στα Ρίζια, καλοκαίρι, που ως γνωστόν το καλοκαίρι σταματάει η ελληνική ιστορία γιατί παραλία, ήλιος, κωλαράκια, ποιος κάθετε να φυλάει σκοπιές καλοκαιριάτικα και ήμασταν τρεις κι ο κούκος, ξεχασμένοι και παρατημένοι στη μοίρα μας, γνωρίζοντας πως αν γινόταν κάτι έκτακτο θα ήμασταν εκεί απλώς για να τους καθυστερήσουμε μερικά λεπτά και για να βάλουν το όνομά μας σε κανένα στρατόπεδο της επαρχίας. Θα 'ρθει το καλοκαιράκι κι αυτός ο ήλιος που τόσο αγαπάμε και διαφημίζουμε θα μας κάνει και πάλι νωχελικούς. Και τότε να δεις πόσα καραβάνια θα περνάν από τα σύνορα.

Να τα λέμε όλα όμως ! :s_mad Τον Δεκαπενταύγουστο σε όσους είχαμε μείνει μέσα μας κέρασαν παγωτάκι Πάσχος και Κόκα- Κόλα ! :laugh1:
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
tensor
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό tensor » 03 Μαρ 2020, 12:45

itteithe έγραψε:Οι μισοί δεν ξέρουν κατά που πέφτει ο Έβρος και οι άλλοι μισοί φίλησαν κατουρημένες ποδιές για να μην βρεθούν εκεί, όταν έπρεπε να βρεθούν εκεί. Βρέθηκα εκεί κατά την θητεία μου, στα Ρίζια, καλοκαίρι ...

Τι μου θύμισες τώρα ... Εγώ υπηρέτησα στη λοφώδη περιοχή στα βορειοδυτικά του Διδυμότειχου σε επιλαρχία αναγνώρισης. Έχω τις χειρότερες αναμνήσεις της ζωής μου (που σβήνουν πλέον, τόσα χρόνια μετά) για τρεις λόγους: (1) η ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, (2) οι υποδομές του στρατοπέδου ήταν από δυσλειτουργικές έως κατεστραμμένες, και (3) διάφοροι αξιωματικοί είχαν εμφανώς σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και μας έκαναν το βίο αβίωτο χωρίς λόγο.

Κατά τα άλλα είχα την ευκαιρία να ζήσω μερικές αξέχαστες χειμερινές κακοκαιρίες με παγετούς και εντυπωσιακές εφορμήσεις του χιονιά από το βορρά, με τα χαρακτηριστικά γαλακτόχρωμα νέφη που κατέβαιναν χαμηλά και αγκάλιαζαν τα πάντα, αφήνοντας τις νιφάδες του χιονιού να παρασύρονται από το δυνατό βοριά που ξύριζε όλη τη γύρω περιοχή και το σχεδόν έρημο στρατόπεδο.

Θυμάμαι ακόμα το θάλαμο, την ξυλόσομπα και τα ξύλα βελανιδιάς, το θέαμα έξω από τα παράθυρα με το χιόνι να πέφτει ξηρό και να μη λιώνει ούτε νιφάδα στο έδαφος. Θυμάμαι και μια νύχτα που ήμουν σε περίπολο 12-3 με χιονοθύελλα, ενώ το χιόνι σαν πούδρα έφτανε στα σημεία συσσώρευσης ως το γόνατο, όταν είδα κοντά στην πύλη το μεγάλο λυκόσκυλο να στέκεται αγέρωχο κόντρα στο βοριά με την πλάτη χιονισμένη. Θυμάμαι και την πιο άσπρη μέρα της παραμονής μου εκεί, όταν είχα σκοπιά 4-6 τα ξημερώματα και με ξέχασαν ως την ώρα του φαγητού. Ήταν πανέμορφα, όλα παγωμένα και χιονισμένα γύρω μου. Έμεινα στη σκοπιά ολομόναχος και ηρέμησα, μακριά από την τρέλα που έδερνε τους αξιωματικούς και ξεσπούσε στους φαντάρους ...
2 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Μαρ 2020, 12:57

tensor έγραψε:. Θυμάμαι και την πιο άσπρη μέρα της παραμονής μου εκεί, όταν είχα σκοπιά 4-6 τα ξημερώματα και με ξέχασαν ως την ώρα του φαγητού. Ήταν πανέμορφα, όλα παγωμένα και χιονισμένα γύρω μου. Έμεινα στη σκοπιά ολομόναχος και ηρέμησα ...

Αύγουστος , να έχουν μείνει τόσα λίγα άτομα που η μεσημεριανή σκοπιά στον φράχτη να είναι μονή. Εκεί είχες δύο ώρες για περίσκεψη και διαλογισμό. Να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. :laugh1: Την κατάσταση δυσκόλευε η ζέστη. ΚΥΡΙΩΣ όμως το αλεξίσφαιρο με τις πλάκες που όχι μόνο σε βάραινε , αλλά ήταν λούτσα στον δικό σου ιδρώτα και φυσικά του προηγούμενου από σένα. :vomit:
1 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 03 Μαρ 2020, 13:16

Τλαξκαλτέκος έγραψε:Αύγουστος , να έχουν μείνει τόσα λίγα άτομα που η μεσημεριανή σκοπιά στον φράχτη να είναι μονή. Εκεί είχες δύο ώρες για περίσκεψη και διαλογισμό. Να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. :laugh1: Την κατάσταση δυσκόλευε η ζέστη. ΚΥΡΙΩΣ όμως το αλεξίσφαιρο με τις πλάκες που όχι μόνο σε βάραινε , αλλά ήταν λούτσα στον δικό σου ιδρώτα και φυσικά του προηγούμενου από σένα. :vomit:

Ιούλιο στην διάβαση 2 (πίσω από το Π2), εννιά ώρες σκοπιά (δυόμιση το μεσημέρι - εντεκάμιση το βράδυ) κάτω από τον ίσκιο μιας καρυδιάς, αλλά να πρέπει να σταματάμε τους αγρότες της περιοχής κάθε τρεις και λίγο και να πρέπει να παραμερίζω ένα συρματόπλεγμα για να μπορούν να περάσουν με τα αγροτικά και τα γεωργικά τους μηχανήματα, φτάνει κατά της πέντε ένα συνεργείο της βελγικής τηλεόρασης για να καταγράψει τα έργα του φράχτη. Ο ΕΠΟΠ που κάναμε μαζί το νούμερο, κρατούσε τα στοιχεία τους κάνοντας όλη την τυπική διαδικασία μέχρι εκεί που δεν παίρνει, κι εγώ να είμαι πίσω από το όχημά τους με το δάχτυλο στη σκανδάλη και να τους κοιτάζω με μίσος γιατί με κρατούσαν στον ήλιο. Ελπίζω να μην αμαύρωσα την εικόνα της χώρας προς τα έξω :P
1 .

Habemus filium

tsakas
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tsakas » 03 Μαρ 2020, 13:23

itteithe έγραψε:
denplirono έγραψε:πρακτορακο μου..... καλη η προσπαθεια αλλα εχουνε γνωσην οι φύλακες :D :P :P

Εσύ που υπηρέτησες denplirono/denyphretw; Στα σύνορα του Υμηττού; :D

ποτε περασες από τα ριζια?
0 .

tsakas
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tsakas » 03 Μαρ 2020, 13:25

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
tensor έγραψε:. Θυμάμαι και την πιο άσπρη μέρα της παραμονής μου εκεί, όταν είχα σκοπιά 4-6 τα ξημερώματα και με ξέχασαν ως την ώρα του φαγητού. Ήταν πανέμορφα, όλα παγωμένα και χιονισμένα γύρω μου. Έμεινα στη σκοπιά ολομόναχος και ηρέμησα ...

Αύγουστος , να έχουν μείνει τόσα λίγα άτομα που η μεσημεριανή σκοπιά στον φράχτη να είναι μονή. Εκεί είχες δύο ώρες για περίσκεψη και διαλογισμό. Να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. :laugh1: Την κατάσταση δυσκόλευε η ζέστη. ΚΥΡΙΩΣ όμως το αλεξίσφαιρο με τις πλάκες που όχι μόνο σε βάραινε , αλλά ήταν λούτσα στον δικό σου ιδρώτα και φυσικά του προηγούμενου από σένα. :vomit:

ποτε πηγες στον εβρο??
0 .

tsakas
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tsakas » 03 Μαρ 2020, 13:27

itteithe έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Αύγουστος , να έχουν μείνει τόσα λίγα άτομα που η μεσημεριανή σκοπιά στον φράχτη να είναι μονή. Εκεί είχες δύο ώρες για περίσκεψη και διαλογισμό. Να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου. :laugh1: Την κατάσταση δυσκόλευε η ζέστη. ΚΥΡΙΩΣ όμως το αλεξίσφαιρο με τις πλάκες που όχι μόνο σε βάραινε , αλλά ήταν λούτσα στον δικό σου ιδρώτα και φυσικά του προηγούμενου από σένα. :vomit:

Ιούλιο στην διάβαση 2 (πίσω από το Π2), εννιά ώρες σκοπιά (δυόμιση το μεσημέρι - εντεκάμιση το βράδυ) κάτω από τον ίσκιο μιας καρυδιάς, αλλά να πρέπει να σταματάμε τους αγρότες της περιοχής κάθε τρεις και λίγο και να πρέπει να παραμερίζω ένα συρματόπλεγμα για να μπορούν να περάσουν με τα αγροτικά και τα γεωργικά τους μηχανήματα, φτάνει κατά της πέντε ένα συνεργείο της βελγικής τηλεόρασης για να καταγράψει τα έργα του φράχτη. Ο ΕΠΟΠ που κάναμε μαζί το νούμερο, κρατούσε τα στοιχεία τους κάνοντας όλη την τυπική διαδικασία μέχρι εκεί που δεν παίρνει, κι εγώ να είμαι πίσω από το όχημά τους με το δάχτυλο στη σκανδάλη και να τους κοιτάζω με μίσος γιατί με κρατούσαν στον ήλιο. Ελπίζω να μην αμαύρωσα την εικόνα της χώρας προς τα έξω :P

α ναι ρε αρουρια
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 03 Μαρ 2020, 13:53

tsakas έγραψε:ποτε περασες από τα ριζια?

Καλοκαίρι 2012. Το χειμώνα του 2011, το στρατόπεδο είχε 100% πληρότητα σε σημείο που τους πήγαινε μια μέσα, τρεις έξω. Εμείς απ' την άλλη το καλοκαίρι καταφέραμε να μείνουμε και ένα μήνα σερί μέσα. Ήταν τόσο τραγική η κατάσταση, που για να διατηρηθεί το αξιόμαχο της μονάδας, στις νυχτερινές ασκήσεις (που κάναμε τρεις φορές κάθε εβδομάδα), εκπαιδευόμασταν σε οπλισμό εκτός ειδικότητας (κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, απλώς είναι ενδεικτικό της κατάστασης). Το αστείο με τόσο λίγο κόσμο ήταν οτι εκτός του οτι εκπαιδευόμασταν για άμυνα, εκπαιδευόμασταν και για επίθεση.
0 .

Habemus filium

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”