ΟΚ δεν εννοω την παρθενογεννεση αλλα ουτε και κοπυ απο ιντερνετ.
Εννοω συνταγες που φτιαχνουμε εμεις ειτε ολοδικες μας ειτε εμπνευσμενες μεν απο καπου αλλα βαζοντας και δικα μας στοιχεια.
Οχι ομως αντιγραφη απο ιντερνετ,για αυτες υπαρχουν αλλα θεματα πιστευω.Ξεκιναω εγω λοιπον,με μια κλασσικη δικια μου συνταγη.Η οποια κανονικα γινεται με κοτοπουλο αλλα και με χοιρινο ακομα και μοσχαρακι.
Και ηρθε η ωρα για το ανεπαναληπτο κοτοπουλακι μου,καθαρα δικια μου συνταγη.Το οποιο βεβαια γινεται και με χοιρινο,αλλα με το κοτοπουλο ειναι ιδανικο.Φτιαξτε το,θα με θυμηθητε!
Η γευση ειναι πικαντικη και γλυκοξινη,αλλα οχι το κινεζικο γλυκοξινο.
Κοτοπουλο γλυκοξινο με κρασι ΣΑΜΟΣ και λεμονι.
ΥΛΙΚΑ
-Κοτοπουλο
-κρεμμυδι
-σκορδο
-πιπερια,εκτος αν δεν σας αρεσει
-Λευκο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ(οχι οποιοδηποτε ημιγλυκο η γλυκο κρασι,αλλα συγκεκριμενα το καργα γλυκο ΣΑΜΟΣ)
-Λεμονι
-Το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ(οπωσδηποτε,το βρισκεις σγουρα σε ΣΜ γαλαξιας,σκλαβενητης κλπ)
-Αλατοπιπερο
-Ριγανη
-Ελαιολαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Σε κατσαρολα,κατα προτιμηση κεραμικη με καπακι,ριχνουμε λαδι οχι πολυ,κρεμμυδι κομμενο,σκορδο,τις πιπεριες αν τις γουσταρουμε, και αλατοπιπερωνουμε.
-Τσιγαριζουμε πολυ λιγο,και βεβαια προεραιτικα,και στη συνεχεια βαζουμε μεσα το κοτοπουλακι σε κομματια.
-Ριχνουμε αρκετο γλυκο κρασι ΣΑΜΟΣ,ποσοτητα για ολοκληρο κοτοπουλο υπολογιζω 3 νεροποτηρα τουλαχιστον.Εγω για 2 μπουτακια βαζω παντως εναμιση νεροποτηρο.
-Ξανα αλατοπιπερωνουμε αναλογα με τις ορεξεις μας και αφου σιγοβρασει λιγο,μετα απο κανενα μισαωρο ριχνω λεμονι.Ποσο;
Παλι για δυο μπουτακια εγω ριχνω μισο λεμονι.Αυτο ομως θα το δειτε εσεις με δοκιμη,αναλογα με το ποσο ξυνο το θελετε.Η αν θελετε να επικρατει το γλυκο ή το ξυνο.Για ολοκληρο κοτοπουλο συμφωνα με τα δικα μου γουστα υπολογιζω τουλαχιστον εναμιση λεμονι,μπορει και παραπανω.
-Οπωσδηποτε το μπαχαρικο που κανει την διαφορα ειναι το ινδικο μειγμα ΤΑΝΤΟΥΡΙ.Μπολικο.
-Σκεπαζουμε με το καπακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει και να μεινει με ζουμακι,αλλα λιγο.
-Ριγανη προς το τελος για να μην πικρισει.
Ισως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο,αναλογα ποσα υγρα εχει το φαγητο μας,αυτο το τσεκαρουμε.
-Σιγοβραζουμε με κλειστο καπακι(σε 9βαθμιδη κουζινα εγω το εχω στο 3,ή 2)
Μπορειτε να συνοδευσετε με πατατες τηγανητες η ρυζακι.
Ή και σκετο.
Συνδευουμε με οτι πιοτο θεμε η και οχι.
Αντε γεια μας!