Spark Exciter ⚡

Χειροποίητες κατασκευές.
Spark
Extreme poster
Extreme poster

Spark Exciter ⚡

Δημοσίευσηαπό Spark » 21 Ιουν 2020, 10:08

Αυτή η κατασκευή μου είναι πομπός ενέργειας τύπου Τέσλα και δέκτης ασύρματης ενέργειας, βεβαίως και αυτό εφεύρεση του μέγιστου Νίκολα Τέσλα.
το ονομάζω Exciter διότι το πηνίο-πομπό διεγείρω με ηλεκτρονικό κύκλωμα που αποτελείται απο 2 τρανσιστορ υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένα επάνω σε ψύκτρα αλουμινίου και επάνω απο ανεμιστήρα στο κουτί που σε φωτογραφία φαίνεται ανοικτό.
το κύκλωμα αυτό τροφοδοτείται με τάση 80V DC και καταναλώνει μόνο 20W δηλαδή όσο μια λάμπα οικονομίας.
το κύκλωμα έκανα έτσι ώστε να έχει χαμηλή κατανάλωση αλλά να μπορεί να παράγει υψηλή τάση.
έχω παρουσιάσει εδω στην ενότητα κατασκευές/χειροποίητα ένα άλλο πηνίο Τέσλα που έφτιαξα με μεγαλύτερη κατανάλωση 60W και μεγαλύτερο εύρος ηλεκτρομαγνητικού πεδίου,,
αλλά αυτό το νέο Spark Exciter είναι πιο οικονομικό και καταφέρνει να αποδώσει στην κορυφή βολταϊκό τόξο που είναι ικανό να ιονίζει τον αέρα, να σκοτώνει τα μικρόβια και τους ιούς που πιθανόν να υπάρχουν στον αέρα και να εκπέμπει ασύρματη ενέργεια σε απόσταση εως 1 μέτρο.

σε φωτογραφίες βλέπετε πως επάνω στο τραπεζάκι με το μάρμαρο έχω τοποθετημένο στη μέση τον πομπό Spark Exciter, δεξιά του λάμπες φθορισμού που ανάβουν με την ενέργεια του πομπού δίχως να είναι συνδεδεμένες στην τάση του δικτύου,
αριστερά του πομπού βλέπετε ακόμα ένα σωληνοειδές πηνίο που είναι συλλέκτης ασύρματης ενέργειας σε ζεύξη με το πηνίο πομπό Spark Exciter. το πηνίο συλλέκτης καταφέρνει να συλλέξει υψηλή τάση εως 1000V και ανάβει μια λάμπα αίγλης (λάμπα δίχως σύρμα-αντίσταση με αέριο νέον).

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

με κατανάλωση μόλις 20W έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
1> βολταϊκό τόξο στην κορυφή του Spark Exciter ως σπινθήρας στην άκρη μιας βελόνας
αυτός ο σπινθήρας μπορεί να ανάψει φωτιά σε χαρτί, να σκοτώσει μικροοργανισμούς και ιούς που μπορεί να υπάρχουν και έτσι να καθαρίζει τον αέρα.
2> την φωταγώγηση των 3 λαμπτήρων φθορισμού
3> ασύρματη ενέργεια απο το πηνίο συλλέκτη εως 1000V
4> ασύρματη ενέργεια σε απόσταση εως 1 μέτρο με το bifilar pancake coil που φαίνεται να κρατώ στο χέρι μου.
το bifilar pancake coil που δέχεται ασύρματη ενέργεια μπορεί να ανάβει μερικούς λαμπτήρες LED ή να φορτίζει μπαταρίες και κινητά τηλέφωνα.

Εικόνα

τα σπειροειδή πηνία είναι κατάλληλα για συλλέκτες αφού το σχήμα τους τα κάνει να μην συντονίζονται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα αλλά σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων.
τα bifilar pancake coil εφεύρεση Ν.Τέσλα έχουν την ιδιότητα της ανατροφοδότησης και την ικανότητα να αποδίδουν περισσότερο ρεύμα-ένταση απο άλλου τύπου πηνία.

και η πατέντα του Ν.Τέσλα του 1894
Εικόνα
2 .

Επιστροφή σε “Χειροποίητα”