Σχέδια για τον χειμώνα

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Σχέδια για τον χειμώνα

Δημοσίευσηαπό vallon » 23 Σεπ 2020, 06:54

Το σκέφτηκα από εδώ , το σκέφτηκα από εκεί και εφέτος το χειμώνα αποφάσισα να κάνω τα εξής:

Πρώτον γράφτηκα σε κολυμβητήριο. Νομίζω πως είναι απο τις καλύτερες γυμναστικές καθώς δεν δέχεται κραδασμούς το σώμα μας.

Δεύτερον και πιο περίεργο,
Απο μικρός είχα κλήση στα μηχανολογικά. Ναι
έφτιχνα μοτοσυκλέτες, έχω λύσει και έχω δέσει τόσες μηχανές που θα μπορούσα να το είχα κάνει επάγγελμα. Κάποιους που τους έμαθα να λύνουν και να δένουν έφτιαξαν αργότερα συνεργεία. Για να είμαι ειλικρινής η σχέση μου τόσα χρόνια με τις μηχανές , τα δίκυκλα , είναι περισσότερο μηχανολογική παρά οδηγική, αν και έχω κλείσει σαράντα χρόνια μηχανής καθημερινής οδήγησης.
Παράλληλα , φτιάχνω και αυτοκίνητα, οχι βέβαια πολλά πράγματα , ίσως γιατί δεν με πολύ αρέσουν, μηχανές εξωλέμβιες θαλάσσης , εσωλέμβιες ντίζελ κλπ κλπ

Έχοντας κάνει τόσα χρόνια καριέρα σαν ηλεκτρονικός πήρα λοιπόν την απόφαση και γράφτηκα στο εσπερινό επαλ στην ειδικότητα των μηχανολόγων.
Θα μου πείτε, χαράς στο κουράγιο σου..;;;
εντάξει ,
ας πούμε ήταν κάτι που ήθελα πάντα να κάνω και δεν έβρισκα το χρόνο, τώρα πια δεν έχω τόσες υποχρεώσεις και έχω να γεμίσω τον ελεύθερο χρόνο μου..

Δεν ξέρω αν έχω την αντοχή να παρακολουθήσω όλο το χρόνο , αλλά ήταν κι αυτό κάτι που με περίμενε να γίνει.

Σπουδές στα πενηνταπέντε;
και γιατί όχι;
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Σχέδια για τον χειμώνα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 23 Σεπ 2020, 07:25

Στο ΕΠΑΛ που διδασκεις γραφτηκες? :D
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 23 Σεπ 2020, 08:15

οχι , σε διπλανό, δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο.
Πάντως κοίταζα τους μαθητές του εσπερινού, αν σου πω ότι είναι πολλοί σε μεγάλη ηλικία;
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Σεπ 2020, 07:09

Τελικά το να περνάς από την μεριά του καθηγητή στην μεριά του μαθητή είναι πολύ ενδιαφέρον. Ειδικά όταν έχεις ήδη περάσει σαν καθηγητής μια εικοσαετία. Είναι πολύ μεγάλη βοήθεια και στην ουσία βελτιώνεις την δική σου διδακτική διαδικασία μέσα από την εμπειρία του να βλέπεις κάποιον άλλο συνάδελφο να κάνει αυτό που κάνεις εσύ τόσα χρόνια. Το πως αντιμετωπίζει την τάξη, το πως αλληλεπιδρά με το κοινό του , όλα αυτά είναι ευαίσθητα δεδομένα που δεν μπορεί κανείς να τα αποκωδικοποιήσει. Η διδασκαλεία έχει ένα έντονο προσωπικό στοιχείο. Κάποιος μπορεί να είναι ψυχρός και ξερός στο να μεταφέρει γνώσεις. Αλλος μπορεί να φτιάχνει το κλίμα με όμορφες ιστορίες. Μικρές ερωτησούλες που κάνουν το κοινό να παίζει με τον καθηγητή του που τους οδηγεί σε συμπεράσματα εκεί που θέλει.
Είναι απίστευτη εμπειρία και νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα έπρεπε να το κάνουν άτυπα ή έστω με κάποιον άλλο τρόπο , να μπαίνουν στη διαδικασία να αντιστρέφουν τους όρους. Ο δάσκαλος πρέπει να γίνεται μαθητής και να βλέπει τι συμβαίνει με άλλη μάτια όταν ξαναγίνεται δάσκαλος.

Φυσικά σέβομαι και δεν δημιουργώ πρόβλημα στους συναδέλφους καθώς το γνωστικό αντικείμενο μου είναι πολύ γνωστό, δηλ τι να μου πει τώρα η αντοχή υλικών με τη συνισταμένη δυνάμεων, όμως είναι εμπειρία να παρακολουθείς πως παίζει ο κάθε συνάδελφος την παράσταση της διδασκαλίας.
Γιατι στην πράξη είναι ένας θεατρίνος που παίζει σε ένα έργο , τελικά η διδασκαλεία είναι ηθοποιία..

Είμαι ενθουσιασμένος...!!!!!
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 30 Οκτ 2020, 09:01

Κορονοϊός: Πάνω από μισό εκατομμύριο κρούσματα παγκοσμίως σε μία ημέρα, τα μισά στην Ευρώπη.
https://www.daypress.gr/index.aspx?aid=459295

το σχέδιο για τον χειμώνα είναι να μπω σε χειμερία νάρκη. όπως είχα προβλέψει απο την αρχή του χρόνου όλοι οι άνθρωποι θα κολλήσουν κορονιό, ίσως γλυτώσει ένα μικρό ποσοστό, όλοι θα είναι άρρωστοι και θα περιμένουν να πάρουν το φάρμακο για να σωθούν. όλοι θα αρρωστήσουν και εσείς που διαβάζετε αυτό το μήνυμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Οκτ 2020, 18:47

vallon έγραψε:Τελικά το να περνάς από την μεριά του καθηγητή στην μεριά του μαθητή είναι πολύ ενδιαφέρον. Ειδικά όταν έχεις ήδη περάσει σαν καθηγητής μια εικοσαετία. Είναι πολύ μεγάλη βοήθεια και στην ουσία βελτιώνεις την δική σου διδακτική διαδικασία μέσα από την εμπειρία του να βλέπεις κάποιον άλλο συνάδελφο να κάνει αυτό που κάνεις εσύ τόσα χρόνια. Το πως αντιμετωπίζει την τάξη, το πως αλληλεπιδρά με το κοινό του , όλα αυτά είναι ευαίσθητα δεδομένα που δεν μπορεί κανείς να τα αποκωδικοποιήσει. Η διδασκαλεία έχει ένα έντονο προσωπικό στοιχείο. Κάποιος μπορεί να είναι ψυχρός και ξερός στο να μεταφέρει γνώσεις. Αλλος μπορεί να φτιάχνει το κλίμα με όμορφες ιστορίες. Μικρές ερωτησούλες που κάνουν το κοινό να παίζει με τον καθηγητή του που τους οδηγεί σε συμπεράσματα εκεί που θέλει.
Είναι απίστευτη εμπειρία και νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι θα έπρεπε να το κάνουν άτυπα ή έστω με κάποιον άλλο τρόπο , να μπαίνουν στη διαδικασία να αντιστρέφουν τους όρους. Ο δάσκαλος πρέπει να γίνεται μαθητής και να βλέπει τι συμβαίνει με άλλη μάτια όταν ξαναγίνεται δάσκαλος.

Φυσικά σέβομαι και δεν δημιουργώ πρόβλημα στους συναδέλφους καθώς το γνωστικό αντικείμενο μου είναι πολύ γνωστό, δηλ τι να μου πει τώρα η αντοχή υλικών με τη συνισταμένη δυνάμεων, όμως είναι εμπειρία να παρακολουθείς πως παίζει ο κάθε συνάδελφος την παράσταση της διδασκαλίας.
Γιατι στην πράξη είναι ένας θεατρίνος που παίζει σε ένα έργο , τελικά η διδασκαλεία είναι ηθοποιία..

Είμαι ενθουσιασμένος...!!!!!

Ναι βασικά οι εκπαιδευτικοί γινόμαστε χειρότεροι από τους μαθητές όταν είμαστε ταυτόχρονα όλοι μαζί κάπου (πχ σεμινάρια, επιμορφώσεις, συνελεύσεις κτλ).
Αργούμε να μαζευτούμε να ξεκινήσει, κάνουμε φασαρία, μιλάμε με τον διπλανό μας συνέχεια, πιάνουμε τελευταίες θέσεις γαλαρία μη μας βλέπει ο επιμορφωτής :laugh1: , χαζογελάμε, κάνουμε, ράνουμε.
Για σφαλιάρες είμαστε.
Κάποιες φορές γινόμαστε πιο ανώριμοι και από τα παιδιά.
Να τα λέμε και αυτά.

Με την τελευταία πρότασή σου συμφωνώ με τα χίλια.

Ααα και μπράβο για τα σχέδιά σου τον φετινό χειμώνα!!!!
encore encore!!!
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 30 Οκτ 2020, 18:52

Εγώ για τον φετινό χειμώνα θα ήθελα κανένα χειμερινό camping με αντίσκηνο σε κανένα βουνό με χιόνια αλλά βγήκα πριν λίγο έξω και φυσούσε ένα ελαφρό αεράκι και ξύλιασα.

Θέλω και camping στο βουνό.
:laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”