Κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση μέσω του Άρθρου 213 για συκοφαντική δυσφήμιση

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
per321
Rookie poster
Rookie poster

Κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση μέσω του Άρθρου 213 για συκοφαντική δυσφήμιση

Δημοσίευσηαπό per321 » 18 Ιούλ 2021, 20:31

Καλησπέρα σας,

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία απολύτως πείρα με νομικά θέματα, δίκες, αστυνομία κλπ. Τις προάλλες παρέλαβα στο σπίτι μια κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση. Αναφέρεται ότι καλουμαι δυνάμει του Άρθρου 213 να εξετασθώ προς διακρίβωση τέλεσης αξιοποινων πράξεων και δη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ'εξακολουθηση. (98, 362,363) στα πλαίσια της τάδε εισ. Παραγγελίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που έγινε τέλη Μαρτίου του 2021. Σε αυτό το σημείο να πω ότι μένω σε νησί και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με Θεσσαλονίκη ούτε ξέρω σε τι μπορεί να αφορά η κλήτευση (δεν γράφει παραπάνω πληροφορίες από όσες ανέφερα, ούτε το ονομα που εκανε εγκληση ή την ημερομηνία της). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξης: Καλουμαι ως μάρτυρας ή ως ύποπτος; Υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να με ορισε μάρτυρα σε δίκη του υπόθεση; Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο λάθος πχ. συνωνυμία; Έψαξα όλα τα σχόλια μου σε Facebook και όλα τα social media κλπ (για περίπτωση ηλεκτρονικού εγκλήματος) και δεν βρήκα κάτι που να το δικαιολογεί. Μπορούμε να εκτιμήσουμε το πότε έγινε η έγκληση; Πόσο περίπου αναμένεται να απέχει χρονικά από την διαταγή της προκαταρκτικής;

Ευχαριστώ πολύ
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση μέσω του Άρθρου 213 για συκοφαντική δυσφήμιση

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Ιούλ 2021, 11:49

Καλημέρα!

Από όσα αναφέρεις προκύπτει ότι θα εξεταστείς ως μάρτυρας.
Μπορεί να σε δήλωσε κάποιος ως μάρτυρα.
Το λάθος πάντα παίζει σαν ενδεχόμενο, αλλά μάλλον απίθανο.
Η έγκληση πρέπει να έγινε λογικά αρχές του χρόνου και να κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσ/νίκης (γι’ αυτό και η συγκεκριμένη υπηρεσία σε καλεί να εξεταστείς).
Δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Θα σε ρωτήσουν αν ξέρεις κάτι για κάποιο/α πρόσωπο/α ή/και περιστατικά και θα τους πεις τί ξέρεις. Αν έχει γίνει κάποιο λάθος και δεν έχεις ιδέα για αυτά που σε ρωτούν, απλά δηλώνεις πλήρη άγνοια και τελειώνει το θέμα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση μέσω του Άρθρου 213 για συκοφαντική δυσφήμιση

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 30 Ιούλ 2021, 16:42

Νομίζω μόλις θα μπει ο καλούμενος στην αίθουσα για "εξέταση" θα δηλωθεί αν εξετάζεται ως "ύποπτος" (οπότε η εξέταση γίνεται χωρίς όρκο) ή ως "μάρτυρας" (οπότε γίνεται με όρκο).

Αν γίνει αντιληπτό ότι κάποιος θεωρείται "ύποπτος" μπορεί να αρχίσει να λέει "δεν γνωρίζω", "δεν άκουσα", "κατέθεσα σχετικώς", "θέλω δικηγόρο";
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 30 Ιούλ 2021, 17:06

Δεν θα έπρεπε να αναφέρει η κλήση το άρθρο 31 παρ. 2 αν εξετάζεται ως ύποπτος;
Το 213 είναι για τους μάρτυρες.
Εξ όσων γνωρίζω πρέπει να του διευκρινίζουν εκ των προτέρων αν θα εξεταστεί ως ύποπτος.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 17 Αύγ 2021, 20:36

per321 έγραψε:Καλησπέρα σας,

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω καμία απολύτως πείρα με νομικά θέματα, δίκες, αστυνομία κλπ. Τις προάλλες παρέλαβα στο σπίτι μια κλήση σε Προκαταρκτική εξέταση. Αναφέρεται ότι καλουμαι δυνάμει του Άρθρου 213 να εξετασθώ προς διακρίβωση τέλεσης αξιοποινων πράξεων και δη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ'εξακολουθηση. (98, 362,363) στα πλαίσια της τάδε εισ. Παραγγελίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που έγινε τέλη Μαρτίου του 2021. Σε αυτό το σημείο να πω ότι μένω σε νησί και δεν έχω καμία απολύτως σχέση με Θεσσαλονίκη ούτε ξέρω σε τι μπορεί να αφορά η κλήτευση (δεν γράφει παραπάνω πληροφορίες από όσες ανέφερα, ούτε το ονομα που εκανε εγκληση ή την ημερομηνία της). Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξης: Καλουμαι ως μάρτυρας ή ως ύποπτος; Υπάρχει περίπτωση κάποιος άλλος να με ορισε μάρτυρα σε δίκη του υπόθεση; Υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο λάθος πχ. συνωνυμία; Έψαξα όλα τα σχόλια μου σε Facebook και όλα τα social media κλπ (για περίπτωση ηλεκτρονικού εγκλήματος) και δεν βρήκα κάτι που να το δικαιολογεί. Μπορούμε να εκτιμήσουμε το πότε έγινε η έγκληση; Πόσο περίπου αναμένεται να απέχει χρονικά από την διαταγή της προκαταρκτικής;

Ευχαριστώ πολύ

Mήπως έγραψες για ψευτοπανδημία ή δολοφονικά εμβόλια; Για τίποτε μιερούς μετανάστες κλπ;

Τώρα τελευταία η Νέα Τάξη έχει ξεσαλώσει, ΠΡΟΣΕΧΕ.
1 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Αύγ 2021, 21:37

Προέλλην έγραψε:
Mήπως έγραψες για ψευτοπανδημία ή δολοφονικά εμβόλια; Για τίποτε μιερούς μετανάστες κλπ;

διαδοχε μπραβο που επεζησες απο τον τρομερο κοβιτ και την χειροτερη πανδημια που ειχαμε ποτε; :-/
1 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Αύγ 2021, 10:44

Προέλλην έγραψε:
per321 έγραψε:Καλησπέρα σας,

Ευχαριστώ πολύ

Τι μαλακας εισαι... :laugh1: :laugh1:
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”