Ok some useful information about him
Ο τύπος αυτός δεν είναι γιατρός βασικά ούτε καν νοσηλευτής. Είναι μια ειδικότητα που δεν ξέρω αν υπάρχει και στην Ελλάδα.Είναι ER Technician.
ER Tech Job Description
Emergency Room (ER) Technicians work in the emergency room of hospitals alongside doctors and nurses. They perform basic, but critical, tasks such as drawing blood, setting up all the tech in the emergency room and preparing patients for operation. Life as an ER Technician is not for the squeamish, as they treat people with some horrific injuries. It’s also a fast-paced work environment that requires constant focus and can involve late shifts.
Although there is no real traditional hierarchy in the medical setting, ER Technicians operate under the command of the Doctor in charge of the room. ER Technicians can find employment in any public or private hospital. According to the National Bureau of Labor Statistics, demand for ER Technicians, which are classified as ” Nursing Assistants,” is set to rise 17 percent through 2024.
Ονομάζεται Stevie και είναι από το Βιετνάμ. Διαμένει στην Καλιφόρνια (απ' ότι κατάλαβα) και εργάζεται (μάλλον εργαζόταν - θα σας εξηγήσω παρακάτω) ως ER technician σε δημόσιο νοσοκομείο για 10 χρόνια.
Αρχικά είχε δημιουργήσει λογαριασμό στο tik tok φτιάχνοντας μια σειρά από βιντεάκια λίγων δευτερολέπτων που ονομάζεται Tips from the ER. Μέσα από αυτή τη σειρά παρουσίαζε την κατάσταση στο αντίστοιχο ΕΣΥ της Αμερικής μέσα από τη δική του προφανώς εμπειρία.
Τα βιντεάκια αυτά χτύπησαν αμέσως κορυφή και έφτασε να έχει κοντά στους 7 εκατομμύρια followers. Αργότερα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα social medias σημειώνοντας και εκεί επιτυχία.
Όπως πολλοί έχουν επισημάνει, βλέπουν τα βίντεό του όχι μόνο για το χιούμορ αλλά και για τον εκπαιδευτικό τους χαρακτήρα. Θα συμφωνήσω.
Εγώ θα προσθέσω και έναν ακόμη λόγο. Μου αρέσει να γνωρίζω διάφορα επαγγέλματα from the inside. Δεν ξέρω αν έχετε κι εσείς αυτή τη λόξα.
Είπα ότι εργαζόταν γιατί προσφάτως ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε. Εγώ λέω μήπως τον παραίτησαν (???) λόγω των βίντεο που βγάζει. Τέσπα. Δεν ξέρω.
Ο ίδιος λέει ότι παραιτήθηκε. Προφανώς κουράστηκε ή βαρέθηκε και ήθελε να αλλάξει καριέρα και του δόθηκε τώρα η ευκαιρία λόγω της επιτυχίας που γνώρισε μέσω των social media.
Τώρα το έχει γυρίσει σε stand up comedian και ασχολείται αποκλειστικά με τους λογαριασμούς του στα social media.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι μαλακία που παράτησε τη δουλειά του και από την άποψη ότι είχε ένα στάνταρ εισόδημα αλλά και γιατί έτσι τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Ως ER tech.
Νομίζω ότι πήραν τα μυαλά του λίγο αέρα και ίσως δεν του βγει σε καλό να βιοπορίζεται μόνο από τα social media. Anyway, ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναγυρίσει στα ER (αφήνει ένα ανοιχτό παραθυράκι... πολύ μικρό παρόλα αυτά).
Τη σειρά Tips from the ER θα τη συνεχίσει ασχέτως αν δεν εργάζεται πλέον εκεί. Όπως είπε ο ίδιος έχει αρκετούς φίλους μέσα από το ER που μπορούν να τον βοηθήσουν.