Πριν καποιες δεκαετιες ο χριστιανισμος ηταν το απολυτο mainstream με ποσοστα αποδοχης 99% (οχι οπως τωρα που ειναι στα χαρτια) οποτε οταν εχεις ενα τοσο μεγαλο πληθος ειναι λογικο να ειναι ετεροκλητο. Οι χριστιανοι ηταν ολων των ειδων και ολων των ταξεων, δεξιοι, αριστεροι, αναρχικοι, πουριτανοι, ξεκωλα, ορθολογιστες, ψεκασμενοι κλπ.
Τα τελευταια χρονια παρατηρω μια ταση να εντασσονται στις ταξεις των χριστιανων καποιες συγκεκριμενες κατηγοριες ανθρωπων. Οταν αναφερομαι σε ενταξη εννοω να εισαι ενεργος χριστιανος πχ να πηγαινεις τακτικα στο Αγιο Ορος και σε εκκλησιες, να εχεις πνευματικο και να παιρνεις αποφασεις συμφωνα με αυτον κλπ. Παρατηρω οτι στρεφεται στον χριστιανισμο το πιο περιθωριακο κομματι του πληθυσμου οπως πχ μπραβοι, πρωην (ή νυν) χρηστες ναρκωτικων, σεξομανεις που ζητουν εξιλεωση, ανθρωποι με σοβαρα ψυχολογικα προβληματα που δεν εχουν αντιμετωπισει ιατρικα, σκυλουδες με υαλουρονικο και τατου λιγο πιο πανω απο τον κωλο κλπ. Πλαι σε αυτους (αλλα πολυ πιο χλιαροι) ειναι διαφορων ειδων ακροδεξιοι και ψεκασμενοι οι οποιοι δεν εχουν σχεση με το πνευματικο μερος της πιστης αλλα δηλωνουν χριστιανοι ως μερος της πολιτικης τους ταυτοτητα.
Παντα υπηρχε ενα στοιχειο γραφικοτητας στην εκκλησια αλλα οσο περισσοτερο η εκκλησια χανει την θεση της τοσο περισσοτερο προσελκυει ψυχακηδες και γραφικους. Τουλαχιστον εγω αυτο παρατηρω στις νεοτερες ηλικιες.
Νεο-Χριστιανοι
-
vallon
- Supreme poster

Re: Νεο-Χριστιανοι
Το να πάει κανείς να θίξει τα όσια και ιερά της εκκλησίας πριν μια εικοσαετία σήμαινε κοινωνικό αφορισμό δια παντός
νομίζω ότι πρόκειται για άλλο ένα εφεκτ της παγκοσμιοποιήσης
χαλαρά
30.000 views

νομίζω ότι πρόκειται για άλλο ένα εφεκτ της παγκοσμιοποιήσης
χαλαρά
30.000 views

0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.