Fail αποψεις boomer δασκαλων

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Fail αποψεις boomer δασκαλων

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Δεκ 2021, 19:15

Μαργαταρια boomer δασκαλων που ακουγαμε στα 90s και 00s

- Ειναι σημαντικο να κανεις ωραια γραμματα.

Περα απο το οτι ο καθε ανθρωπος εχει τον δικο του γραφικο χαρακτηρα και δεν μπορουν να κανουν ολοι ωραια γραμματα., ποτε δε θα χρειαστει στην ζωη σου τον 21ο αιωνα να γραψεις κατι χειρογραφο εκτος και αν ειναι η λιστα για τα ψωνια ουτε θα σε κρινει ο αλλος για τα γραμματα σου. Ακομα και 2-3 δεκαετιες πισω που ο μεγαλυτερος ογκος επικοινωνιας γινοταν μεσω τηλεφωνου, το σχολειο επεμενε σε μια λογικη δεκαετιας '50 γυρω απο τον γραπτο λογο.

- Στο γυμνασιο/λυκειο/πανεπιστημιο/δουλεια θα σας αντιμετωπιζουν πιο σκληρα απ'οτι εμεις

Στην πραξη συμβαινει το ακριβως αναποδο, δηλαδη οσο περισσοτερο μεγαλωνες τοσο λιγοτερα καφριλικια κανουν εις βαρος σου επειδη δεν τους παιρνει. Ενας καθηγητης πανεπιστημιου δεν διανοειται να εχει το τουπε ενος δασκαλου δημοτικου γιατι εχει να κανει με ενηλικες και οχι με νιανιαρα.

- Η τηλεοραση ειναι του σατανα για αυτο να διαβαζετε εφημεριδες

Το '90 και το 2000 η εποχη της τηλεορασης πλησιαζε στο τελος της και ερχοταν η εποχη του ιντερνετ αλλα οι μπουμεροδασκαλοι ειχαν μεινει 20 χρονια πισω και δεν ειχαν χωνεψει ακομα την αντικατασταση του βιβλιου και της εφημεριδας απο την τηλεοραση. Θυμαμαι ακομα τις περισπουδαστες τους αναλυσεις για το πως η κακια τηλεοραση μεσω της εικονας εγκλωβιζει την σκεψη ενω οι κομματικες σαβουροφυλλαδες που διαβαζαν οξυνουν το πνευμα... :whatever45: Η ειρωνια της υποθεσης ειναι οτι ολοι αυτοι εχουν παρει συνταξη τωρα και λιωνουν μπροστα απο το χαζοκουτι
2 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Fail αποψεις boomer δασκαλων

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Δεκ 2021, 19:20

- Απεχθεια σε καθε τι ξενο και ειδικα δυτικο

Παθαιναν κοκομπλοκο οταν μας ακουγαν να χρησιμοποιουμε ξενες λεξεις, μας ελεγαν να ακουμε μονο ελληνικη μουσικη και να βλεπουμε ελληνικες ταινιες και μας εβαζαν να γραφουμε εκθεσεις για την ξενομανια. Η Ελλαδα ηταν και ειναι τουλαχιστον 20 χρονια πισω απο την Δυση αλλα το προβλημα συμφωνα με το σχολειο δεν ηταν η καθυστερηση της Ελλαδας αλλα οτι αντιγραφουμε υπερβολικα τους ξενους :axakaloe: Πολλοι της γενιας μου σπουδασαν και εζησαν στο εξωτερικο και η ξενοφοβικη σταση του σχολειου δεν τους προετοιμασε καθολου για αυτο.

Γενικοτερα το σχολειο στα χρονια μου ηταν λες και ειχε κολλησει πολιτιστικα και αισθητικα στα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης. Καταλαβαινα απο τοτε οτι ηταν τελειως out of touch με το τοτε συγχρονο κοινωνικο και πολιτιστικο γιγνεσθαι και προετοιμαζε τα παιδια για μια Ελλαδα του '70 που δεν υπηρχε πια.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Δεκ 2021, 22:07

αρλούμπες απο λαχου ..μεχρι την δεκαετια του 60 βγαίνανε επιστήμονες με @@
μετα απο την χουντα ηρθε η καταστροφη και ειδικα επι πασοκ

οτι πνευματικο βγαλαμε ηταν μεχρι εκει ειδικα οι δεκαετιες του 20 με το 30 εδωσαν οτι καλυτερο εχουμε σε γραμματα τεχνες και στο επιστημονικο πεδιο
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 22:17

Λαχουρένιος έγραψε:Μαργαταρια boomer δασκαλων που ακουγαμε στα 90s και 00s

- Ειναι σημαντικο να κανεις ωραια γραμματα.

:laugh1: :laugh1:

Άκου να γελάσεις.
Πολλές φορές όταν διορθώνω γραπτά, γράφω παρατήρηση "Να κάνεις καλύτερα γράμματα".
Εν τω μεταξύ όταν το γράφω αυτό, τα δικά μου είναι χειρότερα.

Θέλω να πω οκ μπορώ να κάνω και δασκαλίσια γράμματα αλλά ο φυσικός γραφικός μου χαρακτήρας, άμα αφήσω τον εαυτό μου ελεύθερο, είναι για κλάματα.
Είναι κάποιοι που κάνουν πολύ ωραία γράμματα χωρίς προσπάθεια.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Δεκ 2021, 22:24

Λαχουρένιος έγραψε:Γενικοτερα το σχολειο στα χρονια μου ηταν λες και ειχε κολλησει πολιτιστικα και αισθητικα στα πρωτα χρονια της μεταπολιτευσης. Καταλαβαινα απο τοτε οτι ηταν τελειως out of touch με το τοτε συγχρονο κοινωνικο και πολιτιστικο γιγνεσθαι και προετοιμαζε τα παιδια για μια Ελλαδα του '70 που δεν υπηρχε πια.

+1
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 05 Δεκ 2021, 22:25

ποιος ξερει να μου πει τι ρολο παιζουν τα καλα και ομορφα γράμματα και η σημασια τους
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 05 Δεκ 2021, 22:33

Ένα θα σας θυμήσω, OK, δύο:

- ξεθωριασμένες εικόνες του Χριστού σε κάθε αίθουσα
- σκωροφαγωμένα σημαιάκια και αφίσες για τις εθνικές γιορτές
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 22:41

nemo έγραψε:ποιος ξερει να μου πει τι ρολο παιζουν τα καλα και ομορφα γράμματα και η σημασια τους

Καλά και όμορφα γράμματα δεν εννοούμε πλέον την καλλιγραφία αλλά να είναι ευανάγνωστα καταρχάς.
Γιατί εκτός από κάποιον τρίτο που θα τα διαβάσει, θα πρέπει και ο ίδιος να είναι σε θέση να καταλαβαίνει τι γράφει.
Πολλοί δε βγάζουν καν τα γράμματά τους.
Στις μικρές ηλικίες επιμένουμε σε αυτό, γιατί πέρα από τον μηχανισμό της γραφής που πρέπει να κατακτηθεί, καλλιεργούνται και άλλες δεξιότητες ταυτόχρονα.Κινητικές δεξιότητες, συντονισμός, αντίληψη χώρου κτλ
Συν ότι ένας κακός γραφικός χαρακτήρας πολλές φορές υποδηλώνει κάποια μαθησιακή δυσκολία.
Και τέλος είναι και το αισθητικό αποτέλεσμα. Ένα κακογραμμένο κείμενο κουράζει τον αναγνώστη και τον απωθεί από το διάβασμα.

Προσωπικά δεν επιμένω στα τέλεια γράμματα αλλά σε ένα νοικοκυρεμένο γραπτό.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 22:54

+1 στο νήμα για τη νοσταλγία του θέματος :heartbeat:

Λαχουρένιε διαφωνώ σε όλα αλλά ας μη γίνω ο σπασίκλας του νήματος.
Έχω πολλές ενστάσεις να ξες.

Αλλά αύριο έχω σχολείο και πρέπει να μπω για μπάνιο.

Όλη μέρα χαζολογούσα
:D .
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 23:11

Α να πω κάτι τελευταίο και φεύγω

Κιμωλία ρε φίλε.
:heartbeat:
Πόσο μου χει λείψει η κιμωλία.

Λέρωνες χέρια, πόδια, μαλλιά, πρόσωπο. Αισθανόσουν ότι δούλεψες. Εργατιά.
Έβγαινες από την τάξη λες και ήσουν φούρναρης ή μπογιατζής ξέρω γω.

Τώρα μαρκαδόρος.Τι μπουρζουαζίες είναι αυτές;
Καταρχάς θέλουν κάθε τρεις και λίγο γέμισμα. Μελάνια τρέχουν από δω από κει. Γίνεσαι χάλια.
Και το χειρότερο εκεί που βιάζεσαι λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι να ολοκληρώσεις, τελειώνει ο μαρκαδόρος.
Πτου
Πατάς πατάς όσο βγάλει λίγο ακόμα ... pointless.

Η κιμωλία δε σε έχει προδώσει ποτέ.
Κιμωλία μας λείπεις.

Για να μη μιλήσω και για το σφουγγάρι του μαρκαδόρου που δε σβήνει ποτέ και απλά πασαλείβεις το μελάνι πέρα δώθε αφήνοντας στάμπες.
Ενώ το σφουγγάρι της κιμωλίας το έβρεχες και λίγο, τζάμι ο πίνακας.

Μαρκαδόρε είσαι μια απάτη ρε φίλε.
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”