Μουσικές, στιχάκια και λοιπά εδώδιμα και αποικιακά.

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Άντρες και χορός

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 20:13

bizeli έγραψε:Γενικά απ' ότι έχω καταλάβει είσαι και μουσικός;
Αν ναι πώς και δε μας έχεις δείξει κάποιο δείγμα γραφής;

Ασχολούμαι με Θεωρητικά.

Έχεις κανένα τραγούδι δικό σου να δοκιμάσω να το φτιάξω; Σόλο ή με συνοδεία πιάνου το θέλεις;

Αλλά θα έρθουν ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ και ο διαδικτυακός κλώνος του και θα τα σκατώσουν.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 20:48

NikosVy έγραψε:Ασχολούμαι με Θεωρητικά.

Έχεις κανένα τραγούδι δικό σου να δοκιμάσω να το φτιάξω; Σόλο ή με συνοδεία πιάνου το θέλεις;

Τραγούδι; Δικό μου; Εννοείς στίχο για μελοποίηση; Δε γράφω.
Με πιάνεις και απροετοίμαστη τώρα.
Γενικά ακούω πάρα πολύ μουσική αλλά τώρα δε μπορώ να φέρω κάποιο που να ταιριάζει στην περίπτωση.
Εμένα να σου πω την αλήθεια μου αρέσουν οι μεταφορές γνωστών τραγουδιών που τα έχουμε ακούσει τελείως αλλιώς ενορχηστρωμένα, να παίζονται στο πιάνο ή σε βιολί ή σε οτιδήποτε.
Ακόμα και ένα τελείως "χαζό" τραγούδι, όταν το παίζεις με κάποιο άλλο όργανο μεταμορφώνεται.
Αλλά αν θες εσύ να παίξεις μια δικιά σου μελωδία, γιατί όχι;

NikosVy έγραψε: Αλλά θα έρθουν ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ και ο διαδικτυακός κλώνος του και θα τα σκατώσουν.

Life is too short my friend. Μην κολλάς σε τέτοια.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 22:09

bizeli έγραψε:Τραγούδι; Δικό μου; Εννοείς στίχο για μελοποίηση; Δε γράφω.

Φιάξε ένα απλό τετράστιχο με ρίμες που θα βρεις στο rimes.gr
Μετά το τετράστιχο να επαναλάβεις αυτό που έχεις σαν κύρια ιδέα το ίδιο δύο γραμμές
και άλλαξε τις άλλες δύο πιο κάτω, πάλι με το rimes.gr

Να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ηχητικά τέλειο γιατί θα είναι με το πρόγραμμα Sibelius 7, με νότες και συνοδεία, αν τις πετύχω.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 22:14

NikosVy έγραψε:Φιάξε ένα απλό τετράστιχο με ρίμες που θα βρεις στο rimes.gr
Μετά το τετράστιχο να επαναλάβεις αυτό που έχεις σαν κύρια ιδέα το ίδιο δύο γραμμές
και άλλαξε τις άλλες δύο πιο κάτω, πάλι με το rimes.gr

Να το δοκιμάσω. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο ηχητικά τέλειο γιατί θα είναι με το πρόγραμμα Sibelius 7, με νότες και συνοδεία, αν τις πετύχω.

Οοοοκ.
Κάτσε να μου ρθει έμπνευση.
Όταν το χω έτοιμο θα σου πω.
:D
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 22:20

Αν ρωτήσεις τα μεγάλα κεφάλια του elefthero και σου πουν πως να ηχογραφήσεις ένα τραγούδι σου να βγει σε αρχείο MIDI, θεωρητικά το manual του προγράμματός μου γράφει ότι το δέχεται σαν πηγή και γράφει μόνο του όλες τις νότες και τις συγχορδίες, είτε είναι για μια φωνή, ενδεχομένως και για πολλές (ορχήστρα-όπερα). Αλλά αρχείο MIDI εγώ μπορω να βγάλω μόνο από το πιάνο μου, με ένα μαρκούτσι που έχω προσθέσει. Δεν έχω μηχάνημα που να ηχογραφεί το τραγούδι κάποιου σε Midi. Οπότε δεν γλυτώνω τη δουλειά, δεν πειράζει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 23:00

Έγραψα κάτι. Είναι για τον σκύλο μου.
(Μην κοροϊδέψτε ρε...)

Στον σκύλο μου...

Ήλπιζα σε ένα ψέμα
ένα κακό αστείο
μα του γιατρού το βλέμμα
προμήνυε το αντίο

Ήλπιζα σε ένα ψέμα
ένα κακό αστείο
έφυγες μακριά από μένα
κι μ' άφησες στο κρύο

Βροντές ακούω στον ουρανό
και σκέφτομαι εσένα
να με κοιτάς απ' το κενό
με μάτια φοβισμένα

Φοβόταν πολύ τις βροντές.

Νίκο ελπίζω να σε βολέψουν οι στίχοι.
:pardon:
1 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 04 Δεκ 2021, 23:15

Καλό φαίνεται.

Θα το δω από μεθαύριο γιατί αύριο πρωϊ φεύγουμε για εκδρομή. Μήπως χωρίς να χαλάσεις το περιεχόμενο μπορείς ορισμένες συλλαβές να κρατάνε περισσότερο χρόνο, ώστε να μη βάζω ισόχρονες νότες; Πάρε για παράδειγμα το τραγούδι "Επειδή σ' αγαπώ..." αφήνει λίγο διάστημα σαν να είναι σημείο στίξης, κάτι σαν κόμμα, και μετά βάζει περισσότερες συλλαβές. Έτσι ωρισμένες συλλαβές θα κρατάνε περισσότερο και θα βάζω μισό αντί για τέταρτο για να πιάνει και το ενδιαφέρον του ακροατή. Εδώ το μοτίβο σου πιάνει δύο στίχους και τα άλλα στον μέν πρώτο τετράστιχο θα πάνω πιο ψηλά, ενώ στο δεύτερο θα πάνε πιο χαμηλά. Και σαν τραγούδι που θα γίνει σουξέ στα κέντρα, καλό είναι να αναφέρεσαι σε άλλον, όχι στο σκύλο σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 04 Δεκ 2021, 23:21

NikosVy έγραψε:Καλό φαίνεται.

Θα το δω από μεθαύριο γιατί αύριο πρωϊ φεύγουμε για εκδρομή. Μήπως χωρίς να χαλάσεις το περιεχόμενο μπορείς ορισμένες συλλαβές να κρατάνε περισσότερο χρόνο, ώστε να μη βάζω ισόχρονες νότες; Πάρε για παράδειγμα το τραγούδι "Επειδή σ' αγαπώ..." αφήνει λίγο διάστημα σαν να είναι σημείο στίξης, κάτι σαν κόμμα, και μετά βάζει περισσότερες συλλαβές. Έτσι ωρισμένες συλλαβές θα κρατάνε περισσότερο και θα βάζω μισό αντί για τέταρτο για να πιάνει και το ενδιαφέρον του ακροατή. Εδώ το μοτίβο σου πιάνει δύο στίχους και τα άλλα στον μέν πρώτο τετράστιχο θα πάνω πιο ψηλά, ενώ στο δεύτερο θα πάνε πιο χαμηλά. Και σαν τραγούδι που θα γίνει σουξέ στα κέντρα, καλό είναι να αναφέρεσαι σε άλλον, όχι στο σκύλο σου.

Α δε μου είπες ότι πάμε για σουξέ. :D
Άμα το δεις από μεθαύριο τότε κι εγώ έχω λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ.
Αυτό με τους χρόνους δεν το πολυκατάλαβα αλλά θα το προσπαθήσω.
0 .

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 05 Δεκ 2021, 07:00

bizeli έγραψε:
NikosVy έγραψε:Καλό φαίνεται.

Α δε μου είπες ότι πάμε για σουξέ. :D
Άμα το δεις από μεθαύριο τότε κι εγώ έχω λίγο χρόνο να το επεξεργαστώ.
Αυτό με τους χρόνους δεν το πολυκατάλαβα αλλά θα το προσπαθήσω.

Αν μου μείνει χρόνος και πιάνει το λάπτοπ μου, και δεν είμαι με τους άλλους - όταν θα έχουμε κάνει το περπάτημα στα μονοπάτια και θα έχουμε γυρίσει γιατί θα έχει σκοτάδι και πολύ κρύο - ίσως προσπαθήσω με το Sibelius 7 να βάλω τις συλλαβές στις αξίες (νότες). Αλλά χρειάζεται και το τραγούδι (εφόσον γραφτούν νότες) να ακολουθεί τις γραμματικές στίξεις για να παίρνει κανείς αναπνοή και να ακούγεται μια λέξη στη συγκεκριμένη συλλαβή πιο έντονα για να κρατάει εκεί τη προσοχή. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να βγει ένα τραγούδι σαν να μιλάει ένας κομπιούτερ με τελείως άψυχα λόγια. Δεν είναι στο στύλ μου να φτιάχνω τραγούδια, αλλά θα δούμε. Δοκίμασε να δεις τα λόγια από το "Επειδή σ' Αγαπώ" στο https://kithara.to/stixoi/MTYxMzUwNTkw/ ... lis-lyrics και να τονίσεις άλλα που να στέκονται σε ένα στίχο οι συλλαβές και σε άλλο να τρέχουν πιο πέρα (σου το εξηγώ αυτό σε απλά λόγια εγώ τώρα).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 05 Δεκ 2021, 12:55

Οκ
2η προσπάθεια
Αφιερωμένο σε όλους τους καταθλιπτικούς :laugh1:

Σε ελεύθερη πτώση

Περιμένω να 'ρθει
η στιγμή που θα φύγω από σένα