αποφάσισα να μοιραστώ κι εγώ ένα θέμα που εδώ και μήνες με απασχολεί σε σημείο απελπισίας και τώρα τελευταία έχω αρχίσει να βλέπω εφιάλτες .
Τελείωσα τον Ιούνιο τα 2 χρόνια του ιεκ(ειδικότητα τουριστικά) και μου μένει η πρακτική . Από τον Μάρτιο έχω στείλει βιογραφικά και έχω πάει σε κάποιες συνεντεύξεις αλλά χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές. Τους ενοχλούν κυριολεκτικά τα πάντα . Καταρχάς , η συμπεριφορά μου . Μου λένε ότι φαίνομαι πολύ κλειστη και ντροπαλη, ενώ εγώ είμαι ευγενικη και χαμογελαστη μαζί τους , απλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου και ναι έχω προσπαθήσει να το αλλάξω και έχω βελτιωθεί αρκετά (πιστεύω) αλλά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θέλουν ; Να τους κάνω hi-5? Πόσο πιο ανοιχτη να είμαι? Μην τα πολυλογω, και στις 7-8 που έχω πάει με απέρριψαν , είτε επειδή" δεν μπορούσαν να πάρουν άτομο από τον Ιούλιο "(ενώ το έγραφα στο βιογραφικό μου και το τονιζα πριν πάω ότι μετά από την 1η Ιουλίου είμαι διαθέσιμος λόγω μαθημάτων) είτε ένας άλλος μου είπε ότι τελικά δεν θα προσλάβει άτομο για πρακτική φέτος (και τότε γιατί με κάλεσε ?) είτε δεν μου είπαν ποτέ τον λόγο εν τέλει..και στη μία που με δέχτηκαν το έκαναν επειδή "με συμπάθησαν" και ουσιαστικά μου είπαν αν βρω κάτι καλύτερο να πάω εκεί γιατί εκείνοι δεν μπορούν να μου προσφέρουν πολλά και το έκαναν σαν "με το ζόρι" αυτό νιώθω,είχαν βρει ήδη 2 άτομα για πρακτική και ήταν σίγουροι ότι θέλουν να τους κρατήσουν γιατί είναι αστέρια όπως λένε , για μένα δεν υπάρχει χώρος ίσα ίσα για να κάνω την πρακτική , σε αυτούς έδιναν κανονικό μισθό οριακά ενώ εμένα θα με είχαν απλήρωτη .Δεν δέχτηκα λοιπόν λόγω του ότι θα ήμουν απλήρωτη ενώ ξέρω ότι ολοι όσοι έχουν βρει από το τμήμα μου είναι με πληρωμή.Νιωθω. Ότι ποτέ κανένας δεν θα με θέλει στην επιχείρηση του .Αυτό που με πληγώνει πιο πολύ είναι ότι άλλα άτομα από τη σχολή μου βρήκαν μια χαρά πρακτική , με την πρώτη συνέντευξη, ενώ οι περισσότεροι δεν παρακολουθούσαν καν στα μαθήματα , δεν τους άρεσε καν το αντικείμενο και απλά το επέλεξαν για να πουν ότι κάτι κάνουν με τη ζωή τους , την ίδια στιγμή που εγώ συνειδητά επέλεξα τη συγκεκριμένη ειδικότητα αφήνοντας πίσω τη σχολή που είχα περάσει μέσω πανελληνίων γιατί απλαδεν μου άρεσε ποτέ.Εχω proficiency , ecdl , τωρα ξεκίνησα δεύτερη γλώσσα και βρήκε πρακτικη κοπέλα που δεν ήξερε τι είναι το word.Έχω απογοητευτεί πολύ και έχω αγχώθει για το τι θα κάνω . Προς το παρόν δουλεύω κάπου προσωρινά και έχω ξεκινήσει γαλλικά. Θέλω να ξανά αρχίσω να ψάχνω από μέσα Σεπτεμβρίου αλλα ο χρόνος μου είναι περιορισμένος (μένω και λίγο μακριά οπότε η μετακίνηση μου παίρνει αρκετό χρόνο ) για τον κάθε ενα που απλά βαριέται και καλεί κόσμο για συνέντευξη, δεν θέλω να αφήσω την δουλεια και να μείνω μετά και άνεργη και χωρίς πρακτική . Από την μια σκέφτομαι ότι ίσως τώρα που θα είμαι άμεσα διαθέσιμος θα έχω περισσότερες πιθανότητες (γιατί τότε ήταν πχ Μάιος και τους έλεγα μπορώ Ιούλιο ) από την άλλη κάποιοι από το τμήμα μου πως βρήκαν ? Άρα δεν φταίει μόνο αυτό ... Σεζόν δεν μπορώ να πάω για προσωπικούς λόγους , άλλωστε στην Αθήνα είμαι οπότε υπάρχουν κάποιες επιλογές.
Θα παρακαλούσα να μην υπάρχουν επιθετικά ή ειρωνικά σχόλια .
Ευχαριστώ!
Προβληματισμός
-
Προέλλην
- Right to Repair Champion

Re: Προβληματισμός
Magdap35 έγραψε: στις 7-8 που έχω πάει με απέρριψαν
Aντικειμενικά, το δείγμα είναι πολύ μικρό. Πρέπει να πας σε ΠΟΛΥ περισσότερες συνεντεύξεις. Δόξα τον θεό, απο ξενοδοχεία, τουριστικά κλπ, να φάνε και οι κότες.
Κάποια στιγμή θα ταιριάξεις κάπου και μάλλον θα είναι και καλύτερη θέση απ όσες σε έχουν απογοητεύσει έως τώρα. Τίποτε δεν φταίει και μην τα πολυσκέφτεσαι και τα πολυφιλοσοφείς, έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Συνέχισε τις αιτήσεις και τις συνεντεύξεις, με βιομηχανικό ρυθμό, να στέλνεις κάθε μέρα, ακατάπαυστα.
2 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Προέλλην έγραψε:Magdap35 έγραψε: στις 7-8 που έχω πάει με απέρριψαν
Aντικειμενικά, το δείγμα είναι πολύ μικρό. Πρέπει να πας σε ΠΟΛΥ περισσότερες συνεντεύξεις. Δόξα τον θεό, απο ξενοδοχεία, τουριστικά κλπ, να φάνε και οι κότες.
Κάποια στιγμή θα ταιριάξεις κάπου και μάλλον θα είναι και καλύτερη θέση απ όσες σε έχουν απογοητεύσει έως τώρα. Τίποτε δεν φταίει και μην τα πολυσκέφτεσαι και τα πολυφιλοσοφείς, έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Συνέχισε τις αιτήσεις και τις συνεντεύξεις, με βιομηχανικό ρυθμό, να στέλνεις κάθε μέρα, ακατάπαυστα.
Σας ευχαριστώ πολύ!!! Πότε να ξεκινήσω ? Μεσα Σεπτεμβρίου θεωρείτε είναι καλή περίοδος ?
0 .
-
Προέλλην

Αν ρωτάς πότε να ξεκινήσεις την πρακτική, δεν έχω σαφή άποψη επί του θέματος. Υποθέτω θα πρέπει να ξεκινήσεις όποτε βολεύει τόσο εσένα όσο και τον εργοδότη/πρακτικοδότη.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Magdap35
- Rookie poster

Και κάτι άλλο , εγώ τα γαλλικά που ξεκίνησα σκοπευω να τα φτάσω μέχρι επίπεδο Β2 . Πιστεύετε ότι αυτό θα με περιορίσει ? Επειδή βλέπω κάποιοι ζητάνε άριστη γνώση δηλαδή γ2 ...
0 .
-
Προέλλην

Το τι μπορεί να ζητάνε δεν ταυτίζεται απαραίτητα με την πραγματικότητα. Αν έχεις λειτουργική γνώση της όποιας ξένης γλώσσας, μπορείς π.χ. να συνεννοηθείς με Γάλλους στη δουλειά σου, δεν νομίζω να έχεις κάποιο θέμα.
1 .
Ich bereue nichts
Ich bereue nichts
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Μην το βάζεις κάτω Μάγδα. Είσαι δουλευταρού και θα βρεις άκρη. Τώρα ξεκίνησες. Τα τουριστικά έχουν τεράστια ζήτηση.
1 .
-
Magdap35
- Rookie poster

Λαχουρένιος έγραψε:Μην το βάζεις κάτω Μάγδα. Είσαι δουλευταρού και θα βρεις άκρη. Τώρα ξεκίνησες. Τα τουριστικά έχουν τεράστια ζήτηση.
Σας ευχαριστώ πολύ! Πράγματι έχουν ζήτηση απλά όπως είπα για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να πάω εκτός Αθηνών !
1 .
-
Magdap35
- Rookie poster

Αξίζει να δώσω το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ΚΠΓ στα γαλλικά ή πρέπει να δώσω το delf ? Ακούγεται από κάποιους ότι δεν αναγνωρίζεται το ίδιο και ειδικά στο εξωτερικό ούτε που το κοίτανε ... άλλοι πάλι λένε ότι δεν κοιτάνε το χαρτί αλλά το τι ξέρεις !
0 .