Εγώ ξέρω πώς βγήκε το όνομα των Σαμαράδων από πρώτο χέρι γιατί είμαι συχωριανός τους δεν φτιάχνανε σαμάρια.
Αν φτιάχνανε σαμάρια καλά θα ήτανε.
Ήτανε βλάκες σαν οικογένεια.
Ένας πρόγονος του (Σαμαρά ) ήτανε καβάλα στον δρόμο για το χωριό με την γαϊδούρίτσα του σε οίστρο.
Τότε αυτό το είχανε για μεγάλη βλακεία γιατί η γαϊδούρίτσα σε οίστρο τρέλαινε τους γαϊδάρους των υπολοίπων και ήτανε πολύ επικίνδυνο.
Κανείς δεν έφερνε γαιδουρίτσα σε οίστρο στο χωριό.
Από απέναντι ερχότανε ένα συγχωριανός του με τον γάιδαρο του ο οποίος γάιδαρος φυσικά τρελάθηκε .
Ο γάιδαρος έριξε κάτω τον συγχωριανό του Σαμαρά και προσπαθούσε να καβαλικέψει την γαϊδουρίτσα ο πρόγονος του Σαμαρά φοβήθηκε να μην φάει καμιά αδέσποτη μια και ο γάιδαρος ήτανε ετοιμοπόλεμος και για να γλυτώσει από τον γάιδαρο κρεμάστηκε από το σαμάρι η γαιδουρίτσα που ήτανε σεμνή και δεν γούσταρε <<one street stand >> άρχισε να τρέχει έτσι ο πρόγονος του Σαμαρά μπήκε στο χωριό κρεμάμενος από το σαμάρι της γαϊδούρίτσας και από πίσω να τους κυνηγάει ο γάιδαρος ετοιμοπόλεμος.
Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια παιδιά αλλά η ιστορία του με ταξίδεψε σε άλλη εποχή με άλλα προβλήματα και με έκανε να σκάσω στα γέλια με τους γαιδουρο - έρωτες .