Με αφορμή το ποστ του Λαχουρένιου, σκέφτηκα να ανοίξουμε ένα νήμα όπου θα αναφέρουμε ευχάριστες αναμνήσεις που έχουμε από τον Βαγγέλη. Εδώ θα ήθελα να επικεντρωθούμε κυρίως σε όσα ευχάριστα έχουμε να θυμόμαστε και όχι στο τραγικό γεγονός του θανάτου του.
Εγώ κατ' αρχήν δεν τον ήξερα προσωπικά. Ήταν συνάδελφος με τον πατέρα μου, μάλιστα είχαν δουλέψει στην ίδια επιχείρηση για ένα διάστημα (αλλά σε διαφορετικούς χρόνους - δεν τον ήξερε ο πατέρας μου). Είχαμε μιλήσει μέσω πμ κυρίως και από το skype κάποιες φορές. Σπάνια έμπαινε στο skype, το ίδιο και εγώ, οπότε λίγες φορές είχα μιλήσει μαζί του. Μια από αυτές, πρέπει να ήταν κάπου στις αρχές του '14 ή τέλη '13, ο Βαγγέλης είχε φάει μπαν από τον μουρουτικό βόθρο, οπότε με παρακάλεσε να βάλω εγώ ένα άρθρο στο βόθρο. Εγώ το έβαλα, έβαλα πηγή και ένα σύντομο σχόλιο και πατάω αποσύνδεση.
Σε λίγα δευτερόλεπτα ειχα μήνυμα στο skype από τον Βαγγέλη. Σκέφτηκα ότι θα είδε ότι ανέβηκε το άρθρο και θα ήθελε να με ευχαριστήσει. Κοιτάω το μήνυμα και έλεγε "είδες για πότε το κατέβασαν;". Γυρνάω στο βόθρο, κοιτάω, άφαντο το νήμα. Έψαξα μήπως το πήγαν αλλού, πουθενά δεν ήταν. Η ζωή αυτού του νήματος πρέπει να ήταν 10, άντε 15 το πολύ δευτερόλεπτα.
Και βέβαια ήταν καθ' όλα σύμφωνο με τους κανόνες του βόθρουμ, δεν υπήρχε λόγος για να κατέβει. Δεν ξέρω ποια κρυφή ή φανερή συντονίστρια το είχε κατεβάσει, πάντως έδρασε πραγματικά σε χρόνο dt.
Εγώ είχα προ πολλού καταλαβει τί γίνεται εκεί μέσα, οπότε δεν ασχολήθηκα ξανά, ούτε και ζήτησα το λόγο που κατέβηκε. Με τον Βαγγέλη είχα συζητήσει και το ενδεχόμενο να κάνουμε ένα δικό μας φόρουμ, το οποίο εγώ θα έστηνα, αλλά ο Βαγγέλης τότε δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδης με την ιδέα, οπότε το αφήσαμε.