Φασολαδα κοκκινη

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster
Δημοσιεύσεις: 782

Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Perseus » 11 Μαρ 2015, 23:13

Μισο κιλο φασολια (μικρα η μετρια ) ότι σας αρεσει
2 καροτα(η οσα θελετε)
Αλατι
Πιπερι
Κρεμμυδι
Καυτερη πιπερια
Λαδι
-Τα ξεπλενουμε και τα βαζουμε από βραδυς σε ένα μπολ με μπολικο νερο και ένα κουταλακι του γλυκου μαγειρικης σοδας(γινεταικαι χωρις σοδα-εδώ στην Κερκυρα παντως χρειαζεται) για να φουσκωσουν και να μαλακωσουν.
-Το πρωι αλλαζουμε το νερο εάν μπορουμε.

-Το μεσημερι που γυριζουμε από την δουλεια σουρωνουμε και ξεπλενουμε τα φασολια
-Τα βαζουμε σε χυτρα ταχυτητος με 1,5 λιτρο νερο και και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για και να αφρισουν .

-Όταν αφρισουν τα ξανασουρωνουμε καθαριζουμε την χυτρα και τα ξαναριχνουμε μεσα ,ριχνουμε 1,5 λιτρο νερο που εχουμε βρασει στον βραστηρα, ένα μεγαλο κρεμμυδι ολοκληρο (καθαρισμενο –μουργοι), καυτερη πιπερια αν σας αρεσει και καροτα σε ροδελες
-Σφραγιζουμε την χυτρα και βραζουμε τα φασολια για 45 λεπτα -αφου σφυριξει η βαλβιδα χαμηλωνουμε το ματι στο 3(σε δεκαβαθμιο), σε χαμηλη θερμοκρασια παντως.

-Μεχρι να παρουμε το κολλαει μετα τα 35 λεπτα κουναμε την κατσαρολα για να δουμε ποσο νερο εχει μεσα μην μας κολλησουν τα φασολια και μυρισουν.
-Ανοιγουμε την χυτρα προσθετουμε λαδι , αλατι ,πιπερι ,κοκκινο πιπερι , και και πελτε αναλογα το ποσο κοκκινη την θελετε.
-δοκιμαζουμε να δουμε εάν ειμαστε ενταξει από αλατι και και το αφηνουμε να σιγοβρασει για λιγο μεχρι να αφομοιωθει το λαδι.
-Τραβαμε την κατσαρολα από το ματι και αφηνουμε τα φασολι να κρυωσουν ,να θυμοσαστε ότι τα φασολια τραβανε νερο ,αρα καλο είναι να σερβιρετε το πιατο σας όπως το θελετε (αραιο η πιο χυλωμενο) και να το αφησετε να κρυωσει.
(Εάν βαριεστε βαλτε όλα τα υλικα-αλαταια πιπερια λαδια… όταν αλλαξετε το νερο)
-Το βραδακι παιρνετε 2 ταπερ και βαζετε τα υπολοιπα φασολια και στην καταψυξη.
0 .

Χαοτικός

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 12 Μαρ 2015, 00:41

Μπράβο για την καυτερή πιπεριά. Το έχω ανακαλύψει, μόνος μου και είναι ότι πιο τέλειο για τη φασολάδα. Δεν το ήξεραν άλλοι που έχω μιλήσει. Μπράβο ρε Περσέα. :good:
0 .

Μπακάλης
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 186

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Μπακάλης » 12 Μαρ 2015, 00:44

Αν βάλεις και 2 χοιρινά ποδαράκια μέσα θα πάθειςν πλάκα!
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster
Δημοσιεύσεις: 782

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Perseus » 12 Μαρ 2015, 00:46

μερικες φορες βαζω ξερο λουκανικο ,αλλα λεω τι διαολο να μην τρωμε κρεας συνεχεια.
0 .

Χαοτικός

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 12 Μαρ 2015, 01:07

Α ρε μερακλή Μπακάλη ;)

Περσέα πότε έτσι πότε αλλιώς βρε.
0 .

libre

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό libre » 12 Μαρ 2015, 01:10

Κι εγώ τη συνοδεύω με λουκάνικο και μερικές φορές με ρέγγα. Θα δοκιμάσω και με καυτερή πιπεριά, δεν το ήξερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō
Δημοσιεύσεις: 13240

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 12 Μαρ 2015, 10:42

Ωραία η φασολάδα, είμαι όμως πιο πολύ της φακής, μου κάθεται ποιο ελαφριά στο στομάχι.

Πάντα συνοδεύω όλα τα όσπρια με παστό ή καπνιστό ψάρι.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions
Δημοσιεύσεις: 10961
Τοποθεσία: Αμέρικα

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 12 Μαρ 2015, 18:22

Σήμερα έφαγα χλωρά φασολάκια με κρεμμυδάκι, ένα κλωνί σκόρδο, πιπέρι, κόκκινη πάστα, αλάτι, λίγο ελαιόλαδο

Δυστυχώς στα λίντλ πουλάνε τα μεγάλα και σκληρά φρέσκα φασόλια που θα έπερνε παραπάνω στο βράσιμο, γι' αυτό τα αγόρασα κατεψυγμένα.

lecker
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
oportunistas
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 75
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό oportunistas » 12 Μαρ 2015, 18:25

Τα μαυρομμάτικα είναι καλυτερα. :)
Με κρεμμυδάκι, ξύδι και μαϊντανό.
0 .
CR the best!!

Μπακάλης
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 186

Re: Φασολαδα κοκκινη

Δημοσίευσηαπό Μπακάλης » 12 Μαρ 2015, 19:17

Diadochos έγραψε:Ωραία η φασολάδα, είμαι όμως πιο πολύ της φακής, μου κάθεται ποιο ελαφριά στο στομάχι.

Πάντα συνοδεύω όλα τα όσπρια με παστό ή καπνιστό ψάρι.


Σιχαίνομαι τις κονσέρβες γενικώς εκτός από 2...τις καυτερές σαρδέλες με φακές και τα ντολμαδάκια τη Καθαρή Δευτέρα... :good:
0 .


Επιστροφή σε “Μαγειρική”