καλημέρα είναι.
θα σου πω την γνωμη μου γι αυτά.
η ανεμογεννήτρια που ειδες στο ebay κοστίζει περιπου 550ε + 130ε κοντρολερ =680ε
οι τιμές που βλεπεις στο shipping ειναι μόνο για αποστολή, όταν θα έρθει το πακέτο μετά απο 50 ημέρες
θα το σταματήσουν στο τελωνειο λόγο μεγέθους και μεγάλου βαρους,
θα σε ειδοποιήσουν πως πρεπει να πληρώσεις πολλά χρήματα για την εισαγωγή απο ασία,
εαν σου ζητήσουν τα μισά χρήματα της αξίας του πακέτου
τότε καταλαβαινεις πως το πακέτο θα σου κοστίσει συνολικά περιπου 1000ε.
αυτή ειναι η τιμή που μπορεις να βρεις παρομοια ανεμογεννητρια στα λιγα καταστήματα που φερνουν στην ελλάδα.
το ινβερτερ κοστίζει ανάλογα την ικανότητα και την ποιότητα του,
ακριβές ειναι και οι συστοιχίες μπαταριων βαθιας εκφόρτισης,
παράδειγμα: δίνεις 900ε για φ/β πάνελ +900ε για ανεμογεννητρια με κοντρολερ +700ε για μπαταρίες +500ε για ινβερτερ, φθανεις τα 3000ε για ενα βασικό σύστημα.
βεβαιως θα βρεις και φθηνότερα υλικά που μπορει να σου κοστίσουν λιγότερο.
ομως τα προβλήματα δεν τελειώνουν, τα υλικά αυτά ειναι κινέζικα και δεν εχουν σερβις στην ελλάδα,
εαν χαλάσει κάτι ή έρθει χαλασμένο ή δεν μπορεις να το χρησιμοποιήσεις - κλαις.
ηλεκτρονικος στην ελλάδα για να εγκαταστήσει τέτοιο συστημα και να εγγυηθεί την σωστή λειτουργία
ρωτησε τον πόσα χρήματα θέλει;;
αγόρασα κοντρολερ απο κινα και μου ήρθε χαλασμένο, το έστειλα πίσω, χαμένος χρόνος και επιπλέον έξοδα,
αυτα που αγοράζεις δυστυχώς δεν είναι αυτά που σου στέλνουν, όχι πάντα..
όλα αυτά μαζί με το κόστος εγκατάστασης ειναι αποτρεπτικός παράγοντας για την αγορά συστήματος.
δηλαδή τι λέω; να μην αγοράσετε τέτοια συστήματα; όχι δεν λέω αυτό
σας προετοιμάζω για να ξέρετε τις πιθανές εκδοχές.
+
στην Αθήνα εχω εργαστήριο και έκθεση ενεργειακών συστημάτων Α.Π.Ε.
όπου προσφέρω εκπαιδευση και δωρεάν τεχνογνωσία σε φοιτητές που θελουν να μαθουν να κατασκευάζουν.
οι κινέζικες ανεμογεννήτριες ειναι ευπαθής, σπάνε τα πλαστικά πτερύγια με δυνατό αέρα, κάνουν θόρυβο
ακους ενοχλητικό σφύριγμα όταν γυρίζουν με ένταση, που δεν αρέσει...
ορίστε και μια ανεμογεννήτρια καθέτου άξονα τοποθετημένη σε ταράτσα, αυτές που ειναι καθέτου άξονα
εχουν καποια πλεονεκτήματα όπως ευκολη συντήρηση, δεν κανουν θόρυβο, δεν χρειάζονται
μεταλικό ιστό τοποθέτησης - Verical Axis Wind Turbine