Το εξηγεί αρκετα καλα η οικονομολογα φιλη μου.
Οταν το διαβασετε προσεκτικα θα καταλαβετε τι σανο σας ταιζαν τα γαλαζοπρασινα σαιτ.
Κατερίνα Πάντα
22 λεπτά ·
Να το ξαναπώ προς εμπέδωση:
Το δημόσιο χρέος επί της ουσίας ΔΕΝ αυξήθηκε.
Τα 24,1 δις του "μαξιλαριού" έχουν εγγραφεί στο δημόσιο χρέος, ενώ δεν έχουν αναπληρώσει ληξιπρόθεσμο χρέος για να γίνει ο αντίστοιχος αντιλογισμός (μείωση εν προκειμένω), διότι είναι εκεί ως εγγύηση επόμενου δανεισμού από τις αγορές.
Επί της ουσίας λοιπόν η όποια αύξηση είναι πλασματική και καθαρά λογιστική διότι το ποσό αυτό ΔΕΝ καταναλώνεται.
Εάν καταναλωθεί θα είναι μόνο για να αντικαταστήσει ληξιπρόθεσμο χρέος -οπότε θα μειωθεί αντίστοιχα- διότι δεν θα συμφέρει να δανειστούμε λόγω ακατάλληλων τότε πιθανών συνθηκών που κανείς δεν το εύχεται προκειμένου να γυρίσουμε στη κανονικότητα.
Εν ολίγοις το "μαξιλάρι" που δεν ξοδεύεται αλλά εγγράφεται, είναι αυτό που εικονικά αύξησε το χρέος τυπικά.
Οι αγορές το γνωρίζουν. Οι επιτήδειοι όμως μηντιάδες μας δεν εξηγούν αυτό σκόπιμα στο λαό.
Αρκούνται στην "αύξηση" χρέους για δημιουργία λάθος εντυπώσεων.
Το χρέος σου μειώνεται από τη στιγμή που δεν δημιουργείς άλλα ελλείμματα, αποπληρώνεις τόκους με ίδιους πόρους και μπορείς να δανειστείς με επιτόκια λογικά.
Επίσης τις αγορές τις ενδιαφέρει η ετήσια εξυπηρέτηση του σε βάθος τουλάχιστον 15 ετίας για να σε δανείσουν.
Εμείς έχουμε μετά την αναδιάρθρωση τη χαμηλότερη ευρωπαική μακράν κάτω του 10% του ΑΕΠ.
Εδώ βρισκόμαστε τώρα.
.
ΔΕΝ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
-
Αρίστος
- Prediction Guru

ΔΕΝ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
nemo
- Supreme poster

Re: ΔΕΝ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
αριστο οταν θα παμε καλα θα το εχει καταλαβει και ο τελευταιος τσοπανης
μεχρι στιγμης δεν παμε καλα και σε λιγο ερχεται οικονομικη κολαση
αυτα τα δις που καθονται τοκιζονται και ειτε φαγωθουν ειτε οχι
το χρεος θα αυξανεται συνεχως
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Αρίστος
- Prediction Guru

nemo έγραψε:αριστο οταν θα παμε καλα θα το εχει καταλαβει και ο τελευταιος τσοπανης

https://www.tribune.gr/politics/news/ar ... nakes.html
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
nemo
- Supreme poster

iσως να ειμαι απο την φυση μου απαισιοδοξος και να βλεπω την κολαση
και παλια σου ειπα το μακαρι να βγω ψευτης
και παλια σου ειπα το μακαρι να βγω ψευτης
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες